torstai 6. elokuuta 2015

#Blogisitarina

Sain Punatukka ja kaksi karhua -blogin Hannariinalta Blogisi tarina -haasteen ja ilolla otan sen nyt vastaan.

Haaste on lähtöisin Kototeko -blogista ja tarkoitus on, että bloggarit pääsevät muistelemaan oman bloginsa alkutaivalta ja jakamaan tarinaansa lukijoiden kanssa. Mistä ja milloin siis syntyi pALaNuTtA SiiRaPpiA jA PuMpErNikKeLiÄ? 


 

Ihan oikeasti, en itsekään tiedä. Kai minulla oli liikaa aikaa ja kaipasin jotain omaa tekemistä? 

Oli marraskuu 2012. Asuimme Helsingissä, kerrostalossa ja minulla oli 5- ja 1 -vuotiaat lapset, joita tykkäsin kuvata. Hyvä ystäväni oli vuotta aiemmin muuttanut naapuritalosta Amerikkaan ja pari muutakin ystävää vaihtoivat paikkakuntaa. Olin siis kai aika yksinäinenkin. Vietin päivät pääsääntöisesti kotona lasten kanssa, ystävien ja naapureiden käydessä töissä. Aikaa siis oli, ja innostusta. Ja paljon kuvia, eikä paikkaa minne niitä laitella.

(ikäväkseni hukkasin kaikki alkuaikojen postauksien kuvat viime syksynä, kun menin säätämään Picasa -albumieni kanssa...Mutta löysin joitakin vanhoja kuvia koneelta ja liitän niitä tähän.) 

Tässä on ihan ensimmäinen postaus ja esittelytekstini; 

Mietin pitkään, mistä aloittaa, miten jatkaa, mitä ylipäätään kirjoittaa. Enkä keksinyt mitään järkevää. Siksi aloitan näin. Itseni ja perheeni esittelyllä.

Olen 32-vuotias, hoitovapaalla oleva äitihenkilö. Perheeseeni kuuluu myös isähenkilö ja kaksi yhteistä lastamme (5v. tyttö ja 1v.poika) sekä mieheni viikonloppulapset (10v. ja 15v. pojat)

Tykkään leipoa ja laittaa ruokaa, aina kun siihen liikenee aikaa ja energiaa. Uusin kokeiluni on pähkinä-toffee-keksit. Ne kyllä hupeni aika äkkiä, osa suoraan pelliltä, hups. Tykkään myös sisustaa kotia ja tänä vuonna ostamaamme kesämökkiä (jonka remontista tulette kuulemaan vielä pitkään!) Yritän herätellä itsessäni viherpeukaloa, jotta ensi kesänä saisimme maistella itse kasvatettuja herkkuja...Tänä vuonna saimme jo pienen sadon raparperia ja mustaherukkaa! Myös kaikki retro on lähellä sydäntäni ja kiertelen melkein joka viikko kirpputoreilla, kyllä kai sitä voi harrastukseksi sanoa, voihan? Kaikki lapsiin liittyvä kiinnostaa luonnollisesti myös, eikä vähiten kauniit ja iloiset lastenvaatteet. Niistäkin jaksan varmasti kohkata teille säännöllisesti, halusitte tai ette.

Tyttäreni, rakas pieni esikoiseni, täytti kesän lopussa 5 kokonaista vuotta. Hän on uskomattoman reipas, avoin ja rohkea persoona. Ja keksii mitä hauskempia juttuja. Ja rakastaa askarrella ja piirtää. Ja hokea. Ja meluta. Tämän tytön maailma ei mullistu ihan pienistä.Tänä kesänä hän oppi ajamaan pyörällä ilman apupyöriä ja on siitä hyvin ylpeä. Samoin kuin pikkuveljestään.

Poikani, hassu sylivauvani, täytti syyskuussa vuoden. Ja harjoittelee ahkerasti kävelyä ja puhetta. Ja kiipeilyä. Ja heittämistä. Ihan kaiken heittämistä. Niin ja itse syömistä. Tämän lapsen maailma taas mullistuu pienestä, minuutin poikkeavasta uniajasta sekoaa kello moneksi päiväksi. Ai niin, isosisko on luonnollisesti hänen suuri idolinsa, jonka perässä kuljetaan ja matkitaan kaikkea. 

