keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Pakastimesta bongattua


Maanantain iloinen fiilis muuttuikin sairastuvaksi jo heti iltapäivän aikana, kun tyttö sairastui kesken koulupäivän. Tiistaina sain puhelun eskarista ja hain kuumeisen pojan kesken päivän kotiin. Ilmeisesti nyt on liikkeellä päänsärky-yskä-kuumetautia, sillä tänään aamulla heräsin itsekin kurkunpään kutinaan ja yskään. 

Täällä on siis vietelty kolmatta päivää sohvalla vilttien alla. 

Kaivelin pakastinta aamupäivällä ja ottaakseni päivällisen lihat sulamaan, mutta törmäsinkin mustikkarasiaan. Mustikkapiirakkaa siis sairastupalaisille! Ja jottei olisi vallan tylsää, niin kokeilin myös uutta reseptiä, onneksi, sillä piirakasta tuli todella hyvää!



MUSTIKKAPIIRAKKA
(pellillinen) 
Gluteeniton, Vegaaninen

Pohja: 
100g sinistä Keiju -margariinia
1dl hienoa sokeria
1tl vaniljasokeria
3dl Semper fin mix
1dl gluteenitonta kaurajauhoa (Lidlin on hyvää!)
1tl leivinjauhetta
1rkl psylliumia
1dl kauramaitoa

Täyte: 
3-4dl pakastemustikoita
1rkl perunajauhoa
2dl mustikanmakuista soijajugurttia (Alpro)
1 rasia Oatly på mackan -tuorejuustoa
0,5dl hienoa sokeria

: Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Sekoita margariiniin sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja psyllium keskenään ja lisää seos margariini-sokerimassaan käsin nyppien. Lisää vähitellen kauramaito. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä lusikalla taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jos käytät mustikkajogurtin tilalla maustamatonta jugurttia niin lisää hieman täytteen sokerin määrää. Uskoisin, että tässä toimii myös todella hyvin vaniljajugurtti ja muutkin marjat!


Tämä piirakka on niin mehevää, ettei se kaipaa vaniljakastiketta tai jäätelöä kylkeen.
Ja sanoinko jo, että tämä on todella hyvää!


 


Tuossa pellillisessä on kyllä syötävää! Jatketaan siis huomennakin sohvailua suupielet sinisinä. 

Mukavaa iltaa! Ja pysykäähän terveenä! 






15 kommenttia:

  1. Oih, mustikkapiirakka on vaan niin Hyvää ♥ Teillä oli kyllä ihania lohturuokia/herkkuja, jos ei niillä parane niin sitten ei millään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka on kyllä aina hyvää! :) Ja paras asia flunssassa on nimenomaan nuo mainitsemasi lohtuherkut! :D

      Poista
  2. Tauti kuullostaa juuri sellaiselta kuin minullakin oli pääsiäisenä. Pikku hiljaa voisi kyllä nämä taudit jo helpottaa. Pikaista paranemista teille ja kiitos piirakan ohjeesta! Menee testiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tauti olikin ihan omaa luokkaansa! Olin itse kolme päivää yli 38-asteen kuumeessa ja yskä jatkuu aina vaan. Mutta elämä voittaa ja mustikkapiirakka maistuu :) Kiitos tsempeistä ♥ ja kivaa sunnuntai-iltaa! :)

      Poista
  3. Mustikkapiirakka, ihan parasta :)

    VastaaPoista
  4. Minä tein pakkasesta otetuista puolukoista lappapuuroa. Mustikasta tulee mielestäni paras marjapiirakka! Sitä teen usein, ja kohta viimeisiä viedään tuolta pakkasesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vispipuurokin on hyvää! Olen tehnyt sitä milloin omenasta ja mustikastakin. Pitäisikin taas tehdä :P

      Poista
  5. Tätä pitää kokeilla. Tosin joudun ostamaan marjat, koska meillä on pakastin syöty kohta tyhjäksi......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä että pakastin on tässä vaiheessa vuotta syöty tyhjäksi! Siitä tietää, että on syöty talvi terveellisesti :) Eikä mene kauaa kun ensimmäisen erän raparperia saa laittaa pakastimeen ;)

      Poista
  6. Mustikkapiirakka on kyllä todella hyvää. Pikaista paranemista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli pienoinen houkutus kyllä testata tätä ohjetta myös vaniljajugurtilla ja vadelmilla! :P
      Kiitos paranemistoivotuksista, pikkuhiljaa alkaa elämä voittaa! :)

      Poista
  7. En tiedä kuinka paljon sitä olisi pitänyt syödä parantavan vaikutuksen saamiseksi, vaan täytyy todetta ettei piirakka tällä kertaa pelastanut. Mutta hei, ei se haittaakaan tehnyt! :D

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)