maanantai 9. kesäkuuta 2014

LomakesäKesäloma

Syy blogin hiljaisuuteen on yksinkertaisesti loma ja kesämökki.

Olin lasten kanssa melkein kaksi viikkoa putkeen mökillä ja tultiin eilen illalla takaisin. Isähenkilö paahtaa töissä vielä monta viikkoa ennen lomaansa, joten ajattelin viettää laatuaikaa lasten kanssa mökkeilemällä; poissa kaupungin pölyistä.

Maalla on lasten kanssa jotenkin helpompaa ja yksinkertaisempaa olla. Lapset viipottavat pihalla ja mukana päivän touhuissa. Joskus on hyvä keskittyä olennaiseen. Kun ei ole juoksevaa vettä, eikä lämmintä vettä ja sähköäkin rajallisesti, täyttyvät päivät siitä olennaisesta. Siitä, että tupa on lämmin ja lapsilla on ruokaa, illaksi lämmintä pesuvettä ja sauna.
Ei tietokonetta, ei televisiota. Vain paristoilla toimiva mökkiradio. No joo, ja tabletti, josta lapset saivat katsoa aamuisin hetken lastenohjelmia ja joilla ne sai viihtymään pitkät automatkat mökille ja takaisin.

Meillä kävi kivoja vieraitakin viikolla viihdyttämässä, kun kaverini lapsineen tuli pariksi yöksi mökille. Käytiin uimassa, paistettiin vohveliraudalla vohveleita ja saunottiin, noin muutaman asian luetellakseni. Lapsista oli mukavaa saada leikkikavereita ja olihan se hauskaa, meillä kun ei juuri kuluneina kesinä ole mökkivieraita ollutkaan.

Eilen kyllä huvitti huomata, kuinka lapsetkin ovat vajaassa parissa viikossa "mökkiytyneet". Sanoin Suuttujalle, että kävisi pissalla, ja mitä tekee tuo pieni ihminen? Laittaa kengät jalkaan ja on menossa ulos...puskapissille! Sitäkin nauratti, kun ohjattiin se vessaan ja pöntölle siitä eteisestä. Itsekin löysin itseni tutkailemasta nakkipakettia ja muita roskia "sillä silmällä" että laitanko takkaan, nuotioon vai roskapussiin. Kerrostalossa. Heh.Perjantaina tuli isähenkilö mökille, mukanaan mummu ja mummun paksu mäyräkoira. Huomionkipeä karvainen otus. Ja kyllä lapset sitä rapsuttivatkin. Ja ulkoiluttivat. Ja juoksuttivat. Luulen, että kyseinen koira on nukkunut kuluneen vuorokauden aikana melko paljon, päästyään takaisin omaan kotiin ja rauhalliseen arkeen.

Meillä meni järjestys sekaisin tuvassa, kun ostin käytetyn divaanin itselleni luku- ja löhöilypaikaksi. Se hakee vielä paikkaansa ja tuo keinutuoli tuntuu nyt pienessä tuvassa "ylimääräiseltä", joten sillekin pitäisi löytää oikeampi paikka.Heti kotiinpäästyä ja matkakamppeet purettuani istahdin yllätys, yllätys saumurin ääreen! Oli aika tiukka pariviikkoinen ilman kankaita ja konetta! Yllättävän koukkuun sitä on reilussa vuodessa jäänyt tähän harrastukseen!

Ottobre 3/13 lasten mekkokaavalla tuli "Neiti Hirsi" -trikoosta minulle kesämekko. Kangas on ihanaa! Kaavasta poiketen tein tähän pienet puolikaaren muotoon leikatut hihat ja helmaan "frillan".

2 kommenttia:

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)