keskiviikko 12. elokuuta 2015

Viikkokatsaus

Huh. Ei hellettä vaan hoppua. Kivaa kiirettä kuitenkin. Minulle tämä kulunut elokuu on jo lunastanut odotukset. Alkukuu on oikeasti tuntunut kesältä ja lomalta. Ollaan tehty kaikkea mukavaa ja aurinkoiset säät elokuussa on antaneet parastaan. Vähän haikein mielin siitä silti luovun. Huomenna alkaa tokaluokkalaisen arki ja me Suuttujan kanssa lähdetään tutustumaan päiväkotiin ja tuleviin kavereihin. Reilun viikon päästä alkaa sitten koko perheen arki ja ihan uusi elämänvaihe meille kaikille. Jännittää, kauhistuttaa ja innostaa samaan aikaan. Tunteiden vuoristorataa siis tiedossa.

Ollaan tosiaan menty ja tultu niin, etten ole ehtinyt suomaan blogille ajatustakaan. Siitä sen loman kai tunnistaa? Tai siis on blogi mielessä toki käynyt useinkin, muttei niin pitkäksi aikaa, että olisi ehtinyt kuvia tänne latailemaan tai tarinaa iskemään. Tässä kuitenkin meidän kuluneen viikon töhötykset.

Meidän i-h-a-n-a neitokainen täytti viime lauantaina kokonaiset kahdeksan vuotta. Mun ensimmäinen vauva <3 Voi että. Vietettiin pienesti synttäreitä mökillä ihan omalla porukalla herkutellen ja muutamat lahjat availlen. Ensi viikolla rustaillaan kutsuja kaverisynttäreille ja myöhemmin juhlitaan molempien lasten yhteissynttäreitä sukulaisten kesken.  


 


(Ai niin, mökin makuuparvi alkaa vihdoin olla valmis. Vähän panelia ja listoja vielä puuttuu sieltä täältä, mutta asuttava se jo on ja lapset ovatkin nukkuneet siellä jo pari kertaa.)
Minulla oli ihan omat sunnuntai-projektit ja kaivelin maalipyttyjen pohjia. Löysin mökiltä tällaiset isot vanhat puusaavit. Mitä lie olleet, taikinatiinuja tai pyykkisaaveja? No, nyt ne on kuitenkin entistä ehommat ja miljoonasti söpömmät. Koska ne oli olleet ulkosalla, niin kunto alkoi olla vähän niin sun näin, enkä tod. olisi huolinut niitä sisätiloihin sellaisinaan. Eli maalilla ne "puhdistuivat" ja raikastuivat ja pääsivät sisälle ja käyttöön. Niin tuli hyvä mieli näistä <3 Turkoosi pääsi tupaan ja vaaleanpunainen matkusti tänne kotiin kesähuoneeseen.
Ja koska turkoosia maalia jäi ihan lirut vielä purkin pohjalle, niin tuhlasin ne tähän huussin kupeessa olevaan pöytään. Sai sekin jatkoaikaa <3 Vähän mua tavallaan säälitti jättää se sinne taivasalle, mutta ei meille kertakaikkiaan vaan mahdu sisätiloihin kaikki huonekaluraasut mitkä tahtoisin :D
Ja asiasta kukkaruukkuun. Kesähuonekin alkaa olla paaaaljon kivemmassa kuosissa valkoisen maalikerroksen jälkeen. Ei asiaa, mitä ei valkoinen maali paranna! Eilen Suuttujan kanssa järjesteltiin siellä vähän paikkoja ja istuttiin hetki varjossa nautiskelemassa jätskit.
Noille kynttilöille saattoi käydä vähän hassusti. Tuo kynttelikkö roikkui meillä kuistilla sillä välin kun oltiin mökillä... No kynttilät saattoivat vähän sulaa auringonpaisteessa ja tällaiset, aika veikeät niistä tuli, hih. No mutta, nyt on ostettu uudet kynttilät ja käyn huomenna ne laittamassa paikoilleen niin pääsee pimeissä elokuun illoissa niitä polttamaan ja fiilistelemään.
Eräs kiipesi tuolilta tikkaille ja alaspäin tullessa ilme olikin -oh shit! -tyyppinen. Olin kiva ja kävin pelastamassa. (ja huomatkaa vaaleanpunainen saavi!)
Iltapäivällä me pakattiin hikiset itsemme autoon ja lähdettiin Tykkimäen Aquaparkiin. Ai että se on kyllä kiva! Siisti niin ulkoa kuin pesutiloiltakin ja paljon puuhaa vesipedoille. Me tykätään kovasti, harmi vaan, että se on sen verran hintava, ettei sinne tule joka viikko mentyä. Mutta kerran kesässä ainakin.
 

Ne lupailee mukavia koulunaloitus -säitä ja aurinkoa vielä loppuviikollekin, joten meinattiin lähteä pk-seudulle viikonloppuna pyörimään. Kivaa, kun on mukavia juttuja mitä odottaa; -vielä on kesää jäljellä...vaikka sitten vaan viikonloppuisin! 


7 kommenttia:

 1. Teillä ollut mukavia puuhia siellä!! :) Mä jään nyt oottelemaan kilistely kutsua tuonne ihanaan kesähuoneeseen <3 Ja teillä on super ihana kesämökki!!! Minä haaveilen omasta... sitten joskus muutaman vuoden päästä..toivottavasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilistelykutsu tulee kyllä, kunhan saadaan jahkattua ja lyötyä lukkoon lasten synttärikemujen ajankohta :) Ja kiitos, mökki on mulle niin rakas <3 vaikka välimatka onkin ihan älyttömän pitkä, en silti vaihtaisi sitä pois.

   Poista
 2. Sinulla on jo iso tyttö ♥♥ Oi, tuo makuuparvi tuolla mökillä on lapsille varmasti mieluisa paikka. Olette kyllä niin ihanaksi laittaneet sitä ja tuo kesähuone ♥ Niin ihana! Meidän kesähuoneen sisustus ei ole oikein edennyt tänä kesänä. Eilen juuri katselin, että ei ei ei....näky ei miellytä mun silmää. Täytyy pistää mietintämyssy päähän ja ottaa oikein asiaksi ja luoda sinne kiva syystunnelma. Mutta...sun tiinut on ihanat. Löytyispä meidänkin nurkista tuollaisia aarteita :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tyttö on jo ihan tosi iso, ei meinaa itse pysyä perässä :D <3 Teidän kesähuone vasta ihana onkin, se on niin valoisa! Meillä on vain yksi pieni ikkuna tuomassa valoa, eikä se oikein tahdo riittää, mutta onneksi valkoinen väri "valoistaa" vähän. Noi saavit on aika söpöt nyt kyllä, meidän mökki on ihan aarreaitta, niin paljon ollaan sieltä ylisiltä pelastettu vanhoja kauniita tavaroita! Toi kesähuoneen puusohva, pirtti-ryhmä ja kirjoituspöytäkin on sieltä pelastettuja :D

   Poista
 3. Opiskeluintoa! Joko on penaali ja reppu pakattu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Mulla itseasiassa kävikin mielessä, että meidän pitäis käydä Ek:ssa vähän ostoksilla joku ilta ;) Jos vaikka ite ompelis jonkun kynäpussukan, vaikka puuvillasta ompelua kammoankin :P

   Poista
  2. Joo mennään! Mä ehkä kuitenkin haluan uudet verhot lastenhuoneeseen, enkä edellisellä visiitillä silmäilly kuin keittiöön sopivia kankaita. :)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)