keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Keitoista kaunein

Aivan liian parjattu on tämä lempikeittoni. Kun sen tekee oikein, on se t-o-d-e-l-l-a hyvää! Yritän tässä nyt parhaani mukaan puhdistaa tämän monien inhokkikeiton mainetta. Kokeilkaa! Se on oikeasti parempaa kunnolla itsetehtynä kuin koulun ruokalassa jäähtyneenä lautaselta lusikoituna.


 

Meillä tämä on ihan ehdoton kesän keitto, kesäkeitto, ja maistuu kaikille. Jopa nirsolle kaksveelle!

OHJE: (iso kattilallinen)

4 perunaa
3-4 porkkanaa
1 sipuli
400g kukkakaalia
1dl herneitä
1dl pitkiä vihreitä papuja
margariinia tai voita (maidoton Keiju)
4dl (kaura) ruokakermaa
kasvisliemikuutio
0,5tl curryä
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

: pilko sipuli pieniksi paloiksi ja sulata margariini kattilassa. Kun margariini on sulanut, heitä sipulit kattilaan ja ruskista niitä hetki. Pilko perunat ja porkkanat ja heitä kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät + liemikuutio (fondue chef on mun mielestä paras)
Lisää kukkakaali, herneet ja pavut ja keitä vielä vartin verran. Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää loput mausteet ja 4dl ruokakermaa. Valmis!

Keitto on aina parempaa, mitä tuoreempia aineksia käytät. Kesällä saa torilta ihania makeita herneitä ja porkkanoita, sipulia ja perunoita. Niistä tulee maailman paras keitto! 

Meillä käytetään suuttujan allergioiden vuoksi maidotonta rasvaa ja kermaa ja ihan yhtälailla hyvää tulee.

Lisukkeeksi vielä tuoretta leipää ja valkosipulivoita, nammm.


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus, muistanpa taas tehdä kesäkeittoa. :) Mun yksi herkkuruoka, jota jostain kumman syystä tulee tehtyä pääasiassa vaan kesäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muissakin perheissä syödään tätä herkkua! :) Ja kesäruokahan tämä on parhaimmillaan...vaikka kyllä sitä syö pakasteista tehtynäkin :D Vitsit jos tolla nuorimmaisella ei olisi allergiaa niin laittaisin ison klöntin koskenlaskijaa vielä sopan sekaan :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)