tiistai 21. maaliskuuta 2017

ARKIRUMBAA -haaste, päivä 1.


MILTÄ NÄYTTÄÄ SUOMALAISEN, TAVALLISEN NAISEN TAVALLINEN ARKI? 


Sain Villa Kardemumma -blogista HAASTEEN kertoa yhdestä arkipäivästäni ja yhdestä viikonlopun päivästäni. Tarkoituksena on koota päivän mittaan tehdyt asiat ja pohtia omaa jaksamista ja ajankäyttöä. Katsoa uusin, lempein silmin omaa arkea ja väsymystä.

Minä olen tosiaan ihan tavallinen, naimisissa oleva 36-vuotias nainen. Yhden ala-koululaisen ja yhden leikki-ikäisen lapsen tuikitavallinen, arkea pyörittävä äiti-ihminen. Ruuhkavuosiksikin näitä aikoja kutsutaan, kun yritetään rimpuilla (opiskelun) työelämän-, äitiyden-, parisuhteen- ja oman ikääntymisen- ehdoilla. Ja kun ei muuta enää keksitä niin hommataan talouteen koiranpentu... ei ajankäyttö-ongelmia. Eikä myöskään rahankäyttö-ongelmia.
AAMU 7.15-10: Arkiviikko alkoi kännykän herätyskellon värinällä klo 7.15. (minulla ei ole ääntä herätyksessä, sillä herään tärinään jokatapauksessa ennen ensimmäistäkään ääntä) Herättelin samaan aikaan lapset ja petasin sängyt. Päästin koiran pihalle ja kulautin pari suullista kylmää Rainbow light colaa naamaan. Puin illalla valitsemani vaatteet päälle ja hoputin lapset omiin, myös jo illalla valittuihin vaatteisiinsa. (Tässä välissä kävin pihalla laittamassa auton webaston lämpenemään ja potkaisin koiralle pari kertaa hevosille tarkoitettua kongi -lelua. Siitä on tullut ihan sen lemppari!)

Hoputin tyttöä syömään aamiaisen ja pesemään hampaat, letitin hiukset koulun uimareissua silmälläpitäen.

Siinä ohella harjasin omat hiukset ja meikkasin pikaisesti. Tässä kohtaa kello oli n. 8, joten tuuppasin lapset pihalle (tyttö narisi toppahousujen käytöstä ja halusi mennä pyörällä kouluun, vaikka maassa on lunta...juu ei päässyt, ei pyörällä eikä ilman toppahousuja), nappasin koiran hihnaan ja koko porukan auton kyytiin. Ajelin päiväkodille, tytön koululle ja palasin takaisin kotipihaan.


Rapatassu. Vielä mahtuu kyytiin...nippanappa!)Lähdin koiran kanssa kävelylle ja kun tulin takaisin, oli kello vaille 9. Napsautin kapselikeittimellä kahvit ja söin aamiaisen blogeja lukien ja turhia sähköposteja poistaen. Viikkasin kuivuneet pyykit kaappeihin ja vein kanille palan kurkkua. Syötin koiralle joka-aamuiset niveljauheet parin kalkkunaleikkeleen sisälle piilotettuna. Laitoin facen kautta siskolle viestiä, että ollaan menossa hänen asuinpaikkakunnalleen ensi lauantaina ja ehdotin ruokatreffejä.
PÄIVÄ 10-16: Avasin koulun sähköpostin ja tehtävä-alustan, jatkoin sähköisesti kirjastokirjojen laina-aikaa, tein koulutehtäviä, palautinkin kaksi (JUHUU!), suunnittelin seuraavaa viikkoa ja kirjasin kalenteriin tärkeimmät muistettavat. Jatkoin kouluhommia puoli kahteen saakka, jolloin söin viikonlopusta jäänyttä pizzaa lounaaksi. Jatkoin kouluhommia lounaan jälkeen. Tyttö tuli koulusta 14.30, söi välipalan, teki läksyt ja laittoi uimakamppeensa kuivumaan. Klo 15.30 luovuin koulujutuista ja tietokoneella jäkittämisestä ja lähdin koiran kanssa hakemaan poikaa päiväkodista. Takaisin tultua jätin koiran vielä vahtihommiin pihalle, vein roskat, hain postin, tyhjensin ja täytin tiskikoneen ja ryhdyin lämmittelemään päivällistä.


