tiistai 3. tammikuuta 2017

Lupauksia, haaste ja kodin kevätvärejä


Joulun jälkeen tulee aina kaipuu pelkistetympään ja avarampaan kotiin.
Täällä onkin saanut kyytiä niin kuusi kuin koristeetkin. Koti tuntuu oudon avaralta ja valoisalta taas kun kaikki ylimääräiset koristeet on riisuttu!


 


 Kaivelin lipastosta jo vaaleanpunaiset tyynynpäälliset esiin ja suunnittelen happy lightsien värien päivittämistä iloisemmiksi. 
Pastellisävyt tuntuu taas erityisen hyvälle ja raikkaalle!

Samalla tuli raijattua lipasto olohuoneesta ruokailutilaan. Hups. 





Tekisi mieli räjäyttää vintti ja konmarittaa puoli irtaimistoa,
mutta se taitaisi olla liian radikaalia ja kaduttaisi myöhemmin. 
... joten paras edetä vähän kerrallaan ja ryhtyä kirppispöytää varaamaan. 


 

Uuden vuoden kynnyksellä tuli taas luvattuakin jotain.
Jouluherkuttelun (ja oudon ihottuman) jälkeen on pieni kehon
ja mielen puhdistus taas paikallaan ja syytä ottaa elämäntavat tarkkailuun.

Päivittäiset lenkit koiran kanssa pitävät huolta arkiaktiivisuudesta ja kropan liikkeessä, mutta syömäpuoli minulla on ontunut jo pitkään.
Syksyn aikana ilmaantui b-vitamiinin puutosoireita ja uskon sen johtuvan mm. siitä, etten voi syödä täysjyväviljaa. Kaikki makea maistuu liian hyvälle ja sen puputtamisesta on tullut jokailtainen tapa.
Ja sen arvaa, mitä aamu tuo tullessaan kun illalla viimeiseksi on pistänyt kurkusta alas puoli kiloa sokeria ja lisäaineita. Phuh.

Eli minulla on taas menossa sokeriton tammikuu.
Lisälupauksena lupaan, että juon enemmän vettä ja vähemmän ligt-colaa!


 


 Lupaan myös istua ompelukoneen ääreen AINAKIN kerran kuukaudessa, ja jos ei ole rahaa uusiin kankaisiin, niin vähintäänkin tuhoan niitä loputtomia tilkkukasoja parhaani mukaan pois. 
Tästä ajattelin tehdä tänne blogiin kuukausihaasteen! 
Eli kerran kuussa laitan ompeluaiheisen postauksen,
 jossa esittelen kuukauden aikana tehdyt käsityöt! 

Tässä haasteessa ei voi kuin voittaa!


 


 Oletteko te tehneet uudenvuoden lupauksia tai ottaneet vastaan haasteita? 
Olisi hauskaa lukea niistä! 




22 kommenttia:

  1. Joo, tein kodin To Do- listan lisäksi kaksi paljon vaikeampaa haastetta itselleni: päätin aloittaa konkreettisen säästöurakan tytön ajokorttiin sekä pudottaa painoa kesään mennessä 5kg. 9.1 alkaa painonpudotus ja säästäminen sitten 15.1. Josko pitäisi taas ostolakon tammikuun tilistä helmikuun tiliin? Samalla voisi pitää sokerittomankin kuukauden- hmmm. Ostamattomuus vaan on tosi vaikeaa. Sorrun helposti esim. sisustuslehtiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sinun to do -lista onkin melkoinen! Toi ostolakko olisi niin mun painajainen!! :D Varmaan vahingossa kuitenkin ostaisin jotain! Nimim. Vuoden neljäs päivä ja neljä nettitilausta tälle vuodelle jo tehty :P Jaiks!

      Poista
  2. Voi miten ihanat kuvat! <3 Täällä tein itselleni lupauksen olla vhän säästäväisempi kuin viimevuonna. Harkinta jokaisen ostoksen yhteydessä, tarvitsenko oikeasti? Täällä tehtiin myös tiettyjä rajoituksia makean suhteen. Kokonaan en luovu, mutta jos pitäisi herkkupäivän kerran viikossa.
    Minä tarvitsisin muutaman uuden tyhjän kaapin jonne noita sisustusjuttuja voisi laittaa. Täytyykin aloittaa myös jonkinsortin "raivaus" noille tavaroille...tiedän, että turhaa on ja paljon!
    Mukavaa uutta vuotta sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin todella järkevä lupaus! Tarttis alkaa itsekin vähän harkitsevaisemmaksi tuolla ostoksilla käydessä! :)

