sunnuntai 30. elokuuta 2015

Synttärit

Meidän syksy on aina yhtä juhlaa, kun kaikki perheenjäsenet viettävät synttäreitä vuorotellen. Tyttö korkkasi kauden ja maanantaina illalla juhlittiin meillä koulukaverisynttäreitä.

Sää oli mitä parhain, joten levitettiin valkoinen liina pihan pöydälle ja katettiin herkut siihen. Kutsussa jo mainittiin, että mikäli sää suo niin juhlitaan pihalla, jolloin kaikki vieraat osasivat pukeutua sään mukaisesti.

Tytön kanssa koristeltiin pihan pari puuta ilmapalloilla ja viirinauhoilla. Tuli tosi suloisen näköistä mun mielestä!
Tälläkertaa tyttö ei halunnut juhliinsa perinteistä kermakakkua vaan jäätelöä ja mutakakkua ja cakepopseja. Lisäksi äidiltä tilattiin popcornia, nachoja, kurkku- ja porkkanatikkuja ja ranskankermadippiä. 
Ja arvatkaas mikä loppui ensimmäisenä? Itse vähän yllätyin, kun suolaiset herkut alkoivat huveta kupeista ja pian popparit olikin syöty viimeistä maissia myöten! Irtokarkit oli toinen hitti. Ilmeisesti kakku ja jäätelö ei ole enää niin pop? Ensi kerralla pääsee siis tosi vähällä, kun varaa vain noita helposti kouraan napattavia herkkuja ja jättää kakkujen pyörittelyn väliin!
 Kutsutuista vieraista paikalle pääsi neljä tyttöä, joka olikin loppujenlopuksi tosi sopiva kaverimäärä. 

Aluksi tytöt pyörittivät viltin päällä nurmikolla pulloa ja se keneen pullo osoitti, antoi lahjan synttärisankarille, joka avasi sen siinä heti kaikkien nähden ja kiitti lahjan antajaa. 
Pullonpyörityksen jälkeen oli onginta, mutta tällä kertaa ei ongittukaan verhon takaa muoviämpärillä, vaan kalastettiin virvelillä uima-altaasta kaloja. Jokainen kala oli numeroitu ja samaa numeroa vastasi pieni lahja kotiinviemisiksi. Hauska ohjelmanumero, jota varmasti tulee käytettyä toistekin juhlissa.Lopuksi tytöt vielä maalasivat rannekoruja ja sormuksia kesähuoneessa Robinin soidessa taustalla. Vähän väliä kävi joku tytöistä vaihtamassa levyltä paremman kappaleen soimaan ja kaikki lauloivat mukana. Tuli mieleen, että pitäisköhän hommata seuraaviin juhliin karaoke-laitteet? Hehhee!
Meillä oli siis ihan tosi onnistuneet pienet puutarhajuhlat ja onnellinen synttärisankari. Kaverit olivat kehuneet vielä koulussakin kivoja juhlia ja tästäkös neitokainen on ollut otettu.


 


Seuraavaksi synttäreitä viettääkin isähenkilö ja voi vitsit miten vaikea on keksiä hyvää lahjaa! Jokavuotinen ongelma. Mitäs te muut olette ostaneet miehillenne lahjoiksi? Oisko hyviä vinkkejä heittää? ;)
6 kommenttia:

 1. Kivan näköiset ja kuuloiset synttärikemut olleet teillä siellä, sääkin suosi mahtavasti! :)

  Meillä synttäreitä viettää lokakuussa molemmat lapset (peräkkäiset päivät vielä..) ja sitten joulukuussa mies. Ja ei, ei oo antaa vinkkiä kun itse saman asian kanssa painin. Täyttää pirulainen pyöreitä vielä... No, jospa tuun täältä myöhemmin kurkkimaan josko olis tullut ideoita. ;) (tai noh, onhan mulla kaikenlaisia ideoita mut ei ihan budjettiin sopivia... :P )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, kyllä ideoissa piisaa jos vaan lompakko antaa myöden :D Vaan kun ei anna. Joutuu turvautumaan mielikuvitukseen vissiin!

   Poista
 2. Ihanat juhlat! Meillä kaikki ollaan talvenlapsia; aloitan itse joulukuussa, tammikuussa on pojan vuoro, helmikuussa mies ja maaliskuussa typykkä. Ei tarvitse pihajuhlista haaveilla :D Ja ne lahjat, voi elämä miten se onkaan vaikeaa joka ikinen vuosi. Tykkään teoriassa antaa lahjoja, mutta inhoon sitä stressiä mikä niistä tulee, kun en vaan keksi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä niin tyttöjuhlat että :D Ensi viikonloppuna kahvitellaan sukulaiset ja on luvattu lauantaiksi vesisadetta, pah, eli ilmeisesti sisäjuhlat tiedossa. Lahjat on kyllä paha. Lapsille vielä keksiikin jotain, mutta aikuiset, huhhei!!! :O

   Poista
 3. Voi vitsi, miten ihanat juhlat olette järjestäneet! En ihmettele yhtään, että kaverit kehuivat niitä vielä koulussakin. Meilläkin tuo vihannesdippi on ollut suosittu ja ylipäätäänkin kaikki pienet napsittavat. Mä pääsin helpolla tänä vuonna isähenkilön lahjan kanssa, kun esitti suoraan toiveensa, jonka sitten pystyin toteuttamaan,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kyllä, että suolaiset meni paremmin kaupaksi kuin makeat, mutta se on tietysti vaan positiivista! :) Mä en edes kysy mitä isähenkilö toivoo, kun ei se kuitenkaan sano mitään. Tai joo, se sanoo tarvitsevansa uudet työkengät tai sirkkelinterän tai jotain muuta vastaavaa, mitä minä en kuitenkaan osaa ostaa!!

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)