keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Lupausten pitämistä


Tammikuu on luvattu "paranna tapasi" -kuukausi. Tammikuussa tehdään uudenvuodenlupauksia, pidetään tipattomia, osallistutaan vegaanihaasteeseen ja tehdään ryhtiliike. 


 


Olisin voinut luvata paljonkin. Esimerkiksi pitää somehiljaisuutta, olla enemmän läsnä. Lenkkeillä ja ulkoilla enemmän. Vähentää lihansyöntiä ja opetella kokkaamaan uusia ruokia. Opetella uusia taitoja ja ylittää itseni jossakin asiassa. Aloittaa uusi harrastus tai osallistua työväenopiston kurssille.

Mitä minä sitten lupasin? En tavallaan mitään, mutta päätin osallistua kyykkyhaasteeseen. Ihan vaan ilon ja hauskuuden vuoksi. Ja tiedättekö mikä on ollut ihaninta näiden muutaman haastepäivän aikana? Se, että lapset ja puoliso lähtivät haasteeseen mukaan. Haasteesta tulikin minun yksinpuurtamisen sijaan koko perheen haaste. 


 


Kyykkyhaasteessa siis kyykätään päivittäin, joko kaikki kyykyt kerralla tai ripoteltuina pitkin päivää. Enimmäisenä päivänä kyykkyjä tehtiin 50, seuraavana 55 ja kuukauden viimeisenä päivänä kyykkyjä tehdään 250! Itse olen tehnyt kyykyt parissa osassa, tänään on haasteen yhdeksäs päivä ja kyykkyjä tehtiin 100. Vaikka kyykkyjen määrä kasvaa niin kyykkääminen on nyt jo helpottunut eikä jalat ole ensimmäisten päivien jälkeen enää tuntuneet puupökkelöiltä.

 En odota haasteelta mitään "tuloksia", muuta kuin hyvää mieltä ja hauskaa pientä kilpailua perheenjäsenten kesken siitä kuka on ensimmäisenä tehnyt koko päivän kyykyt. Lapset ovat muutaman kerran unohtaneet haasteen ja illalla sitten muistaneet sen ja tehneet koko päivän kyykyt yhtämittaa. Tai pahimmillaan kyykkäys on muistunut mieleen vasta seuraavana päivänä, jolloin on ollut tehtävänä edellispäivän kyykkyjen lisäksi myös saman päivän kyykyt. Mutta sitkeästi lapset pysyvät mukana ja meillä oli jo puhe helmikuun haasteesta, joka voisi olla joko lankutushaaste tai vatsalihashaaste!


Teittekö te mitään uudenvuodenlupauksia tai otitteko haasteita tammikuulle? 
ps. meillä tosiaan kukkii yhä joulutähti ja toinen joulukuusistakin on vielä paikoillaan. Raaskisikohan siitä luopua viikonloppuna...

9 kommenttia:

 1. Samassa haasteessa minäkin. Tosin aloitin sen ennen joulua poikani innostamana :) Tänään kyykkäsin 160 kertaa :D
  Mukavia tammikuun päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Tämä on ollut yllättävän kiva haaste! Yhtenä päivänä melkein unohtui koko kyykkäys ja kun se muistui mieleen niin piti vielä ennen nukkumaanmenoa kyykätä kaikki yli 100 kyykkyä :D

   Kiitos Kanneli ja kivaa tammikuuta sinulle myös! Helmikuussa meillä onkin jo paljon vahvemmat reidet :P

   Poista
 2. Meillä oli kuusi vielä tänään ja illalla pilkottiin takkaan.Hauska tuo kyykkyhaaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kannoin kuusen pihalle viikonloppuna kun ajattelin, että se on kaunis vielä sielläkin kun ei se varistanut yhtään. No ensimmäiseksi koirat kaatoivat koko kuusen ja seuraavaksi tuo poikakoira keksi alkaa pitämään sitä jalannostopuuna :D

   Kyykkyhaasteesta tulee kyllä varmasti perinne meidän tammikuuhun! Reidet huutaa hoosiannaa välillä, mutta kivaa tämä on :)

   Poista
 3. Täällä kyykätään myös :) Ja kahdessa osassa, jännätään siis nousiskohan tarakka vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että olet haasteessa mukana! Tämä on ollut minusta tosi kiva haaste ja tosiaan mietitään jo helmikuulle uutta haastetta! :) Mä en kyllä usko minkään enää nousevan, mutta lihaskunto varmasti paranee tai ainakin pysyy yllä kun tälleen vähän viitsii! :)

   Poista
 4. Ei parane luvata mitään, kun ei ne sitten pidä mutta toi kyykkyhaaste olikin superhyvä idea👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mitään muita päätähuimaavia lupauksia kun ei ne kuitenkan pidä :D Mutta tämän vedän kyllä sitkeästi loppuun saakka kun tämä on oikeasti ollut kivaa!

   Poista
 5. Kyykkyhaaste suoritettu pari vuotta sitten. En kovinkaan haikeudella muistele sitä kuukautta :D. Itsekään en lupaillut kovinkaan suuria, mutta herkuttelua koitan taas viime vuodelta vähän vähentää sekä jospa saisi liikuttuakin edes hitusen enemmän kuin viime vuonna - ja se nyt ei mahdottomia minun kohdallani vaadi :D.

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)