      Mukavaa alkanutta vuotta sinulle myös Marita! <3

      Poista
  3. Tsemppiä sokerittomaan tammikuuhun! :)
    Mä tein myös käsityö-aiheisen lupauksen. Tai oikeastaan päätöksen, että opettelen ainakin kaksi uutta tekniikkaa tänä vuonna. Vähän pois mukavuusalueelta. :)
    Ja lupasin mä myös, että yritän olla vähän sosiaalisempi taas. Työ on tehnyt musta epäsosiaalisen erakon. :D Ja kun lupaa edes yrittää, niin pienikin ponnistus lasketaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno päätös! Mun pitäisi myös vähän rohkeammin kokeilla uusia juttuja. Jotenkin tuntuu vaan niin aikaavievältä ryhtyä, kun tietää joutuvansa purkaamaan :P Sitä vaan nopeasti surauttaa juttuja mitä osaa ja mihin on hyvä näppituntuma!

      Mä olen suorastaan uupunut sosiaalisuuteen nyt opiskellessa. Oon niin tottunut "murjottamaan" kotona, että tämä uusien ihmisten tapaaminen on uuvuttavaa! Niitä tuttuja toki tapaisin mielellään useamminkin :/ Jospa kevät ja pitenevät päivät saisivat iltoihinkin vähän liikettä?

      Ihanaa alkanutta vuotta teille! <3

      Poista
  4. Ei mitään lupauksia...En pysty pitämään niitä kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin :) Ja jos on jo kaikki mallillaan niin miksi pyristellä ja lupailla enempiä! Ei pitäis ihmisen itteään kiusata <3

      Poista
  5. Sokeritonta tammikuuta myös kokeilen.
    Vaikeaa se tulee olemaan, kun olen herkkujen perään ja tykkään leipoa.
    Ja kirpparipöytä pitää viimeistään keväällä varata. Niin paljon on ylimääräistä roinaa kertynyt.
    Kivaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinnekin! Kyllä tänään onkin karkkihammasta kolottanut :( Ihan tyhmää tälleen kiusata itteään :P

      Poista
  6. No ne perinteiset lupaukset: unta, liikuntaa ja parempaa syömistä... =D Kattoo nyt sitten, toteutuuko niistä mikään. Mutta jos ainakin yrittäis ees.

    Joulu on siivottuna jo meilläkin. Ihan kiva, kun kotona on taas normaalitilanne, vaikka iltaisin kyllä vähän kaipaisin niitä tähtiä ikkunoihin valaisemaan pimeyttä... Ehkä mun tarttee ostaa muutamat pallovalot lisää, ne olis sellaset neutraalit, ei-jouluiset.

    Kuullaan ja nähdään...! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä lupauksia! Mä kyllä nukun tarpeeksi ja koiran kanssa tulee perusliikuntaakin, mutta toki voisi ottaa pari kertaa viikossa sali -päivän ja tehdä vähän lihaskuntoakin :P Ja syöminen...no, se on mun kompastuskivi. Ehkä keväämmällä alkaa taas salaatti maistua kun säät lämpenee? :D

      Poista
  7. Lupasin etten lupaa mitään! Toimii joka ikinen vuosi :)

    Minä haluaisin 'räjäyttää' kellarin ja autotallin, mutta kun 'tuo toinen' aina sanoo, että 'jos sitä vielä tarttee....' arghhh...niii-in turhauttavaa...

    Hyvää alkanutta vuotta ja tsemppiä sokerittomuuteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minäkään aio ensi vuonna luvata yhtikäs mitään. Ihan kakkaa olla ilman sokeria ja herkkuja :D

      Meillä lapset on niitä jotka kerää roinaa eikä mistään raaskisi luopua... Siis tyttö tykkää askarrella ja haluaisi säästää jokaisen talouspaperirullan, sipsiputkilon jne. Ja voi hyvä tavaton miten paljon meille onkaan ehtinyt parissa vuodessa kerääntyä turhaa tavaraa tuonne vinttiin ja kesähuoneen kätköihin! Apua!

      Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin Satu <3

      Poista
  8. Olen samanlainen eli on ihana laittaa joulukoristeet mutta vielä mahtavempaa kerätä ne pois.
    Huonekalujen liikuttelu on ihan parasta. Meillä liikkuu tuon tuostakin jokin kaluste tai ainakin verhot ja matot vaihtavat huonetta vähän väliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies aina hämmästelee kotiin tultuaan kun meillä huonekalut vaihtaa paikkaa :D Mutta harvemmin se valittaa...kunhan ei vaan itse joudu roudaamaan! Nämä neliöt, kapeat portaikot ylä- ja alakertaan tekee tästä harrastuksesta haastavan :/ Naureskelen aina, että minkäköhän kokoisessa kartanossa mun pitäisi asua, että olisi riittävästi tilaa kaikille ihanille huonekaluille mitkä haluaisin omistaa! :D

