torstai 25. lokakuuta 2018

Palasia syyslomasta


Meillä on ollut tapana laittaa mökki talviteloille joka vuosi lokakuun puolivälin tienoilla. Se on useimmiten ollut aika "viimehetki" koska säät ovat silloin, etenkin öisin, lähempänä talvea kuin kesää. Tänä vuonna lähdettiin mökille viettämään syyslomaa, ensimmäistä kertaa koskaan!  ❤


 


Mökillä oli niin rauhallista ja kaunista. Syysmökkeilyssä on ihan oma tunnelmansa. Levollinen, kun kesän touhut on jo ohi ja samalla hieman surumielinen, kun pitkä talvi on edessä ja sen myötä myös pakollinen tauko mökkeilyssä. 




 


Koirat nauttii aina mökillä rauhasta, koska siellä ei kertakaikkiaan ole mitään haukuttavaa ja vartioitavaa. Oikein huomaa kuinka nekin lepää ja nauttii olostaan tuolla metsänreunassa. Kauhu bongasi terassin alla myyrän ja se olikin hupaisa episodi, kun molemmat koirat into piukassa jahtasi myyrä parkaa. Siis myyrä oli täysin turvassa siellä terassin alla koirien tavoittamattomissa, mutta varmasti pelästyi kahta "hieman" innokasta ympärillä hääräävää tyyppiä.
 
  


 Saatiin nähdä ihania auringonlaskuja ja ruskan sävyjä noina neljänä päivänä. Ulkoiltiin koko perhe paljon, haravoitiin oikein talkoohengessä ja lapset leikkivät ison kuusen alla majaleikkiä. Ai niin, ja pitkästä aikaa tarvottiin tontin ympäri lenkki, ts. metsässä risut naamalla... mutta mukavaa oli! 




 Mökissä taas fiilisteltiin syksyä tunnelmavaloilla ja kynttilöillä, ja tietenkin takkatulen äärellä. Tuvan seinällä olevan hyllykön liitutaullussa oli vielä teksti: Heinäkuu (!!!) joten se piti vaihtaa äkkiä syksyisempään! Vaikka kyllähän tuo meitä taas huvittaa sitten huhti-toukokuussa kun seuraavan kerran tuvan ovi avataan :D




 Minulla oli mukana myös, mulle ah niin tärkeä, sähköviltti. Sen alla nukkua tuuskutin joka yö ja päivisin ulkoilun jälkeen lapsetkin hakeutuivat sen alle lämmittelemään. Ihan huippukeksintö tällaiselle viluiselle!


 


Tyttö ihastui myös tuohon mun peittoon ja sanoi toivovansa joululahjaksi itselleen samanlaisen. Enkä ihmettele, on se niin mukava. Ehkä jouluna kuusen alta löytyy näitä enemmänkin? 
 



 


 Vaihdoin tuvan ikkunaan verhot, kun virkattu verhokappa näytti vähän nuhjuiselta ja kesäiseltä. En siihen hätään löytänyt kaapista kuin tuollaiset ohuet beiget sivuverhot, mutta ne toimitti virkaansa ihan hyvin vaikkei olleetkaan niin syksyiset kuin olisin toivonut. Kauniisti niiden läpi kuulsi syksyn lämmin valo.


 


 Oli ihana herätä aamuisin kun oli vielä hämärää, pihan aamukasteessa hyppeli rastaat ja tuvassa tuoksui kahvi. 


 


 ...ja illalla taas oli pilkkopimeää kun koko porukka käveltiin polkua pitkin savusaunaan ja takaisin. Saunassakin peseydyttiin vain himmeän taskulampun valossa, aika hauskaa!




 Oli kyllä ihanat syyslomapäivät ja hyvillä mielin suljettiin torpan ovi kotiinlähdön hetkellä. Tämä mökkikausi oli huippu, niin lämmin ja kaunis kesä, joka huipentui upeaan ruskaan! 


 


Nyt vuorostaan köllötellään kotona nämä muutamat jäljelläolevat lomapäivät ja otetaan kiinni syksyn telkkuohjelmista. Tämänaamuisten pakkaslukemien myötä tuli todettua, että huomenna tämä äitihenkilö saa kavuta vinttiin kaivelemaan paksumpia takkeja ja kenkiä esille.



11 kommenttia:

  1. Onneksi taas uusi kevät koittaa muutaman kuukauden päästä.Teillä on ihana mökki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta, nämä muutamat pimeät kuukaudet kun kestää, niin sitten voikin taas alkaa miettimään uuden mökkikauden puuhia! :) Ja kiitos Aikku! ❤

      Poista
  2. Oi miten suloinen mökki!! Voi tuo koirapoika (tyttö? sekoilen aina.... =) ) tuossa pihalla on NIIN ihana! Vahtimaton vahtikoira. Myyräparka!

    Ihania kuvia, lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa! Varmasti ihan lempipaikka maailmassa ja syystä. Kohta on taas kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti Vivi! ❤ Kauhu on koiratyttö :) Sillä oli juuri ensimmäiset juoksut ja siitä tuli jotenkin niin aikuisen näköinen kun se vaihtoi samassa rytäkässä karvan. Voi niisk kun nämä karvalapset varttuu niin vauhdilla!

      Kyllähän se kevät ja uusi mökkikausi taas sieltä saapuu. Vähän lepoa ja kotona kökkimistä tässä kausien välissä vain :D

      Poista
  3. Teidän mökki on kyllä ihana ♥ Sähköviltti, en oo ksokaan kuullutkaan! On kyllä kätevä etenkin mökillä tai miksein muutoinkin jos viluttaa :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule toi sähköviltti on paras ikinä! :D Siitä kun laittaa töpselin seinään niin hetkessä jo lämpiää takamus :P Niitä myy ainakin Clasu! Ja on siis kotona ollut mulla talvikäytössä kun tuntuu että vanhassa talossa vetää joka nurkasta ja ulkoilun jälkeen on selluliitit jäässä, heh.

      Kivaa alkanutta viikkoa sulle kaunokainen! ❤

      Poista
  4. Tää teidän mökki on kyllä niin ihana, oli kesä taikka syys ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! ❤ Kyllä siellä jotenkin vaan viihtyy vaikka kaikki toiminnot on ihan lkeellisia :D Kai se on se, että siellä on niin erilaista kuin kotona.

      Poista
  5. Teillä on ollut ihana syysloma mökillä. Ihania kuvia mistä huokuu rentous :)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)