tiistai 29. syyskuuta 2015

Syyskuun positiiviset

Syyskuu on ollut aika kiva ja kiireinen. Koulunkäynti on lopsahtanut käyntiin hyvin ja arki rullaa. Mitä nyt välillä unohdetaan eväitä ja vaihtohousuja, eli silleen normisettiä.

Viimeisiä viedään tämän kuun osalta, tässä muutamia syyskuun aikana kertyneitä onnenhippuja; 


- Hääpäivä. Voi joko siitä on viisi (!!!) vuotta? Jestas.

- Kynttilät ja tunnelmavalot. Niitä on tullut viriteltyä taas sinne tänne. Jokseenkin kivoja nämä pimenevät illat.

 
- Juhlat. Syyskuu on meidän perheen juhlakuukausi, on synttäriä ja hääpäivää ja mitä kaikkea.
- Pestoomarkkinat ja lähiruokamessut. Ihan mahtavaa, että täällä järjestetään tällaisia kivoja koko perheen tapahtumia!

- Elokuvareissu lasten kanssa; Inside Out. Kiva leffa, vaikka vähän jäikin mietityttämään sen vaaleanpunaisen ronsun juttu.

- Kotipäivät (vaikkakin etäopiskeluja tehden). ts. ei tarvitse pestä pyykkiä illalla väsyneenä, kun sen voi tehdä jo päivällä kouluhommien ohessa.

- Syksyn värit. Ja syksyllä on tosi kaunis lämmin valo, sellainen ilta-aurinko aamusta iltaan tiedättehän?

- Wii. Lapset ovat innostuneet siitä uudestaan. Niin paljon parempaa ajanvietettä kuin telkkari!

- Wintage maali. Mattapinta iskee jotenkin nyt tosi kovaa ja ne maalikartan värisävyt on upeat. Tässä huomaa miettivänsä mitä seuraavaksi maalaisi, vaikka todellista tarvetta ei olekaan. Hups.


- Porin matti. Se on söpö ja se lämmittää niin mukavasti. Nyt siinä voi taas poltella tulia ilman, että läkähtyy kuumuuteen yöllä.


- Todella monet kukat kukkii kukkapenkeissä vielä nyt syyskuun lopussa, aika huikeeta! Nämä runkoliljat on niin kauniita, ja ajatella, että kukkasipulit maksoi Lidlissä alkukesästä vain muutaman euron. Nyt saa leikkokukkia suoraan omasta pihasta.
- Viime viikonloppu oli syyskuun ainoa mökkiviikonloppu. Siellä "metsän keskellä" todella huomaa syksyn tulleen. Lohdutonta, mutta kaunista.

-Metsä aurinkoisena iltana. Ei hyttysiä tai muitakaan kiusankappaleita, lapset söivät marjoja suoraan maasta ja istuivat mättäälle välillä huilaamaan.

-Liittyen edelliseen; runsas puolukkasato. Puolukat on muutenkin kivempia kuin mustikat. Helpompi poimia, ei sottaa sormia ja vahva hyvä maku. Tähän voisi lisätä myös vispipuuron <3 Olen keittänyt useamman puuron jo karkeisiin riisijauhoihin (allergian takia) ja ai että kun on hyvää!
Listaan voisi lisätä vaikka mitä; aurinkoiset syyspäivät, keltaiset lehdet, saappaat (jes!) ja kaulahuivit, ompelu, takkatuli, ulkoa tulevien lasten punaiset ja viileät posket, villapaidat ja neuleet....

Ja itseasiassa mä oon tosi iloinen, että uudet perunat loppuu ja kauppoihin tulee kunnon syyspottuja paksuilla kuorilla. Inhoan syödä perunoita kuorineen ja ne ohuet kuoret on vaikeaa kuoria pois. Syyspottu rules ja niistä tehty kunnon perunamuussi!


Miltä tämä lista näyttää, onko teidän syksyssä samanlaisia ilonaiheita vai oonko mä yksin näiden kanssa? 2 kommenttia:

 1. Syksy on yksi mun lempivuodenajoista. Kauniit ja lämpimät syyspäivät on ♥. Kynttilähulluna ihmisenä rakastan pimeneviä iltoja, kun voi sytytellä kynttilöitä ympäri huushollia ja kuunnella takkatulen ritinää. Musta on myös ihanaa hipsutella kotona villasukat jalassa. Teidän syystouhunne kuullostivat niin ihanan kodikkailta. Lisäksi tekstistä huokui myös teidän onnellisuus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ja takkatuli on kyllä ehdottomasti syksyn parhaimpia asioita :) Mua kyllä jotenkin aina surettaa syksyisin, kun luonto "kuolee" ja mökkikausi päättyy ja tieto pitkästä pimeästä ajasta painaa hartioita kasaan. Mutta onneksi on joulu, talven paras asia! :D
   Viimeinen lause <3 olet oikeassa, meillä on asiat hyvin ja ollaan onnellisia. Mutta totta puhuakseni tämä listaus ei anna ihan sitä todellista kuvaa arjesta, kun ei tähän listaan saa laittaa kaikkia niitä tyhmiä juttuja mitä arki tuo tullessaan. Pitäiskö ens vuonna tehdä negatiivisuuslista kuukausittain, että pysyis joku balanssi? :D :D

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)