keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Suklaiset piparkakut (gluteeniton, vegaaninen)

Tässä ohje mainitsemiini suklaisiin piparkakkuihin!



Ohjeesta tulee kaksi pellillistä pipareita, jos haluat enemmän niin tuplaa ohje. 

Tarvitset:
 
1,5 dl Semper fin mix -jauhoja
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 tl Van Houten kaakaojauhoa
1 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa siirappia
0,5 tl soodaa
2 tl piparkakkumaustetta
0,5 tl jauhettua kanelia
75 g sulatettua sinistä Keijua


: Kaada siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää margariini ja anna sulaa joukkoon. Jäähdytä taikinaa hetki ja lisää jauhot sekä sooda. Itse jätin taikinan melko löysäksi, koska leivonta-kaulintavaiheessa lisäilen jauhoja pöydälle ihan reippaasti, mutta tämä on makuasia. Taikina saa jähmettyä ja levätä jääkaapissa vaikka yön yli, mutta parikin tuntia riittää hyvin. 
Taikinaa on helpompi käsitellä kun se on vielä jääkaappikylmää. 
Kauli taikinasta levy ja paina muoteilla haluamasi  mallisia pipareita. 
Piparit kannattaa jättää suhteellisen paksuiksi, sillä kananmunattomina nämä murustuvat helposti. 
Paista leivinpaperin päällä pellillä 200 -asteessa uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. 
Kannattaa olla tarkkana ettei ohuimmat kohdat pääse palamaan. 
 
 Pinnan voi koristella tomusokerista ja vedestä valmistetulla tahnalla 
tai sulatetulla (maidottomalla) suklaalla ja nonparelleilla! Nam! 



4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, täytyykin pistää muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä vinkata tää ystävälleni. Meillä 9vee touhu neiti teki eilen piparit ja niitä tulikin mussuteltua pitkin päivää 💞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaara kyllä piilee kun tekee pellillisen tuoreita pikkuleipiä! :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)