torstai 30. elokuuta 2018

Matkaan sittenkin!

Instagramissa tarinaa seuranneet tietävätkin jo, että meillä, tai oikeammin minulla on ollut melko mieleenpainuvat viimepäivät.

Olen viettänyt kolme päivää sairaaloissa sappitiehyttukos -epäilyn vuoksi. Maksa-arvot ja bilirubiiniarvot ovat koholla ja viikonloppuisen pahimman kohtauskivun helpotuttua olo lähinnä etova. Jokainen joko itse tapaamani tai tilastani konsultoitu lääkäri on ollut eri mieltä hoitolinjauksesta. Poksin lääkäri oli tietokonekuvauksen jälkeen sitä mieltä, että leikataan koko sappirakko sekä rassataan sappitiehyet. Koksin päivystävä lääkäri taas oli sitä mieltä, että tehdään vain jälkimmäinen operaatio ja jään yöksi osastolle sitä odottamaan. Tänään aamulla osastolla kiertänyt lääkäri taas sanoi, ettei operoida mitään, vaan otetaan magneettikuvat ja leikkausaika tulee postitse kotiin. Kyllästyin olemaan ravinnotta kolme vuorokautta "varmuuden vuoksi", nukkumatta ja jatkuvana neulatyynynä. Kotiutin itseni. Todennäköisesti voisin nyt sappikohtauksen jäljiltä paremmin jos olisin jäänyt kotiin, syönyt ja nukkunut hyvin. Olen käytännössä ollut lauantai -iltapäivästä saakka ravinnotta. Ei ihme, että olo on vähintäänkin veltto ja väsynyt.


Kuuden hengen huoneessa olin varmasti ainoa alle 7-kymppinen ja takuulla tervein kaikista. Ehkä pisin yö koskaan. Voisin kirjoittaa romaanin alkusanoilla " -Eräs loppukesän yö keskussairaalassa". Kertoisin siitä, kuinka kaksi virkeintä rouvaa korjasivat toisen silmälaseja haavateipillä nauraa räkättäen ja tauotta höpöttäen. Tai siitä kuinka aamulla vuoteesta noustessani olin astua lammikkoon, kun vieruskaverin virtsakatetrin keräyspussin suljin oli jäänyt yöhoitajalta vahingossa auki. Lääkepissan haju oli kamala.

Mutta nyt, omalla riskillä luonnollisesti, me lähdetään sittenkin matkaan huomenna! Tämä lomamatka on tosiaan varattu jo talvella, kun koko sappikivistä ei vielä tiedetty, ja lomaa on odotettu pitkään ja hartaasti. Mies ehti jo selvittelemään ottamiamme vakuutuksia matkan perumista ja siirtämistä varten ja hälyttämään niin koirien hoitajat kuin lasten opettajatkin. Onneksi kuitenkin turhaan!

 

 Tänään tämä perhe lentää Kreetan maisemiin pariksi viikoksi! Ig -seuraajat, stay tuned, stooria tulee varmasti juuri niin paljon kuin puhelimeni akku kestää!13 kommenttia:

 1. Ihanaa reissua teille! ♥ Toivotaan hartaasti, että sappikohtaus ei siellä yllätä. Toisaalta ainakin tietäisin mistä sitten on kysymys, jos joudut siellä jonnekin hoitoon. Mutta toivotaan siis parasta ja nauttikaa matkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarkoitin toki että tietäisiT... Voihan kirjoitusvirheet! Hyvää matkaa!!

   Poista
  2. Kiitos Heli! ♥ Kerran jouduin ottamaan Litalginia reissussa ja se auttoikin nopeasti. Aamulla oli jo ihan normaali olo :) Reissu oli kyllä ikimuistoinen. Sitä lämpöä ja löyhää päivärytmiä jäi kyllä ikävä!

   Poista
 2. Hyvää matkaa! Toivottavasti kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse! ♥ Matka oli ihan huippu ja kaikki meni onneksi tosi hyvin! Ihanaa syksyä sinulle! :)

   Poista
 3. Hyä että pääsitte lähtemään, vähän jänskitti sun puolesta. Hyvä lomaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit uskoa, että minua vähän jännitti lähteä reissuun puolikuntoisena, mutta onneksi kaikki meni hyvin ja reissu oli onnistunut :)

   Poista
 4. Hyvää lomaa ja toivotaan, että kuntoudut. Kreetan saari on ihana ja joskus on siellä tullut käytyä sekä kierrettyä autolla koko saari. Muistan, kuinka turkoosia siellä oli vesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreeta on ihana! ♥ Tämä oli meidän kolmas kerta saarella ja edelleen oli paljon nähtävää!

   Sappi kiusaa varmasti säännöllisesti leikkaukseen saakka, mutta toivotaan, että niiltä kaikkein kivuliaimmilta kohtauksilta vältyn. Ja tietysti, että leikkausaika tulee pian.

   Poista
 5. Sanokaa terkkuja Kreetalle, on niin ikävä jo sinne ♥ Pidän peukkuja että kaikki menee just niin terveesti kun oli suunnitelmat talvella matkaa varattaessa ♥ Rentoilua ja paljon lämmintä aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreeta on takuuvarma kohde kyllä. Se ei petä koskaan ♥ Oli kyllä ihana matka ja haaveissa siintää uusi reissu ensi vuodelle!

   Poista
 6. Auts, sappijuttu kuulostaa sangen karsealta :( Toivotaan voinnin olevan nyt kohenemaan päin ja voitte rauhassa nauttia matkasta ♥ Ihanalta kuulostaa matka, oi kunpa joku päivä tämäkin perhe pääsisi taas reissuun :D Ikimuistoista matkaa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toi sappi ei pelkästään kuulosta karsealta, vaan se todella on sitä. Joku on verrannut kohtauskipua synnytyskipuihin ja voin kyllä allekirjoittaa sen. Pahinta on, ettei kohtauksia pysty mitenkään ennakoimaan, vaan ne tulee ihan salama kirkkaalta taivaalta.

   Ja kiitos ♥ matka oli ihana. Ikävä jäi ja taas mietin miksi ihmeessä me halutaan asua täällä Suomessa...

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)