Täällä on leivottu juustosarvia ja savuporosarvia pääsiäisen kahvipöytään.
Nämä on kivan helppoja valmistaa ja aineksetkin löytyy useimmiten valmiiksi kaapista.
JUUSTOSARVET
(12-16 sarvea)
2 tl leivinjauhetta
4 dl (gluteenittomia) jauhoja
0,5 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g pehmeää voita
2 dl kermaviiliä
Täytteeksi esim. juustoa, kinkkua, savukalaa.
Voiteluun kananmuna.
: Sekoita jauho, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää juustoraaste ja nypi pehmeä voi sekaan. Lisää lopuksi kermaviili ja työstä tasaiseksi massaksi. Jauhota leivonta-alusta ja jaa taikinapallo kahteen osaan. Kauli molemmat taikinapallot ohuiksi ympyrän muotoisiksi lätyiksi ja jaa kumpikin 6-8 osaan. Minä tein näistä aika pieniä ja jaoin taikinan kahdeksaan osaan eli sain 16 sarvea ja sopivasti kaksi pellillistä.
Ripottele täytettä jokaiseen osaan.
Minä laitoin toisiin savupororouhetta, johon lisäsin vähän kananmunaa sitomaan täytettä
ja toisiin rullasin puolitetun sulatejuustosiivun.
Täytteissä vain mielikuvitus (ja jääkaapin sisältö) on rajana!
Voitele pinta kananmunalla ja lisää halutessasi esim. juustoraastetta tai seesaminsiemeniä.
Paista uunin keskitasossa 200 -asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Minä "merkkasin" juustotäytteiset sarvet seesaminsiemenillä ja savuporotäytteiset juustoraasteella.
Nämä maistuvat niin kahvipöydässä kuin iltapalana tai keittoruuan kanssa tarjoiltuina.
Nyt kaappaan lapset mukaan ja lähden pihalle ja kesähuone -projektin kimppuun!
Rentoa ja rauhallista pääsiäisen aikaa!
Herkullisen näköisiä, hyviä pöytään saa samalla suolaista.
VastaaPoistaNäistä tuli kyllä oikein hyviä vaikka käytin gluteenitonta jauhoseosta :) Pitää ehdottomasti tehdä toistekin!
PoistaNuo on kyllä varmasti hyviä! Hyvää pääsiäistä ♥
VastaaPoistaVoiko mikään mikä sisältää juustoa olla pahaa :P No, ehkä kaikkein vahvimmat juustot jäisi multa syömättä, mutta näissä sarvissa oleva juustoraaste maistui kyllä! :)
PoistaIhanat suolaiset tarjottavat. Minä tein eilen sämpylöitä ja huomiselle jää persikkapiirakan teko sekä salaattia illanistujaisia varten.
VastaaPoistaVoi persikkapiirakka kuulostaa herkulliselta! Meillä oli niin hulinaa koko pääsiäinen, etten leiponut mitään makeaa vaikka tarkoitus oli :D Eikä oikeastaan edes syöty paljoa suklaamunia! :O
Poistanami mitä sämpylöitä! Pääsiäiset tuli ja meni mutta jatketaan kevään odottamista sitkeästi. Viikon lopulla ois siman tekoa, ens viikolla häämöttää vappu... apua ei uskois kun ulkona ihan toppatakki ilmat vielä! Mutta jospa se tekis sitte meille ihanan lämpöisen kesän ♥ Oikein mukavaa viikon jatkoa ♥
VastaaPoistaTäälläkin on sima -ainekset ostettu kaappiin ja perjantaina olisi vakaa aikomus keitellä pieni satsi :) Ja hei nyt ne lupaa vapuksi oikeinkin lämmintä säätä! Mulla ainakin on peukut ja varpaatkin ristissä, että se ennuste pitää paikkansa! :D
Poista