lauantai 20. helmikuuta 2016

Rosmariini ihastusta

Minä olen melkoisen ihastunut rosmariinin voimakkaaseen makuun. 
Olen laittanut sitä nyt viikon aikana niin focaccian pintaan kuin lohkoperunoihinkin. 

Onko mitään parempaa kuin paistettu peruna? 
Jos minulta kysytään niin ei. 

En tiedä miksi näitä tulee tehtyä harvoin, sillä nämä ovat todella hyviä ja helppoja valmistaa. 
Minä tykkään syödä näitä ihan pelkiltään, mutta toimivat nämä kyllä lisukkeena lihapullille ja kasvisrösteillekin. Näiden kanssa sopii todella hyvin kermaviilikastike tai valkosipulimajoneesi! 




Rosmariiniperunat:

6-8 isohkoa perunaa
pitkä loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
rosmariinia (tuoretta tai kuivattua, molemmat toimii!)
(1-2 valkosipulin kynttä)

: Laita uuni kuumenemaan 225 -asteeseen. Kuori ja lohko perunat pitkittäin "veneiksi".  
Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn sekaan. 
Levitä perunat suureen vuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. 
Sekoita perunoihin valkosipuli-oliiviöljy, suola, pippuri ja rosmariini. 
Rosmariinin maku on aika voimakas, 
joten jos olet epävarma niin laita sitä mieluummin vähemmän kuin enemmän. 
Paista uunin keskitasolla kunnes perunoiden pinta on ruskea ja koostumus pehmeä, mutta kiinteä. 
Minä paistan nämä usein muun perheen makuun liian kauan, 
mutta tykkään rapsakoista kuorista ja paahdetusta pinnasta.

Hyvän "välimerellisen" kasvislaatikkoruuan näistä saa lisäämällä perunoiden joukkoon tuoretta sipulia ja tomaattia (kesäkurpitsaa) sekä fetajuustoa kuutioina. 


Herkullista viikonloppua kaikille!



13 kommenttia:

  1. Tota pitääkin kokeilla. Mä oon ihan hulluna rosmariinikanaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin hiljattain jotain kirjaa, jossa sankari hurmasi sankaritarta nimenomaan rosmariinikanalla ja muistan ajatelleeni, että sellaista pitäisi kokeilla. Ohje olisi siis kiva. =)

      Poista
    2. Ai se on hyvää hurmausruokaakin? Pitääpä kokeilla! :D
      Sen kummempaa ohjetta mulla ei oo. Kermaa ja mausteita (rosmariini, valkosipuli, mustapippuri) fiiliksen mukaan ja puolikas kanaliemikuutio, jos sattuu olemaan. :)

      Poista
    3. Kiitos ohjeesta, pitää testata tätä! Ajattelin kokeilla hurmata ihan itseni ja oman vatsani :P

      Poista
  2. Oi rosmariini sopii niin hyvin perunoihin! Tässähän tuli nälkä!

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen joskus tehnyt itse lohkoperunoita, mutta kuten sanoit niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Rosmariinista saisikin kivaa makua perunoihin. Kiitos vinkistä ja herkullista viikonloppua Sinullekin, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyn lohkoperunat on kyllä niin paljon parempia kuin kaupan pakastealtaasta poimitut! Kokeile ihmeessä ensi kerralla rosmariinin kanssa :) Kaunista ja lumista sunnuntaita Krisse! <3

      Poista
  4. Itsetehdyt lohkoperunat on parhaita! Käytän myös rosmariinia lohkoperunoihin ja muihinkin ruokiin!
    Mukavaa lauantai päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, itsetehtyjä ne pitää olla ehdottomasti! :) Hyvää ja talvista sunnuntaita Sari! <3

      Poista
  5. Tämä ohje täytyy välittää meidän ruokavastaavalle eli miehelle, :D
    Näyttää ja kuulostaa niin hyvälle!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)