Me istuttiin meillä lauantaina alkuiltaa ystäväpariskunnan kanssa.
Otettiin vähän kuplajuomaa ja iltapalaa ennen paikallisessa esiintyvää Meiju Suvasta.
Omppujen ja juustojen lisäksi leivoin pitkästä aikaa leipää vanhalla tutulla ohjeella ja suurten kehujen saattelemana laitan ohjeen tännekin, teidän testattavaksi ja itselle muistiin.
Tässä on siis ohje maailman parhaimpaan parmesaanileipään:
PARMESAANILEIPÄ
3dl vettä (+42)
1pss kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
1,5dl raastettua parmesaania
1tl suolaa
Öljyä
1pss kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
1,5dl raastettua parmesaania
1tl suolaa
Öljyä
Lisää
lämpimään veteen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot
veden joukkoon vähän kerrallaan niin ettei tule "klimppejä". Lisää
tilkka öljyä ja raastettu parmesaani ja sekoita hyvin taikinaan. Kohota
lämpimässä paikassa liinan alla n. 50-60 minuuttia. Kaada taikina
öljyttyyn leipävuokaan tai laita leivinpaperin päälle pellille. Laita
leivän pintaan mitä haluat ja paista uunin keskitasolla 225 -asteessa n.
25 minuuttia.
Pinnalle
voit tosiaan laittaa mitä kaapista löytyy, hyvin tähän sopii ainakin
valkosipuliöljy, halkaistut kirsikkatomaatit, juustoraaste, rosmariini,
sormisuola...ihan mistä itse pidät!
Parasta leipä on tietenkin juuri paistettuna ja lämpimänä!
Ihanaa alkavaa marraskuuta kaikille!
Itse tehdyt leivät vaan ovat niin parasta. Tänään pyörittelin mun taikinan juurta tuolla pakkasessa, en tiedä vieläkö toimisi jos siitä ruisleipää tekisi.
VastaaPoistaEn ehkä tiedä parempaa kuin lämmin leipä! ❤ Olisipa ihanaa omistaa taikinajuuri! Kokeile ihmeessä toimiiko se :) Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa marraskuun alkua!
PoistaEi kai taikinanjuuri pakkasessa miksikään mene? Nimim. edellisen kerran paistanut ruisleipää juuresta myös aika kauan sitten.....
PoistaPitäisi taas, mutta se on niin suuritöistä ja vaatii aikaa kaikkine kuplimisineen ja vahtimisineen, että vaatii useamman vapaapäivän ja suunnitelman. Hyvää se kyllä on.
Marika, mulla on useampi juuri pakkasessa. Jos joskus nähdään jossain, muistuta niin tuon.
Oijjoi! Olispa kiva! :) <3
PoistaMmmmm! Tätä täytyy testata.
VastaaPoistaLämmin leipä on taivaallista!
Iloista viikkoa itäänpäin. Joko teillä tuli maa valkoiseksi?
Kokeile! Parmesaani tekee siitä ihanan suolaista :P (tosin minä en tätä herkkua ole voinut syödä enää vuosiin, mutta maku on hyvässä muistissa)
PoistaTäällä tuli aika vähän ohutta huituvaa pakkaslunta, mutta kyllä se maiseman kaunisti :) Olispa ollut tällainen kuiva pakkasilma viime viikolla kun oli syysloma :P No, kaikkea ei voi saada...lomaa ja hyvää säätä :D