maanantai 21. toukokuuta 2018

Kesä alkoi viikonloppuna

Me tultiin eilen mökiltä! ❤

Saatiin vihdoin yhteinen vapaa viikonloppu ja suotuisa sää avata mökkikausi! Samalla tuli vahva tunne siitä, että nyt on kesä, siis ihan oikeasti kesä, ja lomakausi aluillaan!


 


Oli ihana kuurata mökki talven jäljiltä, pedata puhtaat petivaatteet vuoteisiin ja nostaa pesusta tulleet matot lattioille. Tämän reissun jälkeen mökille on helppo lähteä koska vain, kun mökki on kunnossa, tullessa voi vain sytyttää tulet takkaan ja purkaa vaatekassin tuvan kaappiin .


 
 


Mies lämmitti savusaunan ja siinä illalla lintujen laulaessa ja ilta-auringon paistaessa pihakeinuun, hiukset vielä savusaunalta tuoksuen, oli todella onnellinen olo. 

 
 


Oli ihanaa huomata miten lapset ja koiratkin viihtyivät mökillä. Meistä kukaan ei olisi halunnut vielä sunnuntaina lähteä kotiin! 

Tämä oli pienen Kauhun ensimmäinen mökkireissu ja miten hienosti pentu matkustikaan koko pitkän matkan ja rakastui välittömästi mökkielämään! Se tutki kaikki paikat niin sisällä kuin ulkonakin, joi kaivovettä pihan saavista ja haukkui lähitilan lehmistä kantautuville äänille. Se nukkui selällään niin onnellisena lasten jalkopäässä, samoissa lakanoissa, pehmeällä patjalla, etten raaskinut sitä siitä hätistää. Kauhu pieni perhekoira ❤

 
 


Poika puhui kotona, että kerää mökiltä kaikki vanhat ja tylsät vauvalelut kassiin ja tuo kotiin ja kirppikselle ne myyntiin. Vaan miten kävikään? Poika meni ensimmäisenä kammarin lelukaapille, otti esiin jokaisen lelun, leikki varmaan tunteja ja järjesteli kaikki kauniisti takaisin kaappiin. Ilmeisesti luopumisen aika ei ole vielä, ja hyvä niin. 

 Tyttökin innostui leikkimään ja askartelemaan pikkuveljen kanssa ja illalla tietenkin pelattiin koko perhe korttia tuvan pöydän ympärillä.

 
 


Niin ihanaa oli nukkua mökillä, koko perhe lähekkäin, vanhojen hirsiseinien suojassa. Ja miten suloista sieltä olikaan herätä, aamuauringon säteisiin pitsiverhojen lomasta. Radio, kaasuliedellä keitetty tee ja tuvan ikkunan takana hyppelevät rastaanpoikaset kuuluvat jokaiseen mökkiaamuun. 

 
 



Ensi viikonloppuna mulla on taas töitä, mutta parin viikon päästä lähtee tämä perhe taas tien päälle ja kohti länsirannikkoa. En malta odottaa!


 
 

 

ps. Tein aika hassuja ostoksia kotimatkan varrelta, tulen pikapuoliin esittelemään ne teillekin! Pysykäähän kuulolla! 


Niin, ja ihanaa, aurinkoista viikkoa! 


pps. Tämä valo ja lämpö tekee niin hyvää. Vielä nyt puoli yhdentoista aikaan illalla on niin valoisaa, ettei valoja tarvitse laittaa päälle ja ikkunatkin saavat olla auki eikä tule kylmä.




 

8 kommenttia:

  1. Mökkinne on tosi kodikkaan näköinen ja niin valoisa.
    Ihanaa savusaunan löylyt, ne ovat niin pehmeät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! ❤ Mökkiin vaihdettiin pari vuotta sitten uudet ja suuremmat ikkunat ja nyt valo suorastaan tulvii sisään! :)

      Savusauna on kyllä aika oma juttunsa. Kestää kauan lämmittää, mutta on siinä on tunnelmansa ja tuoksunsa!

      Poista
  2. Teillä on kyllä maailman ihanin mökki😍Ihanat värit👍Kyllä siellä kelpaa viettää kesää😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anniina! ❤ Vaikka mökki on aina vähän sellainen työleiri ja aina saisi jotain kohtaa kuopsuttaa ja fiksata, niin on siellä oleminen silti jotenkin todella rentouttavaa! :)

      Poista
  3. Siis aivan ihana mökki, en kestä ♥ Voin kuvitella kuinka ihanaa on ollut ! Rakastan mökkeilyä, mutta meillä ei ihan ikiomaa ole mutta mökkeillään kyllä. Odotan vain sitä kun pääsen joskus itse remppaamaan ja sisustamaan. Tää kesä on kyl niin jees!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! ❤ Mökki on kovin rakas, se tuli meille isäni kuoltua jokunen vuosi takaperin. Pikkuhiljaa ollaan laiteltu sitä kesäisin kuntoon, nurkka kerrallaan. Loputon projektihan se on, mutta mieluisa sellainen :)
      Ja todellakin, tämä kesä on niin jees! ❤

      Poista
  4. Niin kaunista!😍
    Kyllä tuolla mökissä kelpaa viikonloppuja ja lomaa viettää.
    Aurinkoista viikon jatkoa Marika!💕☀️🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana Sari! ❤ Mökillä on kyllä niin eri juttu viettää viikonloppua kuin kotona! Vaikka kaikki toiminnot on käytännössä hankalampia (tiskaus, veden kanto ym.) niin silti ne puuhat on siellä jotenkin rentouttavia :)

      Iloista ja aurinkoista loppuviikkoa sinullekin Sari! ❤

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)