sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Toffee-suklaa karkkiruudut

Nyt lähti lapasesta.

Tein meille "konvehteja" joissa tosin on täytteet suklaan päällä, ei sisällä. Tässä ohje teillekin, jos joulupyhinä iskee tylsyys ja makeanhimo yhtä aikaa.

Näissä on sellainen hentoinen kahvin maku, mutta jos ei pidä kahvista, voi sen jättää poiskin.


Toffee-suklaa karkkiruudut
(gluteeniton)

1 levy lempisuklaata (itse käytin Fazerin sinistä)
1prk kondensoitua maitoa (sokeroitua)
1dl sokeria
(3rkl mustaa vahvaa kahvia)
1tl vaniljasokeria
0,5dl voita paloina
Nonparelleja tai muita koristeita

: Mittaa sokeri, vaniljasokeri ja kondensoitu maito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Pysy lieden äärellä ja sekoittele vähän väliä. Seos paksuuntuu ja saa hennon vaaleanruskean värin. (Jos tulee kokkareita, älä pelästy, tähän löytyy konsti!)

Lisää kuumaan seokseen paloiteltu voi (ja kuuma kahvi), sekoita tasaiseksi. (Ja se konsti. Jos seoksessa on klimppejä niin surauta sauvasekoittimella samettiseksi)

Tiputa tippa kiehuvaa toffeeta lasilliseen kylmää vettä. Jos tippa painuu pohjalle eikä hajoa, on toffee valmista.

Voitele silikonivuoka ruokaöljyllä (jos sopivaa vuokaa ei löydy, käy leivinpaperilla vuorattu pelti yhtälailla) ja levitä kuuma seos pohjalle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Kun toffee on pehmeää ja notkeaa, mutta kiinteää, sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada toffeen päälle vuokaan. Anna taas jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten se jääkaappiin. Kumoa herkku leikkuulaudalle (taputtele ylimääräiset öljyt pois pinnasta talouspaperilla) ja koristele nonparelleilla tai muilla haluamillasi herkuilla. Viipaloi veitsellä sopiviksi paloiksi ja tarjoile. 

Säilytä jääkaapissa aina tarjoilujen välissä. 


Lohkeileva maitosuklaa ja pehmeä toffee, ah!

 

Näitä kun saisi tuoreiden mansikoiden kanssa. Se, jos jokin, olisi täydellisyyttä! 



 

4 kommenttia:

  1. Oijoi, miten näyttää hyvälle. Itse vaan en jostain syystä onnistu toffeen teossa koskaan.

    VastaaPoista
  2. Miten mä olen ohittanut tän ohjeen? Tää menee kokeiluun...pakostakin =) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)