keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Toistaiseksi paras

Käytiin mökiltä tullessa Kotipizzassa pizzalla. Siellä, niinkuin kaikissa muissakin tähänastisista, oli pakasteesta kaivettu gluteeniton pizzapohja. Ihan ok, mutta pizzanälkä jäi.

Tein siis itse. Ja tuli muuten superhyvää. Saatoin vähän mässäillä täytteillä, mutta kyllä lähti nälkäkin! Tämä on tähänastisista kokeiluista ehdottomasti paras!

Tässä teillekin hyvä ohje; 

Gluteeniton, maidoton, munaton pizzapohja

(1 pellillinen)

2dl vettä
1tl suolaa
4dl Semper fin mix -jauhoja
1pss kuivahiivaa
Piiitkä loraus oliiviöljyä

Mittaa 2 dl (+42) lämmintä vettä kulhon pohjalle ja liuota siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja vatkaa jauhoseos lämpimään veteen. Koita saada taikinasta tasaista. Lorauta puolisen desiä oliiviöljyä ja kääntele mukaan taikinaan. Levitä taikina öljytyin käsin taputellen leivinpaperin päälle pellille ja lisää täytteet. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.




Minä teen aina samalla täytteellä pizzani. (kuinka yllättävää) Tällä tulee tosi kosteaa ja mehevää pizzaa, kokeilkaa!

Paista 600g naudan jauhelihaa. Paiston loppuvaiheessa lisää oman maun mukaan vähän suolaa ja grillausmaustetta. Viskaa sekaan törpöllinen Pirkka valkosipulista tomaattimurskaa.
Levitä pieni purkillinen tomaattipyreetä pizzapohjan päälle. Lisää jauheliha-tomaattikastike-seos ja purkillinen ananaspaloja (Dole gold on paras!). Levitä runsaasti juustoraastetta ja ripaus oreganoa päälle ja paista kunnes juusto on saanut väriä pintaan. Nam!




Da chef. 
Hyvin maistui koko perheelle, eikä gluteenittomuutta olisi huomannut jos ei olisi tiennyt! 



6 kommenttia:

  1. Nyt alko tekemään oma tekemää pizzaa mieli :D Nami ja maiskis.. Pitäskö hääpäivän ruokailu suorittaakkin omassa keittiössä!? Vois olla ihan jees juttu vai sittenkin ravintolaan tänään ja huomenna pizzaa.. Elämän suuria kysymyksiä :D Reipasta keskellä viikkoa päivää sinne!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juujuu -tänään ravintolaan ja huomenna kotitekoista pizzaa! :) Mukavaa ja herkkujentäyteistä loppuviikkoa teille <3 Ja ihanaa hääpäivää!

      Poista
  2. Nam omatekoinen pizza on niin hyvää :) Ja noita täytteitä tuleekin laitettua runsaammalla kädellä usein :) Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä jopa vähän liikaa :P Mutta oli se vaan pitkästä aikaa hyvää! Kivaa viikonvaihdetta sinne myös :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Tämä menee kokeiluun meilläkin, kun aina välillä on arvetta gluteenittomille ohjeille. Jostain kyllä luin, että munkin olis nyt hyvä välttää vehnää. En sitten tiedä väitteen todenpitävyydestä!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen sitä mieltä, että ihan kaikkien tulisi välttää vehnää :D Mutta totta; viljat, maitotuotteet ja sokeri aiheuttavat tulehdustilan elimistössä ja niitä välttämällä voi parantua vaikka ja mistä vaivoista! Nimim.kokemusta on. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja petrata tuon maidon ja sokerin osalta, mutta kesällä jäätelö vaan on niin hyvää :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)