 Näistä kaikista ja paljosta muusta tulette vielä kuulemaan, tai oikeastaan lukemaan. Kivaa olisi, jos saisin paljon kommentteja ja ehdotuksia aiheista, joista kirjottaisin! 

heh, selfie vuodelta 2012!


 Olin juuri innostunut väreistä ja kaikesta retrosta. Kiertelin kirpputoreja ja luuhasin nettikirppiksillä etsimässä ihanuuksia. Ja näihin kaikkiin retro-ihanuuksiin hukutin taaperoni ja edelliskesänä ostetun kesämökin. 

 


Samana jouluna sain isähenkilöltä lahjaksi ompelukoneen. Ihan ensimmäisen oman koneeni ja siitä se sitten lähti! Aloin ompelemaan ja liityin facebookissa ompeluaiheiseen ryhmään, josta imin ideoita ja oppeja. Tutustuin naapurin (kiitos ihana Tuulia <3) kanssa mahtaviin nettikangaskauppoihin ja tilasimme kimppatilauksina yhden jos toisenkin puodin uutuuksia. Ylpeänä tietysti esittelin kaikki tekeleeni täällä blogissa, vaikka ne oli milloin minkäkinlaisia räpellyksiä  (niinkuin edelleenkin teen! Hahhaa.) 
Innostuin myös sisustamaan ja pikkuhiljaa alkoivat huonekalujen värit vaihtua valkoiseen. 
Blogiin kirjoittelin kaikkea maan ja taivaan väliltä. Lapsista, niiden kanssa puuhailusta, kirppislöydöistä, leipomisesta, mökkeilystä ja sisustamisesta. Eli ihan samana on tämä aihepiiri pysynyt vieläkin! Aika ilahduttava juttu! <3Minä vuorostani haastan mukaan:

Opparallaa -Tuulian
Arjen Helmiä -Kristiinan
Sydämellä tehtyä -Katjan
Neanomat -Nean


 
Ohjeet (jotka saa kopioida myös omaan blogiinsa), tulevat tässä.


1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: KOTOTEKO -blogi


12 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta!
  Meillä on muuten edelleen käytössä sun ompelema nappipipo. Se on yksi kestosuosikeista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Apua! *vaipuu maanrakoon* Eihän siinä ole edes muotolaskoksia. Pitää ehkä tehdä neidille uusi ;)

   Poista
  2. Hyvin on pipo pään suojannu ilman niitäkin. ;) Ja totuus napin ompelijasta askarruttaa neitiä edelleen. :D

   Poista
 2. Kiva lukea siun tarinasi, kiitos ❤️ Vaikutat tosi hyvältä tyypiltä :)

  VastaaPoista
 3. Apua mikä haaste!! :D Kiitosta vaan! Yhtenä päivänä mietin että pitäiskö jo alkupäästä poistaa kauheita räpellys postauksia ja kuvia mutta niissähän sitä näkee tietysti oman kehityksensä! Tää menee muiden postauksien jonoon,yritän viikon sisällä saada ulos! Sinun juttua oli kiva lukea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos otat haasteen vastaan! :) Näitä vanhoja oli oikestaan tosi kiva muistella ja kaivella :) (naisethan on tavallaan kuuluja siitä tavasta, hehhee!)

   Poista
 4. Oli kiva lukea blogisi tarina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :D Sitä alkutaipaletta harvemmin tulee mietittyä sen kummemmin, ihan kiva palautella mieleen parin vuoden takaisia!

   Poista
 5. Näitä bloginsyntytarinoita on aina hauska lukea. :) Ihana juttu, että jaksat kirjoittaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Näitä on tosi kiva lukea ja tulla "tutummaksi" muiden blogien kanssa :) Täällä minä edelleen kirjoittelen, epäsäännöllisen säännöllisesti ja milloin mistäkin :D Mukavaa, että on muutamia lukijoitakin näille mun hömpötyksille <3

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)