tiistai 17. tammikuuta 2017

Sisustamisen ystäväkirja -haaste

Nappasin Sadun blogista Talossa no 23 kivan haasteen liittyen sisustamiseen!

Minulle on tärkeää, että koti on sellainen missä viihdyn. Tämä alkoi korostua joskus alle 3-kymppisenä, kun jäin äitiyslomalle ja esikoisen kanssa kotiin. Oli aikaa katsella ympärilleen ja vietinkin tuolloin kotona kolme vuotta hoitovapaalla. Koti myös muuttuu lasten tullessa taloon ja yhäkin niiden kasvaessa. Koti elää jatkuvaa muutosliikettä ja sen ilme muuttuu sen asukkaiden myötä.

Kodissa pitää olla hyvä henki ja sopivasti tilaa olla ja hengittää. Jostain kulmasta pitää löytyä löhöilyyn sopiva paikka, jossa rentoutua. Liian rönsyilevä tai värikäs tai tumma ja tunkkainen sisustus alkaa nopeasti hermostuttamaan. Myös liika tavara alkaa ahdistamaan ja pyrin pitämään tilat selkeinä. Kodin siivous pitää olla vaivatonta, eikä se toimi, jos tavaraa on paljon.

(Tämän postauksen kuvat ovat kaikki vanhoja, bloggerin kätköistä löytyneitä)



1. Mikä tekee kotisi sisustuksesta juuri sinun näköisesi?

Apua! En minä osaa sanoa? Ehkä kalusteiden keveys, runsas valo, ilmavuus ja raikkaus? Ne ovat asioita joita peräänkuulutan ja jonka hengessä pyrin sisustamaan ja nämä toistuvat myös kesämökin sisustuksessa. 


2. Mikä on pisimpään mukanasi kulkenut sisustusesine? Miksi?

Luojan kiitos ne ensimmäiset omaan kotiin hankitut kalusteet ovat jatkaneet matkaansa jo aikaa sitten. Ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan? Opiskeluboksi ei ollut viihtyisin mahdollinen sisustuksen suhteen, ehh. Siellä oli lähinnä sieltä täältä edullisesti haalittuja ja sukulaisten nurkista pelastettuja huonekaluja, astioita ja verhoja.

Vanhimpia kotiin ja sisustukseen liittyviä juttuja on varmaankin lapsuudenkodista aikanaan mukaani lähteneet äidin virkkaamat liinat? Sekä pieni käsin maalattu posliininen kahvikuppi, jonka enoni vaimo on maalannut minulle vuonna -84.

Nyttemmin hankituista huonekaluista monikin on sellainen, mistä en voisi kuvitellakaan luopuvani!


3. Haaveilemasi sisustustuote?

Ikirakkauksia on vanhat suuret tuvan kaapit ja puusohvat. Niistä minä en luovu koskaan ja niitä minä aina vaan haluaisin lisää. Nyt haluaisin löytää lapsille uudet sängyt kun kerrossänkyaika alkaa olla ohitse. Vanhat jatkettavat puiset sängyt olisivat ihanat. Tai ehkä ne voisivat olla jopa metalliset, putkirunkoiset sängyt. Nykyään haaveilen vanhoista kalusteista, joissa näkyy elämä. Ikeaa en kotiin kaipaa, vaikka sitäkin meiltä paljon löytyy eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa Ikean tuotteista. Jos muu perhe ei rajoittaisi, niin meillä olisi olohuoneen sohvanakin vanha puusohva! 

Suurimmat sisustukseen liittyvät haaveet olisi saada yläkerran ja sinne vievän portaikon remontti tehtyä ja kodin pintoja hieman muutettua. Sellaista pintasilausta ja viimeistelyä kaipaisi moni nurkka.


4. Rakkain sisustusaarteesi?

Mökin ylisiltä löytynyt vanha puusohva. Se kulkee mukanani varmasti ikuisesti. Aina silloin tällöin ajattelen maalaavani sen, mutta toistaiseksi se on saanut olla sellaisenaan. Siinä on nukkunut molemmat lapset pieninä ja viimeeksi joulun aikaan suunnittelin laittavani sen Suuttujan sängyksi. Pitäisikin taas tarttua ideaan ja miettiä sen raahaamista kellarista yläkertaan!



5. Virhehankinta?

Valkoinen karvalankamatto ei ehkä ollut paras mahdollinen vaihtoehto lemmikkiperheessä, vaikka tykkäisinkin sellaisesta kovasti. Ylipäätään mikään matto ei pysy puhtaana viittä minuuttia pidempään tässä taloudessa, joten tekstiilien ja mattojen helppohoitoisuus on tärkeää.


6. Suosikkiväriparini sisustuksessa?

Keväällä ja kesällä minuun iskee aina valkoinen yhdistettynä hempeisiin pastelliväreihin ja syksyisin taas luonnonvärit, kuten pellava ja harmaa ja edelleenkin yhdistettynä valkoiseen. Valkoinen on hyvä ja raikas pohja, johon on helppo yhdistää muita värejä.




