tiistai 30. toukokuuta 2017

Ensimmäisen vaunureissun tunnelmat


Nyt se on tehty! Meidän ensimmäinen vaunureissu! 

Ajankohta ensireissuun oli täydellinen; aurinkoinen poutasää, vapaa ja kiireetön viikonloppu ja kaikilla innostus huipussaan! 

Lähdettiin ajelemaan perjantaina iltapäivällä kohti Luumäkeä ja Palvaanjärven leirintä-aluetta. Meiltä kotoa matkaa sinne on n. 50km eli matka-aika oli juuri sopivan lyhyt ja päästiin hyvissä ajoin laittamaan leiriä pystyyn. 


 


Illalla oli tiedossa alueeseen tutustumista, rantasaunaa ja grillausta! Alueella oli mahtavat puitteet kaikelle toiminnalle. Ei voinut kuin ihastella!

Hyvin nukutti reippaita reissulaisia, mentiin koko porukka ajoissa nukkumaan 
ja lauantaina vaunusta heräilikin iloisia tyyppejä.

 
 


Vaikka vaunu on tosi kompaktin kokoinen, niin yllättävän hyvin siinä mahtui toimimaan ja näinkin ison poppoon vaatteet ja muut matkakamppeet (kaksi isoa kassillista leluja, unipehmoja ja askarteluvälineitä!!) mahtui vaivatta kaappeihin ja komeroihin. 

 


Lauantaipäivä sujui ympäristössä puuhastellen, hyvin syöden, telkkua katsellen ja pelaten korttia. 

Lapset oli huomioitu erinomaisesti tällä leirintä-alueella. Näin kaikkiaan kolme erillistä leikkipaikkaa, joihin kaikkiin oli todella panostettu. Jättimäinen trampoliini kirvoitti lapsilta suurimman ilon ja yhteen viikonloppuun mahtui aika monta volttia ja temppua meidän vanhempien katseltavaksi! 
Minusta nämä meitä lähimmän (meidän vaunu näkyy tuolla takana) leikkipaikan asuntovaunut ja minileirintä-alue oli ihan mahtavasti toteutettu ja ylisöpöt! 

 


 


 Illalla isähenkilö lähti lasten kanssa saunaan ja uimaan ja minä lähdin koiran kanssa pitkälle lenkille tutustumaan ympäristöön. 

Ja miten upea luonto siellä olikaan! Ihania metsälampia, valtavasti pääskysiä, kukkivat tuomet ja järvi! 


 
 


Koira kulki reissussa mukana kuin vanha tekijä. Ainoastaan iltaisin oli pientä haukahtelu -ongelmaa, kun oltiin käyty yöpuulle ja alueella liikuskeli vielä muuta vaunukansaa. 

Me taidettiin olla aika kesyjä karavaanareita, kun lauantainakin koko porukka oli pötköllään jo kymppiuutisten aikaan. Meiltä jäi nyt karaoket veisaamatta alueen ravintolassa, heh. 

 
 


Voin lämpimästi suositella tätä luonnonkaunista ja siistiä aluetta kaikille! 
Meidän porukka varmasti leiriytyy tänne uudelleen! 

 
 


Vaikka aina olisi kiva leireillä porukalla ja viettää aikaa mukavien ystävien seurassa, niin oli ihanaa todeta, että meillä on keskenäänkin tosi mukavaa ❤
 

Nyt on siis vaunuilukausi korkattu, vaunu toimivaksi todettu ja meidän porukka mitä parhaimmiksi retkikavereiksi! 
Tästä on hyvä aloittaa kesä! 

 

17 kommenttia:

  1. Tässähän tulee ihan vaunukuume. Ikinä en tosin ole kunnolla leiriytynyt vaunussa.. mutta voisi olla näppärä kapistus meidänkin perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaunu on kyllä näppärä! Varsinkin koiran kanssa matkustaessa :) Ei tarvitse stressata onko koiraystävällinen hotelli, haukkuuko se huoneessa jos sen jättää hetkeksi yksin ruokailun ajaksi tai pureeko se bonnel-patjat tuhannen päreeksi :D Vaunun se rinnastaa kodiksi ja käyttäytyy siellä kuin kotona, eli kauniisti.
      Ja ainakin tällä leirintä-alueella oli aktiviteettia lapsille sata kertaa enemmän kuin jossain hotellissa! Rantasauna ja järvessä uiminen oli varmaan parasta heti jättitrampoliinin jälkeen :D

      Poista
  2. Ai miten kuulostaa viehättävältä!
    Karavaanariudessa on myös se hyvä puoli, että voi lähes kutsua itsensä minne tahansa kylään, koska kuljettaa mukanaan omaa asuntoa. =) Joten voi yhdistää parhaat puolet: ystävien kanssa olemisen ja toisaalta oman rauhan iltaisin.

    Pistin korvan taakse vinkin tuosta paikasta, vaikkei vaunua olekaan. Eihän sitä koskaan tiedä.... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta tuo majoitus juttu! Ja menee se niinkin päin, että nyt meillä on niin kotona kuin mökilläkin aina yökylään tuleville vieraille oma soppi missä yöpyä rauhassa, kun vaan tietää etukäteen vieraista niin voi vaunun ajaa sinne missä sillä on tarvetta :) Enkä kyllä malta odottaa, että päästään tutustumaan hienoihin paikkoihin vaunureissuillen! Tosi kivan näköisiä alueita uima-altaineen ihan täällä kotisuomessakin!

