No niin, niihin hyötykasveihin palatakseni. Tällä kertaa ei kyseessä ole nokkonen.
Otin sunnuntaina mökiltä pari raparperinvartta mukaan kaupunkiin. Tyttö on tinkinyt vapusta lähtien raparperipiirakkaa, joten nyt on aika toteuttaa pienen ihmisen toive.
Tämä on taas Suuttujan allergioiden vuoksi munaton ja maidoton. Kaikinpuolin vegaaninen.
Pohjaan tarvitset:
100 g maidotonta margariinia (esim. tumman sininen Keiju)
3 rkl sokeria
3 rkl kauramaitoa (tai jotain mehua)
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Raparperin varsia (oman maun mukaan)
1 dl kaurakermaa 15%
kanelia
sokeria (oman maun mukaan)
0,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl margariinia
: Vatkaa pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniliinisokeri, kauramaito ja vehnäjauhot. Seoksesta pitäisi tulla tasaista ja pehmeää. Voitele matala piirakkavuoka ja painele taikina vuuan pohjalle. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele raparperit pieniksi palasiksi. Laita raparperit, sokeri ja margariini kattilaan ja pehmitä seosta hetki, lisää kaneli ja kaurahiutaleet ja kiehuta mössöksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää lopuksi kaurakerma ja sekoita. Lisää täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa 200-asteessa keskitasolla noin puoli tuntia.
Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)