lauantai 13. lokakuuta 2018

Kouluhommien pakoilua

Olen kuluneella viikolla kouluhommia pakoillessani saanut ihmeen paljon aikaan. Olen nimittäin järjestellyt ja siivonnut meidän keittiötä. Siis miten nopeasti kaapit räjähtääkin ihan kamalaan kuntoon. Siis tarkoitan tietenkin kaappien sisältöä, en itse kaappeja. Murot ja riisit pitkin laatikoita ja hirveä epäjärjestys!

Keittiön avohyllyt on ehkä huonoin keksintö ikinä. Siis onhan ne kauniita ja käytännöllisiä, kun tavarat ovat esillä, mutta miten se pölyjen pyyhkiminen voikin vastustaa? Tämä alla oleva kattokoulusto on ihan jäätävä pestä. Koska meillä ei ole puulieden päällä huuvaa, ja siinä kuitenkin valmistetaan säännöllisesti ruokaa, on se aika usein rasvapölyn peitossa. Nyt sain vihdoin kesän jälkeen otettua telineen alas ja hinkattua fairyllä putipuhtaaksi. Ihana tunne kun on puhdasta ja siistiä! ❤ 


 


Tämä miehen tekemä kattokoukusto on kyllä ajanut niin asiansa tuossa vanhan puuhellan päällä. Siitä on helppo napata kattila tai kahvipannu ja nostaa liedelle. Liedestä puheen ollen, meidän pitäisi ostaa liesimustaa ja käsitellä sen pinta taas kauniiksi.


 


Siinä keittiötä siivoillessa nostelin kaapeista esille vähän talvisempia juttuja, kynttiläkuppeja ja  pienet paristovalot. Tykkään pitää keittiön työtasot tavarasta vapaina, mutta tämän vanhan lipaston päälle vaihtelen aina käyttöesineitä sen mukaan mitä milloinkin käytetään.
 

 


Nyt nostin sen päälle leikkuulautoja ja kahvikoneen. Leikkuulaudoista kaksi suurinta on muuten nekin miehen tekemiä. Hirmu kätevä tuollainen kirvesmiespuoliso ❤
Kahvikoneen viereen kuuluu tietysti kahvikapselit, teepussit ja pieniä herkkuja. Naulakossa roikkuu käden ulottuvilla pannunaluset ja seinähyllyllä kahvikupit.


 


Pienessä keittiössä on kaikki lähellä. Ja kun tunnustautuu tällaiseksi astiahamsteriksi, niin lisätilaa laseille tarvitaan kaappien ulkopuolelta, vaikka se vaatiikin pölyjen pyyhkimistä. 


 


Tuohon tasolle kyllä kävisi hyvin sellainen edellisessä postauksessa vilahtanut minikuusi ja musta kynttilälyhty eikö vaan? 

Koska viikolla välttelin opinnäytetyökirjoihin tarttumista, sainkin sitten eilen korvamerkitä kirjoja ja istua koneella iltamyöhään. Iltalenkki koirien kanssa teki niin hyvää tuon maratonin jälkeen ja sain mukavan hien pintaan. Yritin hölkätä Kauhun kanssa, mutta siitä ei tullut sitten yhtikäs mitään! Koira kuvitteli ilmeisesti, että ollaan ajojahdissa ja yritämme yhdessätuumin saada jonkun kiinni? Se meni ihan hepuliin ja säntäili villisti haistellen ilmaa! Ihan pöhkö otus, mitä lie ajokoiraa siinä onkaan! Kumu taas on niin raskas ja suuri, etten juoksuta sitä ollenkaan kovalla alustalla, joten se näistä lenkkikavereista. 


Mutta nyt jätän taas tämän koneella istumisen ja lähden viemään poikaa kaverisynttäreille.

Kivaa viikonloppua kaikille!


 4 kommenttia:

 1. Minä raakasin vasta keittiön kaapeista pois ylimääräistä tavaraa,tein blogiinkin siitä juttua.Pysyy kaapit paremmin järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astioita minäkin voisin karsia ja viedä osan mökille, mutta juuri ne astiakaapit harvoin meillä "räjähtää". Ne kamalimmat kaaoskaapit on ne elintarvikkeita sisältävät ja niistä ei oikein voi karsia, kun meillä on pakko olla allergioiden vuoksi montaa lajia muroja, jauhoja, korppujauhoja, myslejä jne. :( Ja kun ihanat, omatoimiset lapset sieltä kaapeista kaivelee aamupala- ja välipalatarpeita niin ne muropussit jää helposti auki ja no...kaaos on valmis.

   Poista
 2. Mahtavaa kun sait inspiksen siivota. Mä yritän pitää mahdollisemman paljon tavaroita kaapeissa/laatikoissa ettei tarttis noita pölyjä pyyhkiä.
  Mutta ihan tarpeeksi pyyhittävää siltikin, mä tykkään pitää esillä tavaroita/koriste-esineitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulle tulee aika usein siivousinspis silloin kun pitäisi tehdä jotain oikeasti tärkeämpää. Mutta hyvä että edes silloin ;) Ihailen usein koteja joissa on hyvin minimaalisesti tavaraa esillä, mutta itse en siinä kyllä onnistu.

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)