torstai 29. marraskuuta 2018

Renew -mama haasteen kooste


En tiedä muistatteko enää, mutta osallistuin lokakuussa Kototekoja -blogin Renewmama haasteeseen, josta kerroin TÄÄLLÄ 
Haasteen tarkoitus oli tosiaan uudistaa omaa vaatekaappia sen sijaan, että ostaa aina lapsille vaatetta (vaikka tottahan on, että lapset kasvaessaan tarvitsevat jatkuvasti uusia vaatteita...!), joten istahdin pitkästä aikaa ompelukaapin eteen ja kaivoin kaikki vanhat Ottobre-lehdet ja kaavat esiin. 


Ensimmäiseksi ompelin tämän paidan, joka tuolta linkin alta löytyykin jo paremmin esiteltynä.
 Seuraavaksi ompelin Noshin puuteripinkistä joustocollegesta itselleni pipon ja lapaset. Lapasten vuori on leikelty vanhasta neulepaidastani. Tyttö lupautui toimimaan mallina ja värjöttelemään hetken ulkona kuvattavana. Sisätiloissa kuvaaminen loka-marraskuussa on aika haastavaa ja ulkonakin se pitää ajoittaa päivän valoisimpaan hetkeen. Tämän seikan vuoksi olen pitkittänyt melkein kuukauden postauksen tekoa, koska kaikki ottamani kuvat on yhtä suttua, mutta päätin nyt kuitenkin julkaista ne koska lähikuukausina tuskin tulee yhtään valoisampiakaan kuvaushetkiä.
 

 


 Sain tytön myös tämän jälkeen kaveriksi ompelemaan. Kuvissa onkin pipoja kaksin kappalein, sillä tyttö halusi ommella samasta kankaasta pipon itselleen! Tämä kankaan väri on niin mun mieleen ...vaikka joillekin se saattaa tuoda mieleen nudenväriset mummokalsongit :D Mutta hei ei se ihan hirveä voi olla kun esiteini haluaa samistella, eihän?


 


Ihan hirveästi en lokakuussa ehtinyt ompelukoneen edessä istua, mutta yhden ihanan mekko-tunikan sain vielä aikaiseksi. Minulla oli tällaista mustaa PaaPiin trikoota metrin verran kaapissa ja koska korkea kaulus ja kaksinkertainen helmaosa vei siitä yllättävän paljon niin hihat jäivät vastaavasti vajaamittaisiksi. Mietin jatkanko hihoja resorilla, mutta annoin niiden nyt toistaiseksi jäädä näin.
 


 


 Olen muutamaan kertaan nyt "ulkoiluttanut" tätä mekkoa farkkujen ja saappaiden kanssa ja onhan se kyllä aika kiva!


 


 Erityisesti tykkään tuosta korkeasta kauluksesta, johon siihenkin ompelin kapean frillan.
 

 


Kaavapohjana tässä mekossa on Ehta, jonka olen ostanut TÄÄLTÄ.
Suosittelen, kaava on kivan monikäyttöinen ja selkeä! 

Sellainen oli minun Renewmama -aikaansaannokseni ja olen nyt muutamaa kivaa käyttövaatetta rikkaampi. Tällaiset haasteet on mukavia ja saa tällaisen harvemmin ompelevankin innostumaan! Eilen tilasin yhden supersuloisen kankaan, josta aion ommella tytölle ja minulle samisteluvaatteet. Katsotaan vieläkö äidin ompelemat kelpaa vaikkei niissä luekaan Adidas tai Levis ;) 


 

3 kommenttia:

 1. Onnea on osata ommella❤️Saa just sellaiset vaatteet, kun haluaa ja vaatekuluissa säästyy euro poikineen. Ihanaa joulukuuta, sinulle Marika✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että saa sellaisia vaatteita kun haluaa kun ne tekee itse. Vaikka sitten joutuisikin purkamaan ja kyhäämään alusta pitäen uusiksi :D Vaatekuluissa se ei kyllä valitettavasti tee säästöä, sillä kankaat on todella kalliita verrattuna monen suositun vaateketjun vaatteisiin, mutta itsetehdyt kestävät varmasti paremmin käyttöä eikä niitä ole tehty lapsityövoimalla tai riistäen :)

   Kiito paljon Teija ja oikein ihanaa joulunaikaa sinulle myös! ❤️

   Poista
 2. Onnea on osata ommella❤️Saa just sellaiset vaatteet, kun haluaa ja vaatekuluissa säästyy euro poikineen. Ihanaa joulukuuta, sinulle Marika✨

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)