maanantai 26. maaliskuuta 2018

Lahjat. Miksi niitä on niin vaikeaa ostaa?Minä rakastan juhlia! Mutta voi miten vaikeaa onkaan ostaa lahjaa. Joka kerta kutsuun myöntävästi vastattuani alkaa loputon lahja-asian pyörittely. Ja koska koen lahjan valinnan hankalaksi,  niin sen hankinta myös hyvin usein jää aivan viime tinkaan. Meillä tosiaan oli ilo osallistua ihanan nuoren neidin rippijuhlaan ja viime hetken paniikissa kyselin Instagramissa tarinan puolella lahjaehdotuksia. Sain hurjan paljon vastauksia; osa noudatteli tuttua seteli kuoreen- ja lahjakortti -linjaa, mutta sain myös kivoja,  hieman erilaisia ehdotuksia. Luulen, etten ole tämän asian kanssa yksin, joten päätin koota muutamia saamiani vinkkejä tähän postaukseen.

Itse pyrin aina välttämään lahjakortteja, vaikka joskus myönnän sellaiseenkin tarttuneeni. Ymmärrän kyllä miksi nuoret lahjakortteja ja rahaa toivovat, mutta silti persoonallisempi lahja on aina enemmän mieleeni. Lahjakortti on paikallaan silloin, jos lahjansaajan maku ei ole tiedossa tai lahjatoivelistaa ei ole. On kurjaa niin lahjan antajan- kuin -saajankin kannalta, jos hartaudella valittu pussilakanasetti ei olekaan mieluinen ja se jää kaapin perälle pölyttymään tai jatkaa matkaansa kirppispöytään.


Tässä kooste IG-storyn puolelta tulleista ideoista:

* Pentikin kuppi-lautaspari (jos tietää lahjansaajan makumieltymyksen) tai lahjakortti Pentikin liikkeeseen, jolloin sen voi käyttää vaikkapa kynttilälyhtyyn tai lämpöiseen vilttiin.

* Kampaamolahjakortti. Tähän kohdistuu riski, että lahjansaajalla on oma tuttu kampaaja, eikä hän ilahdu saadessaan lahjakortin johonkin toiseen kampaamoon.

* Laadukkaista kampaamotuotteista koottu lahja

* Yhteistä aikaa; esimerkiksi konserttiliput tai risteily

* Olkalaukku (itseommeltu),  jonka sisällä lahjakortti tai nuorelle sopivaa kosmetiikkaa

* Elokuvalippuja

* Rannekello kaiverruksella

* Kakkulapio kaiverruksella
 

 


Itse ilahdun aina kukkapuskasta ja kuohuvasta! 

Myös kaikki itse rakkaudella tehty on mieluista ja arvostan sellaista lahjaa, oli se sitten itsetehty suklaakonvehti tai villasukka. Lahjan ei myöskään kuulu olla kallis, sellaisesta tulee pahimmassa tapauksessa hämmentynyt ja kiusaantunut olo. 

Paras lahja on sellainen, jonka lahjan hankkinut on valinnut ajatuksella juuri minulle. Myös hauskat, hupaisat lahjat ovat kivoja! Sellaisia löytyy esimerkiksi TÄÄLTÄ.


 


 Naiselle tai tytölle lahjan ostaminen on ehkä aavistuksen helpompaa kuin herrapuoliselle. Vai mitä olette mieltä? 

Itse olen (liian)usein mennyt sieltä mistä aita on matalin, ja ostanut laadukkaan punaviinipullon. Myös pullo miehelle mieluisaa väkevää voi olla paikallaan, esimerkiksi pullo giniä tai viskiä. Drinkkikirja tai grillimestarin reseptikirja sopii miehelle, joka viihtyy keittiössä, ja miehen kouraan sopivat, tukevat suola ja pippuri -myllyt ovat tyylikäs lahja. Lahjakortti konserttiin, elokuviin tai uuteen ravintolaan ovat olleet mieluisia ja ne ovat aina tulleet myös käytettyä. Nuorelle pojalle rippilahjaksi ostimme polttoainelahjakortteja lähihuoltamolle, sillä tiesimme hänen saavan pian mopokortin ja menopelin alleen. Omalle parrakkaalle miehelleni ostin partaöljyn, parranpesuaineen sekä partatrimmerin.


 


 Millaisia lahjoja te suositte, niin lahjan antajana kuin myös -saajana? 
Kertokaahan mieleenpainuvimmat lahjamuistot! 
Kertokaa myös, jos teillä on lisää lahjavinkkejä listalle!8 kommenttia:

 1. Me ollaan monia kertoja osallistuttu kimppalahjaan jolloin lahjansaaja on saanut arvokkaan lahjakortin jonnekin, mistä on haaveillut. Itselleni mieleenpainuvin lahja on kun täytin 30v ja sain lahjakortin tatuointiin, toki tiedettiin että tatuointia olin harkinnut.Se lahja on ikuinen ♥ Muutoin tykkään antaa ja saada kukkia ja skumppaa! Kivoja ideoita listattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppalahja onkin todella hyvä, jos sellainen on hankinnassa! Mielelläni sellaiseen aina osallistun (ja pääsen ah, niin helpolla) Tatuointi(lahjakortti) on ihan kirjaimellisesti ikuinen! Se on varmasti tärkeä muisto sinulle ❤

   Poista
 2. Mä meen yleensä lahjakortilla, yleensä sellaseen kauppaan mistä lahjan saaja on puhunu tai missä tykkää käydä. Koen ite että pääsee helpommalla ja lahjab saaja saa ostaa itelle jotain mieluista. Toki joskus myös kuuntelen mistä toinen puhuu ja ostan sitten sen. :)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortti on kiva tosiaan silloin kun tietää lahjansaajan lempikaupan! :) Usein lahjakortti napataan siihen tuttuun isoon ketjuliikkeeseen, mutta minusta on mukava ajatus tukea jotain pientä ja paikallista yrittäjää.

   Poista
 3. Viime aikoina olen antanut lahjaksi paljon leffalippuja. Nämä ovat menneet aikuisille, joille on vaikea ostaa muuta, kun kaikkea jo on, mutta myös nuoriso pitää niistä. Omille isommille tytöille olen ostnut ylioppilas- ja ammattiinvalmistumisjuhlana Kalevala korun. Olen kysynyt, mikä koru olisi mieluisin ja sitten olen sen ostanut. Astiat ovat mielestäni myös hyvä lahja nuorille, jos nuori kerää jotakin tiettyä sarjaa. Itse haluaisin saada lahjaksi tatuointilahjakortin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffaliput käy kyllä monen ikäisille! Meillä leffalippuongelmaksi muodostui se, ettei meidän paikkakunnalla ole saman ketjun teattereita kuin lahjansaajan paikkakunnalla. Korut ja astiat on aina hyviä, jos tosiaan tietää mitä nuori kerää ja mistä koruisra pitää! Me ei valitettavasti tiedetty ja kun ei olla kummeja/ sukulaisia niin ei korua sitten haluttu ostaa. Se tässä usein vaikeaa onkin, kun ei oikein hyvin tunne lahjansaajaa ja haluaa kuitenkin ostaa kivan lahjan. Ongelma! :D

   Poista
 4. Löysin kyseisen verkkokaupan www.minunlahjani.fi missä lahjan saaja voi tehdä oman listan tai sitten vanhempien avustuksella. Ja huomasin vielä että listoja voi tehdä useamman ja jakaa niitä kutsutuille. Omasta mielestä melko kätevä ku tuotteita oli laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä tutustumassa! :) Mukavaa syksynjatkoa sinulle!

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)