Meillä on tänään illalla pitkästä aikaa taas blogitreffit ja minä lupasin värkätä jotain makeaa jälkkäriä.
Koska meidän pihan raparperipuska työntää hurjaa vauhtia vartta, niin ajattelin yhdistää nämä kaksi asiaa.
Tässä teillekin helppo ja hyvä ohje;
Mansikka-raparperi-kauraherkku
(gluteeniton, munaton, maidoton, vegaaninen)
3 isoa raparperin vartta
litran verran mansikoita
3rkl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
1tl vanilliinisokeria
4dl kaurahiutaleita (valitse gluteenittomia jos tarvitsee)
0,5dl mantelilastuja
100g maidotonta margariinia (sininen Keiju)
1rkl kanelia
: Laita uuni lämpenemään 220 -asteeseen.
Kuori ja pilko raparperit.
Laita ne mikron kestävään astiaan ja ruokalusikallinen hienoa sokeria päälle.
Mikrota pari minuuttia ja kaada pohjalle valuneet nesteet pois.
Lisää joukkoon mansikat, fariinisokeri ja kaneli ja pyöräytä sekaisin.
Kaada seos piirakkavuokaan.
Kuori ja pilko raparperit.
Laita ne mikron kestävään astiaan ja ruokalusikallinen hienoa sokeria päälle.
Mikrota pari minuuttia ja kaada pohjalle valuneet nesteet pois.
Lisää joukkoon mansikat, fariinisokeri ja kaneli ja pyöräytä sekaisin.
Kaada seos piirakkavuokaan.
Sulata margariini ja lisää siihen sokeri, hieno sokeri, mantelilastut ja kaurahiutaleet.
Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele mansikka-raparperiseoksen päälle.
Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele mansikka-raparperiseoksen päälle.
Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Tää oli tosi herkkua! ♥
VastaaPoistaOliko sulla muuten tossa tuoreita vai pakastemansikoita? Ajattelin että jos laittaa pakkasesta niin tarviiko jotain tehdä...? Joskus tein jonkun piirakan pakastemansikoista ja siitä tuli aikkas vetinen... =)
Ja toinen juttu: entä jos ei oo mikroa...? Mitä raparperille sitten tehdään?
Mulla oli ihan kotimaisia mansikoita, eli pakastepa hyvinkin ;) Minä en tehnyt mitään, jäisinä laitoin valutettujen raparperien sekaan! Luulisin, että jos hetken pyöräyttää kattilassa raparperinpalasia ja sokeria niin se ylimääräinen neste niistä lähtee? Jos ei valuta ylimääräisiä nesteitä pois niin voi tosiaan tulla aika vetistä.
PoistaTätä täälläkin tehdään joka kesä. Pitääkin tänään muistaa napata raparperia mukaan.
VastaaPoistaTää on kyllä hyvää! Ensi kerralla ehkä uunittaisin aavistuksen pidempään, nyt raparperit jäi vähän rapsakoiksi :P Vaniljajäätelön kanssa on kyllä kesän hitti!
PoistaKyllä, hyvää oli! :) Mua niin harmittaa kun meidän raparperipuskat on vähän niinku unohtuneet tuonne huonoon paikkaan. Tai siis sinne on kasvanut niin paljon kaikkea niiden ympärille, ettei ne enää saa valoa ja aina niiden siirto sitten jää... Mut jospa nyt tänä vuonna saatais ne siirrettyä. Siellä on nyt vaan pari hassua vartta, mutta onneksi aina jostain raparperia saa. :)
VastaaPoistaMe aina viskataan vähän puutarhan kevättä raparperillekin samalla kun laitetaan omenapuille ja tosta tulee kyllä valtava!
PoistaMökillä meillä kasvaa ihan torpan seinää vasten puska todella aurinkoisella paikalla ja sekin tuntuu viihtyvän, vaikka joka vuosi pelkään, että se paahtuu hengiltä!