maanantai 17. joulukuuta 2012

Suklainen juustokakku ilman liivatetta!

Tässä teille paras löytämäni juustokakku-resepti. Ja vieläpä ilman liivatteiden kanssa pelaamista! Tämä on Ala Sara -kirjasta.

Sara La Fountain: Kerrosjuustokakku

Kakkupohja:5dl murskattuja Digestive-keksejä
5rkl sulatettua voita
4rkl sokeria

Täyte:4pkt (800g) Philadelphia -tuorejuustoa
4 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
4dl tummaa suklaata paloiteltuna (n.250g)
1,5dl sokeria
1dl maitoa

: Sekoita Digestive-keksimurut, sokeri ja sulatettu voi hyvin keskenään. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan muotoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele murotaikina sekä paperin päälle että vuoan reunoille. Paista -180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Tee juustokakkuun täyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä muropohjan päälle. Sulata suklaa maidon kanssa kattilassa. Sekoita jäljelle jääneeseen täytteeseen suklaa-maitoseos. Lisää nyt suklaatäytettä vaniljatäytteesseen ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita veitsellä niin saat kauniin marmorikoristeen.
Paista juustokakkua 40-45 minuuttia 180 asteessa. Kun täyte on hyytynyt, anna kakun jäähtyä hyvin ja nosta se jääkaappiin useaksi tunniksi





Huomatkaa rasvaiset ja tahraiset kannet ja reseptisivut, hehhe.

Minullapa köllöttelee jääkaapissa vasta tehty piparkakkutaikina, illalla kokeilen tehdä elämäni ensimmäisen piparkakkutalon. Lasten avustuksella tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)