perjantai 25. heinäkuuta 2014

Paluu juurille

Eli kaupungin sykkeeseen.

Mukava viikko mökkeilyä takana ja hektinen viikko tulossa edessäpäin.

Mökkiviikolla tehtiin  joka päivä retki uimarannalle; Siipyyn lähellä merenrannassa käytiin peräti kolmena päivänä, kerran Kuvasvedellä iltauinnilla ja yhtenä päivänä ajettiin eväiden ja uimakassien kanssa Yyterin sannoille. Lämpö helli meitä koko viikon ajan eikä rusketusrajoilta vältytty. Lasten hiukset vaalenivat huimasti viikossa, eihän noita meinaa enää tunnistaa, ruskeita pellavapäitä!



Ohi ajaneet veneet tekivät hienoja aaltoja rantaan ja vesi oli niin mielettömän kirkasta, että nähtiin pikkuisia kaloja rantavedessä parveilemassa ja kävipä yksi nappaamassa isähenkilöä varpaastakin.






Yyterissä oli tsiljoona ihmistä, mutta on se rantakin niin suuri, ettei ihmeempää tungosta ollut. Ainoastaan parkkipaikat olivat kortilla ja kyllä siellä nähtiinkin melko mielenkiintoisia ja erittäin luvattomia pysäköintiratkaisuja. Ihana muuten se meri; kirkas vesi ja ranta aivan uskomattoman matala, sai kahlata piiiiitkälle piiiiitkälle, että oli edes polviin asti vettä <3



Yksi hellepäivä vietettiin Vaasassa Wasalandiassa, ihan niinkuin viime kesänäkin. Paikka oli edelleen juuri sopivan kokoinen näille pienille ihmisille ja meille isommillekin   ja siellä oli huomioitu mukavasti perheen pienimmätkin jäsenet. Hinta-laatusuhde oli todellakin kohdallaan, puisto oli viihtyisä ja siisti. Lapset jopa poimivat metsämansikoita huvipuistoalueella! Jos joku miinuspiste pitää antaa niin se, ettei allergista lasta oltu huomioitu kovin hyvin jäätelökioskilla. Valikoimassa oli vain yhtä ainoaa mehujäätä ja sekin oli iltapäivällä loppuunmyyty. No joo, ja toinen miinus siitä, että kioskihinnat oli melkoisen korkeat. Mutta oikein positiivinen kuva jäi tälläkin kertaa mieliin. Eiköhän meidän perhe nähdä siellä ensi kesänäkin!


Ja katsokaa mun vauvvaa! Se meni ihan yksin junaan <3 Kauheeta miten se on jo iso ja reipas.


...ja hassu


...ja peloton!


Ja vauvva.

 




Yksi aamupäivä vietettiin melkein vain mökillä, käytiin "kylillä" kirpputorilla ja satamassa syömässä jätskit. Lounaan jälkeen toki piti päästä vielä uimaankin. Oikeastaan käytiin mökillä vain grillaamassa, saunomassa ja nukkumassa koko viikko.






Minä pakotin miehen raahaamaan ompelukoneenkin mökille mukaan. Ajattelin, että surauttelen siinä pihalla katoksessa hellevaatetta meille, mutta hitsin heinät ja minun paha allergiani esti pihalla hengailua siinä määrin, etten rohjennut edes yrittää ompelua siinä. Vasta eilen, viimeisenä iltana istuskelin pitkään pihalla. Ilmeisesti allergialääkkeiden taso kropassa saavutti vihdoin huippunsa eikä alkuviikolla ajettu nurmikko enää pölissyt jaloissa.

Mutta ompelinpa siltikin! Valtasin nimittäin tuvan pöydän...ja lattian...ja ompelin läsnäolijoiden ihmetellessä kaikkiaan kuusi vaatekappaletta. Minulle kaksi, Suuttujalle kaksi ja eskarille kaksi.


Eskari tai oikeastaan tuleva koululainen sai hellemekon (kaavapohjana Brave Firemen raglan) ja perhoshihapuseron (Ottobren Peppi -topin pohjalta) molemmat koossa 128.


Suuttuja sai myös (Peppi-topin) hihattoman joustofroteesta ja shortsit (Ultimate casual)
molemmat koossa 98.


Ja  minulle vapaasti leikattu hame apilafroteesta ja ihanista kuokkavieraista mekko Ob 3/13 lasten liivimekko-kaavalla ja perhoshihoilla. Kaava on sama kuin TÄSSÄ neiti hirsi mekossa. Movimiento muistaakseni oli kaavan nimi.


Ja tässä vielä muutama vaate päällepuettuina.






 

Tällaista tällä erää! Lomailu jatkuu vielä pari viikkoa koko perheen kesken <3 Puuhaa ja suunnitelmia riittää.

Nyt, hauskaa ja helteistä viikonvaihdetta kaikille! 
 

