torstai 17. syyskuuta 2015

Kolmevitonen

Se on puolet seittemästäkympistä, joka on todennäköisesti se ikä, jolloin me 80-luvulla syntyneet jäädään eläkkeelle.


 


Joskus 20-vuotiaana kolmekymmentä oli tosi kaukainen luku. Kolmekymppiset oli tosi aikuisia silmissäni. Niillä on ura ja perhe ja ne tekee fiksuja juttuja. 

Kolmevitoset oli jo ihan tätejä!
Niillä on jo isot lapset ja ne harrastaa kansalaisopistossa kirjontaa ja uimahallissa ne pukeutuu litistävään kokouikkariin eikä ajele karvojaan.

Niillä on vakituinen työpaikka ja kahdeksasta neljään työaika. Siellä ne on työskennelleet yli kymmenen vuotta ja nauttii nyt kaikista ansaituista vuosilomista. Mutta lomalla ne käy korkeintaan Ruotsin risteilyllä, muun loma-ajan kolmevitoset haravoi ja sienestää mökillä. Jos ne haluaa pitää oikein hauskaa, niin ne tapaa yhtä vanhoja ystäviään kulttuuririennoissa, ja silloin ne puhuu vaan työstään tai politiikasta  viinilasillisen kanssa. Ei ne ainakaan yökerhoissa käy tai tanssi muita kuin paritansseja.

Ne syökin tosi tylsän tavallisesti. Kastiketta ja perunaa, eikä koskaan pizzaa tai karkkia ja vielä vähemmän ne käy jossain mäkkärissä. Jos niiden joskus harvoin tekee mieli makeaa niin ne tekee jonkun jälkiruokakiisselin. Nyt mä olen tuollainen vai häh?! 
 Ei ei ei, en tunnista itseäni tuosta kuvauksestani.Ensinnäkään en omista kokouikkaria enkä jättäisi karvoja ajelematta tai hiuksia värjäämättä.

En harrasta kansalaisopistossa kirjontaa, vaan ompelen intohimoisesti kotona kellarissa. Lenkkeilen kun jaksan ja viitsin, eli kaksi kertaa vuodessa.

Syön karkkia sohvalla. Usein. Aivan liian usein. Syön pizzaa ja hampurilaisia jos tekee mieli, vien myös lapset syömään pizzaa ja hampurilaisia jos tuntuu siltä. Ja joo, sorrun terveellisyyden nimissä välillä myös mummoiluun.  Keitin eilen tuoreista puolukoista kiisseliä ja vispipuuroa. 

Musta on joskus hurjan kiva hytkyä jossain baarissa ja tanssia aamuyön tunneille. Enkä koskaan juo viiniä, se maistuu liian karvaalle. Politiikankin jätän mieluummin väliin, puhukoot ne, jotka siitä enemmän ymmärtävät.

Meidän lapset ei ole kovin isoja, ei ainakaan niin isoja, että ne voisi keskenään jättää kotiin ja lähteä kansalaisopiston kurssille tai vielä vähemmän firman pikkujouluihin. Toinen ei edes pyyhi pyllyään itse, joten kyllä ne vielä aika lahkeessa roikkuu. Ja mun puolesta saa roikkua vielä pitkään.

Mulla ei myöskään ole vakituista työpaikkaa eikä pitkää työuraa.Tai on, jos kotiäitiys lasketaan työuraksi, sitä kesti seitsemän vuotta yhteensä. Lompakko ei varsinaisesti pullota tuon uran jäljiltä, eikä naulakossa roiku Chanelit ja Burberryt, mutta ainakin olen tehnyt lasten eteen parhaani ja toivottavasti antanut hyviä eväitä tähän elämään. 
Nyt ollaan siis tilanteessa, että minä olen päätoiminen opiskelija ja aivan opintojen alussa vielä. Valmistun ehkä reilun kolmen vuoden päästä, eikä minulla ole hajuakaan missä tulen uuden ammattini puolesta toimimaan. Mutta eiköhän sekin ajallaan selviä. 

