perjantai 14. kesäkuuta 2013

Perjantainen sadonkorjuupiirakka

Ja tietenkin itse kasvatetuista makeista punaisista pikkutomaateista :)

Pohja:

150 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
(0,5dl ruokakermaa)

Täyte:

1 prk Pirkka fetakuutioita
2 dl ruokakermaa
1,5 dl juustoraastetta
1 sipuli
2 kananmunaa
rasiallinen pikkutomaatteja
ripaus suolaa ja pippuria

: Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle, paista 200 asteessa 10 täytteen valmistamisen ajan (~10 min). Pilko ja paista sipulit öljyssä pehmeiksi. Sekoita ruokakerma, munat, puolet juustoraasteesta, fetakuutiot ja paistetut sipulit ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle. Puolita tomaatit ja viskaa pinnalle. Lopuksi juustoraasteen jämät pintaan ja uuniin, 225 asteeseen 25 minuutiksi.





Hyvää viikonloppua! 

 

3 kommenttia:

  1. Liikaa juustoa ja liian vähän sipulia,muuten varmaan jees :D
    -Niina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota peruspohjaa on onneksi helppo muokata oman maun mukaan :) Kinkku-ananas tai tonnikala-sipuli voisi olla jonkun makuun?

      Poista
  2. hyvältä kuullostaa, menee testaukseen! -Sanna

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)