sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Sämpyläsunnuntai!

Heippa! Tulin vaan huutelemaan, että meillä on tänään leivottu!

Oli mikä vuodenaika vain, niin tuoreet sämpylät maistuvat aina! Niin tänäänkin.




Porkkanasämpylät on yksi sellainen kestohitti meidän perheessä. 
Siihen nähden niitä tulee leivottua kyllä aivan liian harvoin ja mietin, 
että onko se johtunut hankalasta tai työläästä ohjeesta vai mistä? 

Tein niinkuin minä aina: googlasin, sävelsin itse ja kokeilin!
 Ja se kokeilu kannatti!
 Tässäpä kelpo ohje tosi herkullisiin sämpylöihin: 

 Gluteenittomat porkkanasämpylät
(munaton, maidoton, vegaani)
(10 kpl)

5 dl lämmintä +42 vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita 
(varmista gluteenittomuus)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl psylliumia
6 dl Semper fin mix -jauhoja
2 dl porkkanaraastetta

(voiteluun kanamuna)

: Laita kulhoon lämmin vesi, suola, sokeri, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Sekoita kunnolla ja lisää öljy ja lämmin porkkanaraaste. Sekoita psyllium jauhoihin ja lisää sekaan pienissä erissä kokoajan kunnolla sekoittaen (itse sekoitin sähkövatkaimella). Nostele taikinaa kahdella lusikalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota hetki. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Kun säpylät on hieman kohonneet ja uuni lämmennyt, voitele kanamunalla (jos olet vegaani, niin voit voidella esim. kauramaidolla tai öljyllä tai jättää kokonaan voitelematta) ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.



Luulenpa, että huominen arkiviikko alkaa mukavasti
leivänpaahtimesta pomppaavilla sämpylöillä!
Sujuvaa ja miellyttävää arkea toivon teillekin sinne ruutujen toiselle puolelle <3



11 kommenttia:

  1. Itsetehdyt sämpylät ihan huippuja.En ole tuota psylliumia käyttänytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin leipä, onko parempaa olemassakaan? <3 Psyllium antaa gluteenittomaan taikinaan vähän rakennetta :)

      Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Aikku! <3

      Poista
  2. Itsetehty, tuore leipä on niiiin hyvää ♥ Meillä mies leipoi eilen leivän. Hyvää sekin, vaikka itse tykkäisin enemmän juuri sämpylöistä. Muuta meillä ei sitten viikonlopun aikana leivottukaan, vaikka mun työlistalla oli paljon muutakin. Niin ne suunnitelmat muuttuu, hih.. Muksaa alkavaa viikkoa Sinullekin, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipovat miehet on kyllä!! <3 ;) :P

      Ihanaa alkanutta pakkasviikkoa sinulle Krisse! :)

      Poista
  3. Kiitti ohjeesta, kokeiluun menee. Gluteeniton leipä on aina pieni haaste. Ne kaupan leivät maistuvat kaikki samalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ohjeesta on iloa <3 Ne kaupan leivät saa mun puolesta jäädä hyllylle, ne on aivan karmeita :( Minä teen joko näitä porkkanasämpylöitä tai näitä teeleipiä kun tekee mieli hyvää leipää:

      http://palanuttasiirappia.blogspot.fi/2016/08/teeleipa.html

      Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

      Poista
  4. Ei olekkaan aikoihin tullut leivottua sämpylöitä. Ehkä tarttis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tarttis! On se niin hyvää ja perhe kiittää :) <3

      Ihanaa talvista viikkoa sinulle! :)

      Poista
  5. No kuule nyt täytyy tunnustaa sellainen asia, että olen vain kerran elämässäni leiponut pullaa! :D Vaikka paljon hääräilenkin keittiössä, niin meillä mies leipoo pullat ❤ (ja ei, en ole koskaan syönyt ilman kotimaisia viljoja leivottua pullaa, nyyh) Jostain joskus bongasin gluteenittomien tikkupullien ohjeen, mutten laittanut sitä talteen :( Luulisin että gluteenittoman taikinan koostumus voisi toimia niissä?!

    VastaaPoista
  6. Olen samaa mieltä, sämpylät ovat aina yhtä hyviä vaikka niitä leipoisi joka viikko. Meillä leivotaan myös porkkanasämpylöitä ja sekaan nakkelen kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Sämpylöiden leipominen on jotenkin niin palkitsevaa! Ne useimmiten onnistuu ja niiden kanssa voi säveltää :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)