sunnuntai 24. elokuuta 2014

Lazy Sunday

Eli laiska sunnuntai.

Tänään ei remontti edisty. Tänään nostetaan jalat ylös ja todetaan orastavan flunssan ensioireet. Kuunnellaan radiota ja laitetaan pizzataikina kohoamaan.



Tässä teillekin ohje Kolmen juuston pizzaan. Tässä on paksu ja herkullinen pohja ja satsista tulee iso pellillinen! 

Pohja:

4dl vettä
2tl suolaa
9dl vehnäjauhoja
Loraus oliiviöljyä 
1pss kuuvahiivaa

Täyte:

400-600g naudan jauhelihaa
1,5prk Rainbow valkosipulista tomaattimurskaa
2prk Dole Tropical Gold ananaspaloja
175g mozzarellajuustoraastetta
175g pizzajuustoraastetta
50g emmentaljuustoraastetta 
Grillausmaustetta
Suolaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä

: lämmitä vesi +42 asteiseksi ja sulata suola veden sekaan. Lisää jauhoihin kuivahiiva ja hämmennä pienissä erissä jauhoseosta veteen puulastalla tai taikinanuolijalla. Kun taikina on kiinteä pallo, lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla sen aikaa, kun valmistat täytettä.

Ruskista jauheliha, mausta grillausmausteella ja suolalla. Kaada pannulle jauhelihan sekaan tomaattimurskat ja anna lämmetä hetki. 

Nosta kohonnut taikina leivinpaperin päälle pellille ja painele litteäksi kohti reunoja. (Voit myös käyttää kaulinta. Itse tykkään enemmän taputella käsin taikinan levyksi.)
Levitä taikinan päälle ohut kerros tomaattipyreetä ja jauhelihakastike-seos. Ripottele päälle pizzamaustetta tai oreganoa oman maun mukaan. Lisää ananaspalat ja juustoraasteet ja paista 200-asteessa kunnes juusto on kauniin ruskeaa. 





Versiosta saisi myös helposti  neljänjuustonpizzan lisäämällä fetakuutioita. Herkullista näinkin. 



4 kommenttia:

  1. Välillä pitää levättäkin. Herkullinen pitsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joinain päivinä vaan pitää nostaa jalat ylös ja tehdä mitä eniten huvittaa :)

      Poista
  2. ihana tuli ihan nälkä katsoessa

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)