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kesän värisuora

Ompelin Suuttujan kaappiin vähän väritäydennystä. Nämä neljä t-paitaa on kaikki tehty samalla kaavalla (Ottobre Brave Firemen), kolme joustofroteesta ja yksi trikoosta. Kolmeen laitoin vielä hiippahupun (ei kuulu alkuperäiseen kaavaan) ja kaikista taisi tulla vähän erilaiset kun vapaalla kädellä leikkasin ne.

Aika iloisia vai mitä?

Tahallani tein näistä aika slimmejä, kun ne sopivat Suuttujalle jotenkin tosi hyvin, slimmi kun on itse jäbäkin.




Poika valitsi näistä lempparikseen tämän kuusipaidan. En oikeastaan yhtään ihmette, on tämä niin raikas ja söötti pojan päällä!



 

Nyt me otetaan uusi yritys ja lähdetään mökille. Viikoksi! Se on loma nyt. 


keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Touhupäivä

Lähdettiin sunnuntaina päiväretkelle. Ei kerrottu lapsille mihin ollaan matkalla, pyydettiin vaan pakkaamaan uimavehkeet mukaan. Haettiin kaupasta vähän eväitä ja otettiin suunta kohti Tervakoskea.
Eskari alkoi loppumatkasta tuumia, että on jotenkin tutun näköisiä paikkoja, sitten se luki tienviitasta PUUHAMAA! 

Siellä kyllä vierähtää helposti kokonainen päivä. On vempeleitä, uima-altaita mäkineen, kiipeily-ja leikkipaikkoja, liukumäkiä ja trampoliineja.

Meille sattui todella hyvä sää, lämmin ja puolipilvinen. ts. pystyi uimaan eikä kukaan palanut tai saanut auringonpistosta. 






Artisti vetää "muuvit" vaikka pomppulinnassa. 




 

Uudestaan pitäisi päästä; sanoo äitihenkilö ja lapset. 

 

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kaukana, kaukana on taas Strömsö

Ensin tipahti huonoja uutisia ja sitten hajosi auto. Kesken mökkimatkan käännettiin auton nokka kohti kotia ja toivottiin, että auto kestää takaisin kotiin. Kesti se. Mutta nyt kökitäänkin viikonloppu kotona. Niin ne suunnitelmat muuttuu.

Käytiin Haltialan tilalla iltakävelyllä. Lapset saivat leikkiä leikkipaikalla ja ihmetellä eläinten touhuja. Kukko kiekaisi niin, että Suuttuja melkein pissi housuunsa säikähdyksestä. Lehmät kuljeksivat laitumella ja pari pientä tyyppiä intoutui oikein leikkimään siinä meidän katsellessa. 

Alhaalla joen rannassa laiturilla päivysti sorsia. Hyvin kesyjä sorsia. Kaksi niistä käveli aivan vierestämme ja hyppäsi laiturilta veteen. Edes Suuttujan kovaääninen kommentointi ja hihkunta ei saanut niitä kaikkoamaan. 





 

Käytiin melkein tasan vuosi sitten heinäkuussa Haltialassa, se postaus löytyy TÄÄLTÄ

Kiva paikka, käykää tekin! 


perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mitä-mitä-mitä?

Ne shortsikelit tulivat kuitenkin! Jeeeeee-eeee-eeeeee!

Suuttujalla on edelleen mystinen housupula. En voi käsittää, miten se voi olla mahdollista. No tähän hätään ompelin parit shortsit ja pari t-paitaa, jos niillä vaikka pötkisi ainakin yhden lämpimän viikonlopun yli?

Skootteri -trikoo on Fb-kirppikseltä ja vihreä väri sopii Suuttujalle kuin nenä päähän.






Mustavalkoinen t-paita on jämäpaloista koottu, mutta yksinkertaisuudessaan ihan hauska ja sopii monenlaisiin alaosiin väriensä puolesta.



Toiset shortsit on sinistä joustocollegea ja raikkautta tuomaan laitoin valkoiset resorit ja takapuoleen silitysarkeilla tähdet.Näissä on myös vähän lyhyemmät lahkeet ja lahkeensuissakin resorit. Sininen t-paita on tuttua pupu-trikoota, josta tehtyjä vaatteita täällä on vilahdellut aikaisemminkin.







Omatkin mekkokankaat tuolla odottaa paininjalan alle pääsyä, kun vaan ehtisi! Meillä puhaltaa uudet tuulet ja tulevat kuukaudet tulevat olemaan hektisiä, mutta siitä lisää myöhemmin. Ollaan vielä hetki salaperäisiä.

Tänään startataan taas viikonlopuksi mökille, toivottavasti kesäkurpitsantaimet ovat vielä hengissä ja salaatit kasvaneet vartta niin, että niitä saisi napsia ruokapöytään.

Hyvää viikonloppua teille sinne ruudun taa :) Kiitos kun jaksatte käydä kurkkimassa täällä, vaikka postaustahti onkin nyt väliaikaisesti melko hidas. Uusia kivoja juttuja on kuitenkin tulossa, stay tuned!