      Poista
  9. Tsemppiä lupauksiin! Mäkään en luvannut nyt oikein mitään mutta sisustustavaroiden ostolakkoa mietin vakavasti, toistaiseksi ei vastaan ole vielä tullutkaan mitään pakkosaada juttuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan näin viikonloppuna! :P Ostolakko olis ehkä mun pahin painajainen, joten sitä en ainakaan ihan ensimmäisenä ole lupaamassa :D Mutta jos ryhdyt siihen niin hurjasti tsemppejä täältä!! :)

      Poista
  10. Ei lupauksia, paitsi yrittää parhaansa. Pääsee helpoimmalla ja toisaalta olen jostain syystä kova ruoskimaan itseäni kun lupaukset menee mönkään, joten armollisinta olla lupailematta....
    Sokeriton on ihan mahdoton kun joulukarkkeja on nurkat täynnä vielä. Holitonta pidän muutenkin n. 8kk vuodesta joten ei liene tarpeen.... =)

    Voisin luvata konkreettisesti tehdä jotain järkevää kuten imuroida kerran viikossa (pakko muutenkin) ja olla kiukuttelematta särkevästä selästä vaikka sitä lunta taas tulikin...

    Tekisi mieleni Konmarittaa vintti. Työkaverilla on muutto ja juteltiin siitä, miten noita nurkkia tarvitsee käydä läpi. Huokaus. Olisi hyvä käydä nyt kun voi vielä rauhassa tonkia ja päättää mitä heittää pois. Ehkä kirpparipöytä olisi yksi ratkaisu.

    Iloista ja pirtsakkaa koirantäyteistä vuotta teille!!
    Pienistä (suurista) tassuista ja kylmästä nenästä polvitaipeessa on tehty parhaat päivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, minäkin saan kamalat omantunnontuskat jos lupaus menee pieleen tms. Vaikkei tietenkään pitäisi olla niin ankara itselleen. Eikä selvästi pitäisi mitään ryhtyä lupaamaankaan.
      Tipaton olisi mullekin täysin turha, kun vuoden aikana nautitut alkoholijuomat voi melkein laskea kahden käden sormilla.

      Mikä siinä onkin, että keväisin tulee aina halu karsia ylimääräisiä tavaroita ja vaatteita pois kaapeista ja nurkista? Ei mulla koskaan syksyllä tai talven pimeällä sellaisia pälkähdä päähän :D

      Ja kiitos kultainen Vivi <3 Koira kyllä täyttää päivät ja elämän tehokkaasti! Minä olen niin lyhyt (155cm) ja koira niin korkea (säkä 76cm), että sen kylmä nenä osuu minua ristiselkään :D Viikon päästä lähdetäänkin sen kanssa koirakouluun, niin jännää!

      Poista
  11. Minulla oli toiveita ja ajatuksia aloittaa vuosi vähän eri tavalla, lupauksia ne ei varsinaisesti ole, mutta toivon että terveellisempi ja ryhdikkäämpi vuosi olisi aluillaan :) Meillä on herkkuhetket lähtenyt aivan käsistä (suuhun) ja täytyy otta ryhtiliike taas takaisin yhteen herkkupäivään viikossa. Muutenkin voisi lisäillä liikkumista ja sitä kautta parantaa koko perheen hyvinvointia! Tänään on ensimmäinen päivä ja tiedän jo että kahden päivän päästä kiipeilen puihin sokerin vieroitus oireissani mutta menköön sitten niin, periksi en aio antaa! Oikein mukavaa arjen aloitusta joulun pyhien jälkeen sinne teille, nyt valoa kohti ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiääääää! Eka viikko on varmasti se pahin ja mieli tekee paljon kaikkea herkkua, mutta sen jälkeen helpottaa. Ainakin haluan uskoa niin! :D Tää voi kuulostaa säälittävältä, mutta mä oon tehnyt nyt hedelmäsalaattia ja eilen jopa paistoin sokerittomia lettuja ja söin niitä vauvan marjasoseen kanssa, hehhee! Jotain herkkua kun on vaan pakko saada tai muuten musta tulee ihan kauhean kiukkuinen muija! Mieluummin vähän pullea rouva kuin vittumainen... :P

      Toi on muuten tosi kiva ajatus, että koko perhe ottaa "ryhtiliikkeen" ja lähtee yhdessä liikkumaan! Mekin käytiin viikonloppuna pitkästä aikaa uimahallissa koko porukka ja voi että meillä oli hauskaa! Ensi viikonloppuna olisi toiveissa päästä vähintäänkin pulkkamäkeen, ja siinäpä vasta kuntoilua onkin kun kiipeää pulkka perässä mäkeä ylös, huhhei ja hiki virtaa! :D

      Ihanaa tammikuuta ja tätä vuotta sinulle Katja <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)