      Poista
    2. Ja hei tuolla on myös vuokramökkejä ilman vaunua liikkuville majoitusta kaipaaville ;) Otin jonkun kuvankin niistä söpöistä rinteessä nakottavista pikkumökeistä :D

      Poista
  3. Voi kuulostaa tosi kivalta! Ihana vaunu <3
    Tuli pieni vaunukuume itsellekkin!
    Me asuntoautoiltiin tosi paljon pitkin suomea lapsena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa ja jotenkin helppoa reissaamista tuon vaunun kanssa. Ei tarvinnut maksaa kalliista hotelliöistä ja ravintolaruuista, joille lapset jokatapauksessa nyrpistelee ja jättää annoksesta yli puolet lautaselle. Siinä me keiteltiin pastaa vaunussa ja syötiin mitä mitä mieli teki :D

      Poista
  4. Musta olis joskus ihana viettää kesä vaunuillen, tää on mulla sellainen ikuisuushaave ♥ Voi tuota teidän koiraa, ihana....ja tuo kuva missä näkyy vain tassut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä ja vaunuilu on kyllä aika lyömätön yhdistelmä! <3

      Meillä oli edellinen vaunu (ei koskaan oikein reissattu sillä, se oli vaan "vierasmajana" mökillä) Messilässä yhtenä talvena ja oli se talvivaunuilukin ihan kivaa! Lapset pääsi rinteeseen ja itsekin pääsi vähän pois kotoa uusiin maisemiin :D

      Koira on kyllä hassu tapaus! Ihan omanlaisensa! Se änki itsensä kertaalleen vaunun alle!!! Eikä päässyt omin avuin pois vaan se piti ohjata tulemaan kylki edellä väljemmästä kohdasta :D Ei raukka ymmärrä omaa kokoaan vielä kun se kasvoi niin vauhdilla!

      Poista
  5. kuulostaa kivatlta, mutta minua ei tuohon hommaan saisi, kuten ei myöskään (purje)veneeseen...ahdistaa pienet tilat ja 'rajallisuus', sekä liikaa porukkaa ympärillä (leirintäalueet). Hassua kuitenkin, että voin asustaa pienessä mökissä, mutta nuo kaksi on ihan kauhistuksen alkuaihe ;)

    Hauskoja kokemuksia teille koko kesäksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik, ei minuakaan saisi veneeseen! Ihan vaan matkapahoinvoinnin vuoksi :P Mua ei ahdista pienet tilat silloin, kun ulkona on "isoa tilaa" missä viettää aikaa. Tuollakin oli grillikotaa ja -katosta, ravintola ja paljon luontoa missä liikkua, vaunu on vain paikka yöpyä! Ruuankin voi hyvällä säällä grillata ja syödä vaunun edustalle pystytetyillä piknik -tuoleilla ja pöydillä :) Never say never! ;)

      Ja kiitos Satu, tästä kesästä tulee varmasti muistorikas kaikkine retkineen! <3

      Poista
  6. Kivalta kuulostaa! Joskus matkailu asuntoautolla ja kivaahan se oli. Suomessa on paljon kivoja leirintäalueita! Mukavaa matkailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaunureissuilu tuntui ainakin näin ensikokemuksena tosi kivalta! Siihen varmaan vaikutti kyllä aurinkoinen ja hyvä sääkin ja rauhallinen leirintä-alue :) Minä tutkailin jo tuossa Suomen leirintä-alue -opusta ja totesin, ettei yhdessä kesässä ehdi kaikissa haluamissani käydä! :D Niin paljon kivan näköisiä alueita ja niin lyhyt kesä!!

      Poista
  7. Teidän ensimmäinen vaunureissu kuullosti kyllä tosi ihanalta ♥ Olen niin iloinen teidän puolesta, kun viihdytte hyvin yhdessä omankin perheen kesken ja olette saaneet ylipäätään järjestettyä perheen keskeistä aikaa.

    Olet kyllä niin somaksi laittanut teidän vaunun ja ihana kukka ja lyhdytkin matkassa mukana. Kiva, että leirintäaluekin oli mieluisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! <3 Meillä kävi hyvä tuuri, kun ekalle reissulle sattui tosi rauhallinen ja kaunis leirintä-alue ja hieno sää! Meillä on hyvä ja tiivis porukka, ollaanhan me mökkeiltykin jo vuosia keskenämme kaiket kesät, mikään ei siis enää yllätä näissä reissukavereissa ;)

      Te pääsettekin ensi viikolla kurkkaamaan vaunuun ihan livenä! :D Niin kivaa nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
  8. Mahtava paikka, kivoja kuvia.
    Minä en ole vielä siivonnut vaunua. Mutta ensi viikolla meilläkin on tarkoitus korkata vaunuaika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva että tekin vaunuilette ja aloittelette nyt kautta! Oikein iloisia kilometrejä ja vaunuiluaikaa teillekin! <3 Toivotaan oikein aurinkoista ja lämmintä kesää :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)