maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkasvaroitus

Ilmatieteenlaitoksen sivuille oli laitettu kotialueellemme pakkasvaroitus. Mittari näytti aamupäivällä -17 ja aurinko paistoi kauniisti.

Lähdettiin siis ulkoilemaan. Käytiin katsomassa josko lähikentälle olisi laitettu jo jää, mutta siellä vasta aurattiin lunta kaukalosta. Pulkkamäki tuli testattua lauantaina ja vaikka silloinkin oli 12 astetta pakkasta, tuli mäkeä ylös kiivetessä kunnon hiki.Tänään oli kyllä ihan mielettömän upea sää! Niin sininen taivas ja valkoinen hohtava hanki. Posket punaisina, pipot syvällä päässä, pakkaslumen narskuessa kenkien alla, vedettiin vuorotellen pulkkaa.


Kotipihan omenapuuhun ripustetut lyhdyt ovat jäätyneet aika näteiksi. 


Ja puiden alla on käynyt melkoinen suhina jäljistä päätellen. Ketähän kaikkia täällä meillä oikein käykään? Tällaisilla pakkasilla tulee aina huoli luonnoneläimistä, miten ne selviää talven yli. Meillä onkin ollut alkusyksystä lähtien lintulaudalla siemeniä ja talipalloja vierailijoita varten. Näiden pakkasten alettua on sinne löytänyt tiensä myös yksinäinen orava ja rusakon jälkiäkin on näkynyt nyt lumen tultua.
Onneksi sisällä on lämmin. Ei olla vieläkään laitettu lämpöpattereita päälle, vaan lämmitetään taloa märkiä tiloja ja takkahuonetta lukuunottamatta pelkästään tulisijoilla. Ensi yöksi on luvattu -25 astetta, ja sen jälkeen pitäisi taas pidellä useamman päivän lauhaa, joten tuskin ihan pian edes kytketään sähkölämmitystä päälle.


Ulkoilun jälkeen lämpimän takan edessä on hyvä leikkiä pikkuautoilla. Ihanat rauhalliset välipäivät.

 

Miten te vietätte välipäiviä?

 

6 kommenttia:

 1. Välipäivinä tarttee hiukan hoitaa noita paperihommia joita on jäänyt tekemättä....Itsearviointia sun muuta sellaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plääh, paperihommat :P Mutta sitten onkin kiva aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, kun on saanut rästihommat pois alta :) :)

   Poista
 2. Täällä oli eilen/yöllä ihan hirmuisen kylmä, sai oikein kunnolla lämmitellä takkaa, että tönö pysyi lämpöisenä. Lattiat ovat hirmupakkasilla kylmät, onneksi sain mieheltä joululahjaksi ihanat koiratossut :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ihme kyllä ole lattiat kovin kylmät, varmaan siksi, koska kellarissa lämmitetään saunaa lähes joka ilta ja siellä on pesutiloissa lattialämmitys päällä. Mutta, jestas miten meidän ulko-ovi päästää kylmää ja ylösvievät rappuset ovat eristämätöntä tilaa! :O
   Tulien pitäminen on kyllä <3 Onni on tulisijat!

   Poista
 3. Kyllä nyt on saanut muutaman päivän rampata pannuhuoneessa (puulämmitys..) mutta ei ole vielä haitannut. Ja nythän se tosiaan jo lauhtuikin.

  Me ollaan oikeestaan vaan oltu. Pelailtu ja syöty suklaata, uh. :D

  Ihana mekko tossa edellisessä postauksessa, mäkin haluan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun meilläkin olisi pannuhuone, silloin lämpö varmaankin tulee tasaisemmin koko taloon? Meillä kun noilla tulisijoilla lämpenee vain huone kerrallaan.

   Kiitos, ton mallisia mekkoja alkaa kaapista jo löytymään useampia. Pitäisi kai vaihtaa kaavaa välillä :D Mutta kun ne on niin rentoja ja kivoja!

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)