Illan menu oli tällainen:
Parmankinkkusalaattia
Parmesaanileipää
Nokkos-sämpylöitä
Kermaviiliperunoita
ja jälkiruuaksi itsetehtyä vaniljajäätelöä ja raparperipiirakkaa
Mökiltä tuoduista näihin käytettiin nokkosta, raparperia ja minttua. Rucolaakin olisi laarista löytynyt, mutten hoksannut ottaa sitä kotiin saakka.
Parmankinkkusalaatti
1 pkt (80g) parmankinkkua tai ilmakuivattua kinkkkua
paljon tuoreita tomaatteja
puoli ruukkua rucolaa
kurkku
vihreitä viinirypäleitä
pinjansiemeniä
salaattisekoitusta
parmesaania
kastike:
tummaa balsamiviinietikkaa
öljyä
hunajaa
suolaa ja pippuria
: Lohko tomaatit ja levitä ne pellille parmankinkkusiivujen kanssa. Valuta tomaattien päälle öljyä ja mustapippuria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Viipaloi kurkku ja puolita viinirypäleet. Kaada kulhon pohjalle salaattisekoitus ja rucola, kaada päälle kastike (yhdistä kastikkeen ainekset oman maun mukaan). Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla ja tee parmesaanista lastuja. Murusta paistettu parmankinkku ja kokoa kaikki loput aineet salaatin päälle.
Nokkos-sämpylät
(ohjeesta tulee vegaaninen jos voin korvaa ruokaöljyllä)Nokkosen lehtiä
5dl vettä
1pss kuivahiivaa
25g sulatettua voita
1tl suolaa
1tl sokeria
vehnäjauhoja
: Kiehauta nokkosen lehdet vedessä kattilassa, noin 10 minuuttia. Valuta ja pilko nokkoset pienemmiksi. Liuota lämpimään (+42c) veteen sokeri ja suola ja lisää jauho-kuivahiivaseos kunnes taikina on pehmeää eikä tartu enää sormiin. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna kohota liinan alla. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, pyörittele pellille suurehkoja sämpylöitä ja paista 225 -asteessa noin 20 minuuttia.
Kermaviiliperunat
Tarvitset joko pieniä vakuumipakattuja perunapalloja tai pieniä keitettyjä, kuorittuja ja jäähdytettyjä varhaisperunoita n. 2-2,5kg2 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippurirouhetta
siirappia
:Yksinkertaisuudessaan yhdistele kaikki ainekset kulhoon, oman maun mukaan. Suolaa kannattaa laittaa mieluummin vähän reilummin, se suolaisuus häviää kun kastike lisätään perunoihin. Pidä valmis perunasalaatti viileässä.
Mojitobooli
Monta oksaa minttua1dl ruokosokeria
3dl vaaleaa rommia
7dl kivennäisvettä
4-5 limettiä
4rkl limettimehua
: Pese ja lohko limetit kulhoon. Lisää sokeri ja mintunlehdet. Puristele esim. perunanuijalla limejä ja minttua ja sekoittele sokeriin. Kaada sekaan rommi, kivennäisvesi ja limettimehu. Anna hetki makujen imeytyä ja kaada siivilän läpi kannuun, lisää runsaasti jäämurskaa ja tarjoile!
Vaniljajäätelön ohje otettiin täältä: Klik
Raparperipiirakka tuli tällä ohjeella taas kerran: Klik
Parmesaanileipä taas tällä parhaimmalla koskaan: Klik
Olipas herkullista
VastaaPoista