7. Lempipaikkasi kodissasi?

Ruokailutilan puusohva. Siinä tulee kirjoitettua niin kouluhommia kuin päivitettyä blogiakin. Harvoin siinä tarvitsee yksin istua, vaan aina kylkeen kampeaa joku lapsista, useimmiten se karvaisin :P




8. Mistä esineistä tahtoisit päästä eroon/ olisit valmis luopumaan?

Takkahuoneen lipastosta ja kaapista en oikein välitä. Ne voisin helposti hävittää ja vaihtaa kivempiin! :D Olohuoneen vuolukivitakankin vaihtaisin ilomielin pönttöuuniin.


9. Vinkkisi, kuinka uusia sisustusta helposti ja edullisesti?

Maalilla. Seinäpinnan maalaus on sitäpaitsi myös hyvin rentouttavaa puuhaa! Ja toki kaappeja ja puisia kalusteitakin voi maalilla päivittää helposti uudenveroisiksi! Toinen edullinen keino on vaihtaa tekstiilejä. Verhot ja tyynyt antavat ihmeen paljon ilmettä huoneelle ja niitä löytyy myös kirpputoreilta!


10. Jos saisin 1000€ sisustukseen, mitä hankkisit/tekisit?

Laittaisin sen kesähuoneen pintojen uusimiseen. Sisätiloihin kaivattaisiin kipeästi uutta lattiaa ja välikattoa ja ulkopintaan uutta maalia. Terassikin olisi haaveissa.




Teen kuten Satukin ja tarjoan tätä haastetta kaikille blogia pitäville lukijoilleni, 
olisi hauskaa saada lukea teidän vastaukset! 



12 kommenttia:

  1. Oi kuinka kiva haaste. Pitäisiköhän napata itselle 😀 Oikein ihanat kuvat ja fiilis mitä parhain. Kivaa viikkoa Marika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä oli jotenkin kiva haaste, niin itse lukea muiden vastauksia kuin myös vastailla! Nappaa ihmeessä haaste! :)

      Poista
  2. Oikeasti oli kiva lukea ja huomata että käsitykseni sinusta ja sisustamisesta oli ihan oikeaan suuntaan...ihailen aina tuota kotisi vaaleutta ja selkeyttä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos! Mä oon kyllä ajatellutkin, että koti kertoo jotain sen asujista, hauska kuulla, että olet vetänyt ihan oikeanlaisia johtopäätöksiä! :) <3

      Poista
  3. Tämä on kyllä tosi kiva haaste ja oli mielenkiintoista lukea vastauksiasi. Katsotaan, jos itsekin saisin tehtyä tämän haasteen, vaikka viikonloppuna.

    VastaaPoista
  4. Tästä voisi napata kiinni.
    Katsotaanpa loppuviikosta.... =D

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus. Tonnilla laittelisin uutta sohvaa jota olen haaveillut tosi pitkään.
    Maalaaminen on ihan paras tapa saada uutta ilmettä sisustukseen.
    Itse haluaisn eroon olkkarin vitriinistä joka ei ole vanha mutta hitto ku sellainen piti hankkia silloin maalaisromanttisena aika kauten, nyt se tuntuu ihan oksettavan lällyltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvan hankinta on yllättävän vaikeaa! (varsinkin kun jokainen perheenjäsen haluaa erilaisen!!) Meillä sohvan on oltava ehdottomasti helppohoitoinen, niin sotkuinen perhe meillä on :D Ja tietenkin kivan näköinen, tilaan sopivan kokoinen ja mukava löhöillä! Siinä alkaa olla jo aika paljon kriteereitä toteutettavaksi :P

      Minä olen vähän sitä mieltä, että sellaiset huonekalut, joista ei kertakaikkiaan pidä, pitäisi konmarittaa jonkun nettikirppiksen kautta uusiin koteihin! (jos siis mies joskus suostuisi luopumaan dvd-kaapistaan...hehhee) Sitäpaitsi, on ihanaa olla nainen ja muuttaa mieltään sisustuksen, ja kaiken, suhteen! :)

      Poista
  6. Ihanaa, kun myös tartuit ystäväkirja - haasteeseen - kaunis koti teillä, ja voin niin samaistua pienten lasten äitinä vastauksiisi!! :)
    Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin kiva ja positiivinen haaste, etten voinut olla osallistumatta! :) <3

      Kiva kuulla, että muissakin lapsiperheissä sisustamisessa on samoja vaikuttimia! :) Olen joskus miettinyt millaiseksi koti muuttuu silloin, kun lapset kasvavat eikä leluja ja sitä "vaeltavaa massaa" eli puoliksi käytettyjä vaatteita, askarteluvälineitä, hiuspompuloita jne. ei enää ole nurkissa :D

      Oikein rentoa ja kivaa viikonloppua sinulle myös Satu! <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)