Sovelsin kotikokki.net sivulta löytämääni helppoa ja toimivaa Anja-mummun omenapiirakka-ohjetta tähän. Tässä minun versioni:
Tarvitset:
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g margariinia
4,5 dl venhnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
raparperinvarsia oman maun mukaan
pinnalle sokeria ja kanelia
: Kuori ja leikkaa raparperinvarret pieniksi palasiksi. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sulata margariini ja lisää viimeisenä seokseen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Tiputtele raparperinpalat pohjan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
: Kuori ja leikkaa raparperinvarret pieniksi palasiksi. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sulata margariini ja lisää viimeisenä seokseen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Tiputtele raparperinpalat pohjan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
kotileipurin helppo raparperipiirakka :) |
Ja arvatkaapa mitä. Tämä on todella vapaiden kanojen munista valmistettu. Ihanalla kaveriperheellä on nimittäin kotipihallaan kanoja. Juoksevia, kotkottavia, silitettäviä ja lutuisia kanoja.
Eli kun raparperit on ihka oman mökin ikkunan alta ja munat hyvinkin vapaita lähikasvatettuja jajjajja...niin ehkä tämä piirakkaa on semi-luomua? Puoliluomua? Herkullista ainakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)