Tämä viikonloppu on ollut meilläpäin kovin sateinen ja syksyinen.
Vallitseva säätila antoi siis hyvän tekosyyn leipoa, kun kumisaappaissa ulkoilukaan ei ketään innostanut.
Sain alkukesästä maistaa Kotoisaa arkea -blogin Helin tekemää moussekakkua, joka vei kielen mennessään. Resepti on alkujaan Kinuskikissan, mutta Helin vinkistä fiksasin reseptiä hieman. Tämä resepti on siitä kiva, että se sopii meidän allergisessa perheessä kaikille!
Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen: Suklaakakku.
Minä tein pohjan kauraisista gluteenittomista kekseistä, hienosta sokerista ja sinisestä Florasta.
Täytteeseen laitoin kaksi purkkia (yht. 5dl) soija vispiä, puoli desiä hienoa sokeria ja levyllisen Pandan tummaa suklaata, joka on maidotonta. Jos tykkää oikein suklaisesta mausta niin suosittelen laittamaan toisenkin levyllisen suklaata, mutta tällä yhdellä levyllisellä täytteestä tulee ihanan pehmeää!
Meillä sattui olemaan kaapissa tytön synttäreille rockyroadeihin käyttettyjä ja niistä ylijääneitä minivaahtokarkkeja, joten ripottelin niitä kakun pinnalle ennen jääkaappiin laittoa. Vaahtokarkeissa on liivatetta, mutta jos jätät ne pois tai korvaa jollain sopivammalla niin kakku on tällöin myös täysin vegaaninen.
Ohje oli todella helppo ja kakku valmistui jääkaappiin laitettavaksi vartissa!
Voin lämpimästi suositella!
No varmasti hyvää! Näyttääkin niin herkulliselta!
VastaaPoistaLuulin, että olen kirjautunut lukijaksesi jo ajat sitten. En näemmä ollut.
No nyt olen!😀
Hyvää sunnuntai päivää!
Voi <3 Tervetuloa, toivottavasti viihdyt! :) Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Sari! :)
PoistaKiitos ohjeesta! Nämä erikoisruokavalioreseptit on aina tarpeen välillä. Mulla kaapissa kaurakermaa menossa pian vanhaksi, joten ehkä juodun tekemään niistä tälläisen kakun, hih...
VastaaPoistaJoo totta, sellaisia hyväksi kehuttuja erikoisruokavalio -reseptejä kokeilen itsekin mieluummin kuin ihan randomeita netistä poimittuja! :)
PoistaOnko sulla siis vispautuvaa kaurakermaa? Kerro miten onnistuu sillä jos kokeilet!! :)
Joo, sitä mulla on! Jäi yli kun tein Fannille kakun kaverisynttäreille. Pursotukset onnistuivat ainakin siitä tosi hyvin. Palataan asiaan.
PoistaNo voihan NAM! Kyllä tämä syksy saa taas kokeilemaan uusia reseptejä ja niitä kyllä jo löytyy..
VastaaPoistaNo niinpä! Nyt alkaa taas marja- ja omenasato olemaan kypsiä ja kaikkia ihania reseptejä tulee pilvin pimein ja kaikkia pitäisi päästä kokeilemaan. Ei ole kesäkuntoon tulemista ensi kesäksikään :P
PoistaSuurkiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTerv. Katja
Kiva jos ohjeesta oli iloa! :) <3 Mukavaa alkanutta viikkoa! :)
Poistawou mikä kakku! tämän tytär haluaa varmasti testata sillä on nyt leiponut munaton, maidoton leivonnaisia... Hyvältä näyttää, kiitos ohjesta!
VastaaPoistaJa niin helppo!! <3 Kerro ihmeessä mitä tytär tykkäsi jos tulee kokeilleeksi :)
PoistaMä oon jotenkin kyllästynyt resepteihin, joihin kuuluu sen seittemänsataa ainesosaa (ja gluteenittomissa niitä reseptejä riittää!) joten tää on mun valinta jatkossakin. Superhelppo ja nopea!
VastaaPoistaMinkä kokoinen kakkuvuoka? Pysyykö hyvin kasassa?
VastaaPoista