keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Pikkujoulukakku ja uudet lautaset


Heippa taas ja rentoa itsenäisyyspäivän aattoa! Meillä on ollut tänään kakkutehtailut vauhdissa ja koska lopputulos on jotain aika ihanaa niin ajattelin jakaa ohjeen teillekin ❤

Tämä jouluinen juustokakku on suklaisen lisäksi myös piparinen! Se toimii hyvin joulun jälkiruokapöydässä, mutta myös näin perheen kesken pikkujouluillessa. 

 Pohja: 

250g piparkakkuja
50g voita

Täyte: 

2dl kuohukermaa
1dl hienoa sokeria
1tl vaniljasokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g rahkaa
6 liivatelehteä
0,5dl hedelmämehua
3 Daim patukkaa, jossa on kussakin kaksi palaa

Koristeluun:

1 Daim patukka
Tummaa suklaata
Piparkakkuja 
2dl kuohukermaa

: Murusta piparkakut kuten haluat (itse aina kaadan piparit muovikulhoon ja murskaan puisella perunanuijalla) ja mikrota voi niin että se on pehmeää, mutta ei täysin sulaa. Lisää voi piparimuruihin ja työstä seosta hieman taikinamaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia tai foliota ja levitä muruseos tasaisesti sen päälle. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta hedelmämehu (omena, mandariini tms. mehu käy hyvin) kattilassa, purista liivatteista vesi ja lisää ne kuuman mehun sekaan. Kaada liivate-mehuseos täytteeseen ja vatkaa hetki (mielellään sähkövatkaimella) ettei liivate jää kökkäreiseksi. Murusta Daim -patukat ja lisää täytteen sekaan. Kaada täyte piparipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse laitoin foliota kakun päälle ja annoin sen huilata seuraavaan päivään.

Vaahdota kuohukerma ja sulata suklaa mikrossa. Kaada molemmat omiin pursotuspusseihinsa ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Murustele lopuksi Daimit kakun päälle ja asettele muutama piparkakun puolikas kermavaahdon sekaan. 


 


Kakun lisäksi tuunasin paketillisen valmispipareita (mulla näissä Semperin gluteenittomat piparit). Sulatin puoli levyllistä tummaa suklaata ja pursottelin pipareiden päälle. Pipareista tuli heti paljon hauskemman näköisiä ja tietysti maukkaampia!

 
 


Kakun täytteestä tuli kivan pehmeää, varsinkin kun kakun antaa hetken levätä juhlapöydässä ennen tarjoilua. Ja vink vink; mautkin voimistuvat kun raaka-aineet eivät ole jääkaappikylmiä! 


 


Ostin näitä ihania Riviera Maisonin Buon Appetito -lautasia Sisustusliike Dreamsista ja täytyy sanoa, että ne antavat kattaukseen ihan oman lisänsä!
Lautaset löytyy täältä klik ja ihan huippua on, että ne kestää normaalia konepesua! Minä käytin tähän kattaukseen kahden kokoisia lautasia; pienempiä kakkulautasina ja suurempia tarjoiluun.
 

 


Mun täytyy kyllä käydä vielä ennen joulua uudelleen Dreamsissa ja hakea joulukattaukseen loputkin lautaset ja jotain ihania jouluisia servettejä ❤
 

 


Meidän perhepikkarit, eli pikkujoulut meni sukkelasti lasten murustellessa pipareita ja nuoleskellessa lautasiaan. Saatiinpa myös mummo yllätettyä kauppareissulta meille pikkujouluilemaan kuuman glögin ääreen. 
 

 


Tätä se tästä lähtien nyt sitten on; pipareita, suklaata, glögiä ja taustalla soivia joululauluja jouluun saakka!
 

 


Tiedä vaikka jotkut hassunhauskat joulupaidat ja poronsarvetkin eksyy päälle vielä tänä vuonna, hih. 
 

 


 Joko teillä on joulun jälkkäripöydän tarjoilut mietittyinä? 



10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku!😋
    Minulla on myös noita samoja lautasia ja pitäisi käydä ostamassa lisää.
    Joulun jälkkärreitä ei olla vielä mietitty. Ehkä mennään sillä perinteisellä luumurahkalla.
    Hyvää itsenäisyyspäivää!🇫🇮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta tuli kyllä maukas ja aika tuhti :D Mutta ehkä se ei jouluna haittaa! Luumurahka on muuten minunkin lemppari ja sitä täytyy saada joka joulu! ♥

      Poista
  2. Herkullisen näinen kakku ♥ Minä tein tänään vähän samantyyppisen hyydykekakun ja nappasin tästä sinun kakustasi idea lisätä kakkumassaan tuota daim-murua. Kiitos vinkistä ja hyvää itsenäisyyspäivää teidän perheelle ♥ Ps. Kaunis kattaus jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva jos ohjeesta oli iloa! :) Ihanaa Lucian päivää sinulle Krisse! ♥

      Poista
  3. Oi nam, tuota pitää kokeilla! Meillä Tytär on joulun jälkkäripöydän suunnittelupäällikkö nykyään, kun on kovasti innostunut leipomishommista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kokeile ja kerro sitten mitä pidit kakusta!? ♥ Onkin kätevää, että perheen nuoriso on kiinnostunut leipomaan ja viihtyvät keittiössä! :)

      Poista
  4. Oi olipas iloinen yllätys kauppareissulla, ja aivan ihana kakku siis niin hyvää.

    VastaaPoista
  5. Mmmmmmm, ihanaa!!! Täytyy laittaa korvan taakse ja testata.
    Kyllähän joulun jälkiruokalista alkaa olla valmiina. Mulla lähti ihan mopo rukkasista kun kuulin, että saan kaikki lapset kuitenkin kotiin.... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiiii joulumopo! ♥ Niin se vaan karkaa, vaikka kuinka koittaa toppuutella :D Ihanaa että saat perheen koolle jouluksi! Kivaa jouluhössötysaikaa sulle ihana!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)