maanantai 23. huhtikuuta 2018

Simasuille simaa


Kyselin eilen Instagramin tarinassa ihmisten simamieltymyksistä. Yli 60% kysymykseeni vastanneista sanoi tekevänsä itse simaa ja reilulle 30% kaupan sima oli hyvä vaihtoehto. Itse keittelin eilen aamulla kattilallisen simaa ja tänään pullotin ne jääkaappiin odottelemaan vappua. Siman sitruunainen tuoksu on niin hyvä eikä kaupan simat omasta mielestäni maistu edes simalta. Siltä mitä lapsena aina vappuisin juotiin.


 


Minä keitin tällä kertaa siman tällä Dansukkerin ohjeella. Juotavaa tuli tuosta ohjeesta 4 litran pulloa eli oikein sopivasti meidän tarpeeseen. On vain kauhean pitkä aika odottaa viikko maistiaisia!

Ajattelin kesällä kokeilla ensimmäistä kertaa valmistaa simaa myös raparperista. Olen usein aikaisemminkin miettinyt sen keittämistä, mutta jostain syystä se on raparperiaikaan sitten unohtunut. Raparperimehu on hyvää, joten uskoisin sen maistuvan myös simana oikein hyvin! Raparperin hapokkuus myös vastaa sitruunan hapokkuutta, joten ei se kauhean pieleen voi mennä vai mitä?

 


Joko teillä on simat keitelty ja rusinat ostettu? 

 

10 kommenttia:

 1. Ensimmäinen satsi on jo tehty ja on jo maisteltukkin. Pitää tehdä vielä lisää vapuksi.😀
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siellä ollaan oltu ajoissa! Huippua! ❤ Kiitos Sari ja oikein kivaa ja simaisaa viikonjatkoa sinullekin! :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat ♥ Meillä ei sima oikein maistu kuin juniorille, jää keittämättä mutta olen samaa mieltä että itsetehty on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu! ❤ Oli pakko kaivaa serpentiinirulla ja tuo supersöpö tylli -pompom esiin jo nyt, kun itse vietän vappua iltavuorossa :D
   Minulle riittää se 1-2 lasia simaa/vappu ja lapsistakin vain toinen suostuu edes simaa maistamaan, joten siksi tein sitä tällä kertaa vain pienen määrän :)

   Poista
 3. Minä kokeilin joskus tehdä simaa, ei tullut niin hyvää kuin äidin tekemä.
  Jotenka siihen jäi mun siman teko. Kaupan sima ei ole hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi. On kyllä totta että se muistikuva äidin tekemästä simasta on vahvana mielessä ja siihen on vaikea päästä, mutta kehoitan silti kokeilemaan uudestaan jos yhtään simasta tykkäät! :)

   Poista
 4. Itse tehty simä on kyllä paljon parempaa kuin kaupan valmissimat. Minun piti tänään keittää sima, mutta unohdin ostaa sitruunoita ja fariinisokeria. Ehkäpä tuo ehtii vielä huomennakin?! Ihanat kuvat sinulla taas ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule sitä on liikkeellä! Minäkin nimittäin unohdin rusinat kauppaan ja kipaisin ennen pullotusta vielä niitä hakemaan :D Jostain luin, että sima valmistuu jääkaappilämmössä viikossa ja huoneenlämmössä kolmessa päivässä, joten ehtii huomenna vielä! :)

   Kivaa viikonvaihdetta ja vapun odotusta! :)

   Poista
 5. Täällä taas ja nyt toivottavasti pysyvästi! Olipa talvi... Nyt kuitenkin on nostettu simamaljat täälläkin voimaannuttavan kevään kunniaksi. Kyllä se tästä iloksi on jo muuttumassa.

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)