Tässä ohje mainitsemiini suklaisiin piparkakkuihin!
Ohjeesta tulee kaksi pellillistä pipareita, jos haluat enemmän niin tuplaa ohje.
Tarvitset:
1,5 dl Semper fin mix -jauhoja
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 tl Van Houten kaakaojauhoa
1 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa siirappia
0,5 tl soodaa
2 tl piparkakkumaustetta
0,5 tl jauhettua kanelia
75 g sulatettua sinistä Keijua
: Kaada siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää margariini ja
anna sulaa joukkoon. Jäähdytä taikinaa hetki ja lisää
jauhot sekä sooda. Itse jätin taikinan melko löysäksi, koska
leivonta-kaulintavaiheessa lisäilen jauhoja pöydälle ihan reippaasti,
mutta tämä on makuasia. Taikina saa jähmettyä ja levätä jääkaapissa
vaikka yön yli, mutta parikin tuntia riittää hyvin.
Taikinaa on helpompi käsitellä kun se on vielä jääkaappikylmää.
Kauli taikinasta levy ja paina muoteilla haluamasi mallisia pipareita.
Piparit kannattaa jättää suhteellisen paksuiksi, sillä kananmunattomina nämä murustuvat helposti.
Paista leivinpaperin päällä pellillä 200 -asteessa uunin
keskitasolla 7-10 minuuttia.
Kannattaa olla tarkkana ettei ohuimmat
kohdat pääse palamaan.
Pinnan voi koristella tomusokerista ja vedestä valmistetulla tahnalla
tai sulatetulla (maidottomalla) suklaalla ja nonparelleilla! Nam!
Kiitos ohjeesta, täytyykin pistää muistiin :)
VastaaPoistaKiva jos ohjeesta oli iloa! :) <3
PoistaPitääpä vinkata tää ystävälleni. Meillä 9vee touhu neiti teki eilen piparit ja niitä tulikin mussuteltua pitkin päivää 💞
VastaaPoistaSe vaara kyllä piilee kun tekee pellillisen tuoreita pikkuleipiä! :D
Poista