Ja mikä meitä kaikkia kolmea naista yhdistää?
-Kananmuna-allerginen lapsi.
Joten nyt minä jaan sen, (tavoilleni uskollisesti hieman tuunattuna,) teidän kanssanne!
MARJARUUDUT
(Munaton-maidoton-vegaaninen)
4dl vehnäjauhoa
1dl sokeria
2rkl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
1dl sulatettua maidotonta margariinia
2,5dl omenanehua
3dl pakastevadelmia (tai nitä vaan marjoja mitä pakastimesta löytyy!)
:Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon omppumehu ja sulatettu margariini, sekoita tasaiseksi, itse vatkasin taikinan sähkövatkaimella. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan ja ripottele hieman sulaneet marjat päälle. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 25-30 minuuttia.
Tästä voisi marjat poisjättämällä tehdä (kerma)kakkuunkin pohjat, niin kuohkea ja hyvä tämä oli koostumukseltaan!
Isähenkilö kehui maukkaaksi ja tyttö veti samalta istumalta kaksi palaa, joten olettaisin hyväksi! Se itse allerginen ei suostunut edes maistamaan, mutta se kuuluu luonnetyyppiin ja uhmaikään enemmän kuin piirakan ominaisuuksiin, heh.
Kiitos ohjeesta Nea ja Kristiina! :)
ps. TÄÄLTÄ löytyy se Kristiinan ohje!
Ei meilläkään se itse allerginen koskaan syö. :D Toi fariinisokeri kuulostaa niin hyvältä lisäykseltä, että taidan tehdä huomenna raparperipiirakan. :p
VastaaPoistaOijjoi, raparperi-kaneli -piirakka on niin hyvää! :P
PoistaKiva kuulla, että ohjeesta on ollut iloa ja apua useammallekin! Aikanaan taisin napata ohjeen Pirkka-lehdestä. Tuo on muuten hyvä idea tehdä tällä ohjeella täyskärin pohja. Kiitos vinkistä! ♥
VastaaPoistaKiitos itsellesi! :) Mulle tuli heti mieleen täytekakkupohja, kun otin tämän uunista ulos. Ja tosiaan meidän Suuttuja ei ole koskaan saanut täytekakkua, joten ohje tulee tarpeeseen, jos vaikka pääsiäisenä leipoisi! :)
Poista