En stressaa ja hyperventiloi enää samoista asioista kuin 2-kymppisenä. Suurimmat huoleni liittyvät lapsiin ja niiden terveyteen ja pärjäämiseen, ei niinkään omaan napaan ja sen ympärillä tapahtuviin asioihin. Ikäkriiseihinkin suhtaudun melko rennosti, yksi harmaa hius sinne tai tänne, vatsamakkaratkin on ja pysyy.

Mulla on nyt, kolmevitosena, asiat tosi tosi hyvin.  On rakas aviomies, ja vieläpä hyvä ja kunnollinen sellainen. Kaksi ihanaa lasta, sievä pieni omakotitalo ja toimiva tankattu auto pihassa. On omia opiskelujuttuja ja innostava harrastus. On kahden raskauden löysistämä vatsanahka ja liiallisesta mukavuudenhalusta aiheutuneet jenkkakahvat. Rillitkin asettelen mielelläni päähän kun pitää oikein pitkään keskittyä lukemaan. Mutten silti koe olevani niin kovin aikuinen ja vauhdilla neljää kymppiä lähestyvä täti-ihminen. Tykkään hyppiä trampoliinilla ja rakentaa juna-ratoja. Innostun edelleen kauppoihin ilmestyvistä uusista kimaltavista meikeistä, vaikka sipaisenkin naamaani iltaisin silmänympärysvoidetta.

Kolmeviis on siis tosijees!

15 kommenttia:

 1. Ahhahaa! En kestä! :D Mutta kiitos rohkaisusta. Ton rajapyykin tavoittaminen ei pelota enää yhtä paljon. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ♥ Näinhän me juuri olemme lapsena ja nuorina ajatelleet. Totuus onkin sitten tosiaan toinen juttu. Olet upea, kolmevitonen, Marika ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Krisse <3 Luojan kiitos totuus on ihan toinen juttu!!!! Olis kamalaa jos toi 2-kymppisenä kuviteltu juttu pitäisi kaikin osin paikkansa :P

   Poista
 3. Apua, nauroin ääneen kun luin kuvausta kolmevitosesta kakskymppisen silmin! :D Just noin sitä ajatteli, saati sit jostain nelikymppisestä, nehän oli jo ihan tosi vanhoja, apua! :D (mulla ei muuten kolmekymppisenä ollut muuta kriisiä kuin se että "apua, mä täytän 10 vuoden päästä 40!!") Mutta joo, kaipa se on muuttunutkin tässä vuosien saatossa, että mimmosia minkäkin ikäset on. :)

  Paljon onnea vielä kolmevitonen! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista <3 Noin sitä oikeasti ajatteli silloin kauan sitten. Nyt sitä ajattelee yli 6-kymppisistä, että ei ne ainakaan mitään seksiä enää harrasta ja ne istuu vaan keinutuolissa ja kuuntelee humppaa. Katotaan vaan miten käy kun siihen ikään ehditään :D :D

   Poista
  2. ei aatella sitä vielä! :D

   Poista
 4. Paljon onnea! Ajatuksesi kuulostavat tosi tutuilta, onneksi totuus on toinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista <3 Ja niinhän sitä sanotaan, että totuus on tarua ihmeellisempää ;) :D

   Poista
 5. Hahaa, täällä 42v toteaa, että ikäkriisi iski 39- vuotiaana siinä mielessä, että alkoi juukelinmoinen ravinto- liikunta muutos elämässä. Hyvää on tehnyt ja olen taatusti paremmassa kunnossa kuin 35- vuotiaana:) omat lapset alkaa olla jo isoja. Esikoinen aloitti yliopistossa, keskimmäinen lukiossa ja kuopus vitosella. Elämä on hurjan ihanaa! Jaksan ja voin liikkua joka päivä. Minulla on aikaa lukea kaikki uudet kirjat ja toimeentulokin on kohtalainen. Ihania tulevia vuosia myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos tästä kommentista! <3 Kuulostaa ihan liian hyvältä ollakseen totta! Ehkä siellä tunnelin (ja ruuhkavuosien) päässä todella on valoa :D

   Poista
 6. Hauska postaus! Ja onnea ikäkaimalle <3

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)