Minä taas kerran huokailin Helin kaunista taloa ja olen entistä varmempi, että haluan lautalattiat koko taloon ja avoportaat! Helillä on hurjan kaunis sisustus ja paljon avaraa tilaa, ihailen tuota taitoa pitää koti selkeänä. Minulla tuppaa kertymään tavaraa/sisustussälää/kaikkea(!) nurkkiin ihan turhan paljon.
Jokainen toi taas tullessaan jotain syötävää yhteiseen pöytään, minä tein focaccia -leipää, edellisen postauksen siemennäkkäriä ja tsatsikia. Vähän sumplimista teettää keksiä kaikille sopivia ruokia, kun yksi on karkkilakossa, yksi sokerilakossa, yksi gluteeniton, yksi viljaton ja yksi osallistuu vegaanihaasteeseen. Hirmu paljon hyviä ruokia me kyllä tuohon rajoitelistaan nähden syötiin! Oli kasvissosekeittoa, leipää, marjapiirakkaa, suolakeksejä ja makeita herkkuja joka lähtöön!
Tein ensimmäistä kertaa ikinä gluteenitonta focacciaa ja se onnistui yli odotusten. Tässä blogisiskojen pyynnöstä resepti siihen.
Focaccia
(gluteenitot, vegaani)
4dl vettä
1rkl psylliumjauhetta
1pss kuivahiivaa
1rkl siirappia (tai hunajaa)
2,5dl tattarijauhoja
1,5dl kaurajauhoa (varmista gluteenittomuus)
1,5dl Semper fin mix tai perunajauhoja
1,5tl suolaa
1dl oliiviöljyä
Pinnalle:
3rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
rosmariinia
aurinkokuivattua tomaattia
kirsikkatomaatteja
: Sekoita jauhot ja kuivahiiva sekaisin. Ota lämmintä +42 asteista vettä ja liuota siihen suola sekä siirappi. Sekoita kuivat aineet nesteeseen vatkaten kevyesti. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita taikinaan. Taikina jää todella löysäksi, eli ei huolta! Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30-40 minuuttia.
Leivän kohotessa, puolita kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Purista valkosipulinkynsi oliiviöljyn sekaan. Laita uuni kuumenemaan 170 -asteeseen kiertoilmalle.
Kun leipä on kohonnut, voitele sen pinta valkosipuliöljyllä, tiputtele pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaita sekä aurinkokuivattua tomaattia. Ripottele lopuksi pintaan rosmariinia ja sormisuolaa.
Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Anna valmiin leivän jäähtyä ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
Tämä leipä on hyvää sellaisenaan tarjottuna lämpimän keiton tai salaatin kylkiäisenä. En tajunnut napata kuvaa tästä leivästä, mutta ainakin Jessican blogista löytyi yksi kuva, joten käy siellä kurkkaamassa jos ulkomuoto jäi mietityttämään! :)
Kiitos vielä kivoista treffeistä illan emännälle Helille /Kotoisaa arkea ja mukana olleille:
Krisselle / Arjen helmiä
Katjalle / Sydämellä tehtyä
Lauralle/ Raparperin alla
Jessicalle/ Sisustan ja unelmoin
Nähdään pian uudestaan!
Itse taas tykkään runsaasta ja boheemista sisustuksesta. Ja sinun kotisi on myös kaunis tilpehööristä huolimatta. Se on teidän näköisenne :)
VastaaPoistaErilaiset kodit ja tyylit on rikkautta. On ollut hurjan kivaa päästä kyläilemään erilaisiin kauniisiin koteihin näiden blogitreffien ansiosta! :)
PoistaKiitos ihanista trefeistä sinullekin ♥ On ollut ilo saada tutustua teihin kaikkiin. Kuten Helikin sanoi, teisä kaikista on tullut iso ja tärkeä osa elämääni ♥
VastaaPoistaKiitos focaccia ohjeesta! Ohje tulee niiin tarpeeseen...kasvissosekeittoakin tekee jo taas mieli, hih...
Meillä on niin hyvä porukka <3 Minäkin eilen tein kasvissosekeittoa ja kylkeen gluteenitonta naan-leipää, sekin oli ihan älyttömän hyvää! :P
PoistaOdotan jo ensi kuuta innoissani, kiitos eilisestä ♥ Arvaappa mitä meillä tehdään keskiviikkona ruoaksi? ;)
VastaaPoistaTäällä sumplitaan sopivaa treffiviikonloppua, laittelen teille pian ehdotusta tulemaan! :)
PoistaKeskiviikko keittopäivä? ;)
Mitenkäs mulla on jäänyt tähän kokmentoimatta vaikka oon tota reseptiäkin jo muutaman kerran kurkkinut. :D Nyt mulla on se uunissa, tosin vähän eri jauhoilla tein (gluteenittomana kuitenkin).
VastaaPoistaTreffeilläkin oli silloin(kin) taas niin mukavaa! :)
Kiva kuulla että reseptistä on ollut iloa! :) Minä tein kanssa tätä uudemman kerran ja korvasin osan tattarijauhoista kaurajauhoilla ja tolla fin mixillä kun en tattarista niin kauheasti välitä :P Hyvää tuli niinkin!
Poista