ILTA 16-23: Juttelin siskon kanssa puhelimessa samalla kun lämmitin ruokaa. Saatiin kuin saatiinkin sovittua lauantaille treffit! Syötiin lasten kanssa päivällistä ja lähdettiin lenkittämään koiraa. Lapset halusivat ottaa mäkiauton mukaan ja sen työntäminen hiekoitushiekkaa täynnä olevalla tiellä oli melko raskasta. Siis lapsille. Minä talutin koiraa :P Käveltiin leikkipuiston kautta kotiin (juu en vienyt koiraa leikkipuistoon, vaan kävelin sitä ympäri sillä aikaa kun lapset leikkivät) ja samalla hetkellä myös isähenkilö ajoi töistä pihaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kello tuli seitsemän. Jatkoin vielä tunnin kouluhommia koneella. Lapset leikkivät yläkerrassa ja isähenkilö söi myöhäisen päivällisen ja laitteli tulet takkaan, hellaan ja yläkerran Porinmattiin (meillä lämmitetään pääsääntöisesti pelkästään puulla). Kahdeksalta lopetin puurtamisen, pyysin lapset alakertaan ja pukemaan yökkärit päälle ja syömään iltapalaa. Ihanaa kun lapset kasvaa ja osaa jo itse pukea, valita kaapista iltapalan ja syödä sen. Vielä kun ne oppisi avaamaan tiskikoneen luukun...hehhe.

Vähän ennen yhdeksää kävin peittelemässä lapset ja toivottamassa hyvät yöt. Lähdin suihkuun ja vein samalla jääkaapista kanille porkkanan. Loppuilta vierähti sohvalla syöden vähän iltapalaa ja tuijotellen tv-ohjelmia tallennuksesta (eli Salatut Elämät ja Maajuussille morsian) ...22.30 hammaspesut ja yläkertaan. Vahingokseni päätin vielä hetken selailla puhelinta ja päädyin lukemaan ihan järkyttävän JUTUN Suomen kuvalehden linkistä hukuttaja-murhaajasta, joka on pääsemässä 12 vuoden vankilatuomiolla! Uskomatonta, kaiken sen jälkeen! Tämän luettuani ei meinannut uni tulla silmään. Hyi olkoon!

Kello taisi olla vartin yli yksitoista kun laitoin kellon värisemään aamuksi ja ryhdyin nukkumaan.

*
*
*

Ja tänä aamuna sama alkaen alusta... sängyn petaus, lapset ja koira autoon, lenkille, kahvia, imurointi, kouluhommia, pyykkiä, lounas & blogin päivitystä, kouluhommia, koira autoon ja hakemaan lapset, tulet uuneihin, päivällisen valmistus, iltalenkki, suihkuun, lapsille hyvät yöt, telkkua, nukkumaan.

Tämä kaava toistuu hyvin pitkälti samanlaisena päivästä toiseen ja viikosta toiseen. Vaihtelua päiviin tuo kauppareissut, luennot koululla, työharjoittelujaksot ja lasten vatsataudit, heh. Päiväni murmelina....


Kiitos Villa Kardemumma haasteesta! 

Itse haastan mukaan kaikki ruuhkavuosien pyörteissä arkea pyörittävät naiset! 
Olisi huippua päästä lukemaan miten teidän päivät sujuu!
 


2 kommenttia:

  1. Ihanan elämänmakuista elämää:) Kuulostaa tutulta vaikka meillä lapset jo isompia ja koulun sijaan käyn töissä...ehkäpä nappaan tuon haasteen mukaani :) Kivaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nappaa ihmeessä tästä haaste! Tulen kyllä lukemaan miten sinun arki ja viikonloput sujuu <3 Hyvää viikonloppua Maiccu! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)