torstai 18. syyskuuta 2014

Nyt päästiin asiaan!

Vihdoinkin sain ommeltua näistä ihanista uusista kankaista!

Lapset on kesän aikana kasvaneet hurjasti ja painelleet pitkin kyliä jo jonkin aikaa ranteet vilkkuen, kun en ole ehtinyt tekemään uusia vaatteita. Hyvin olen ehtinyt kuitenkin tilaamaan uusia kankaita, hehh. Krhm. 

Ja koska lapset ovat kasvaneet ulos vanhoista vaatteista, piti aloittaa aivan alusta...kaavojen piirtämisestä ja leikkaamisesta. Ei lempparihommaa, voin kertoa. Kaikkien näiden vaatteiden kaavat löytyivät Ottobren viime syksyn numerosta 4/13, joka onkin ollut kaikkein suosituin lehti meillä tähän saakka!

Tytön tunikan pohjalla on perusraglan, Rascal, koossa 128. Lisäsin korkean kauluksen sekä helmaan lisää leveyttä ja pituutta. On ne saumat ihan suorat, vaikkei siltä näytä. En vaan ehtinyt silittää, kun aloin illalla lasten mentyä nukkumaan vasta ommella tätä tytölle yllätykseksi. Tyttö on siis itse valinnut kankaan ja tunikan mallin, muttei tiennyt minun ompelevan sen sille aamuksi jo valmiiksi.
Suuttujan huppari on Beagle Boy kaavalla koossa 104 ja housut Ultimate Casual lisätyillä resoreilla samassa koossa. 

Olen muuten huomannut tekeväni lähes aina samoilla tutuilla ja hyväksikoetuilla kaavoilla, pieniä juttuja vain silloin tällöin muutellen. Toisaalta nytkin oli kiva kokeilla tuota minulle uutta Beagle Boyta ja uskoisin pitäväni tämän jatkossa yhtenä luottokaavoista. Note to myself; Kannattaa kokeilla uusia, vaikkei vanhoissa mitään vikaa olisikaan. 


Tämä joustocollege on materiaalina aivan mahtava. Helppo ommella ja paksumpi kuin tavallinen trikoo näin syksymmällä. Tässä kuosissa iski ihan kaikki; värit, kuvio ja nimi! Tämä on Verson Puodin "pitkät piuhat" :) Hupun vuori ja toinen hiha on Metsolan vinoraita joustocollaria.

Tyttö tilasi itselleen tästä samasta kankaasta jotain. Koitin kysellä, että mitä se jotain, on? Ei ole väliä kuulemma, kunhan jotain.


4 kommenttia:

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)