keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Täällä koetetaan hallita arjen kaaosta ja tehdä aikatauluja. Minun kalenterini on aivan täynnä merkintöjä jouluun saakka ja sen selaaminenkin jo hengästyttää.

Onneksi ehdittiin ennen tätä syksyn hullunmyllyä käydä vielä pitkä viikonloppu mökillä nauttimassa syksyisestä luonnosta ja pimenevistä illoista.
Meille osui taas aivan upea syksyinen sää lähes koko viikonlopuksi. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. Ainoastaan lauantai-aamuna oli sumuista ja pilvistä, mutta iltaa kohden sää muuttui taas aurinkoiseksi.
Me tehtiin lauantaina iltaretki ihan vain ajankulun ja ulkoilun takia Kasalan kalasatamaan ja Siipyyhyn.
   
Siipyyn kirkko on hurjan kaunis ja me satuttiin sen kohdalle lauantaina klo 18 kun kirkon tornista kajahti ilmoille tasainen kellojen kumu.  Muutoin kylä oli aivan kuollut. Pari koiranulkoiluttajaa nähtiin kulkevan tienpenkalla, mutta kaikki ihmiset tuntuivat kadonneen omien kotiensa suojiin jo näin alkuillasta.Edellisestä Kasalan kalasatamassa käynnistä on kulunut useampi vuosi, 
ja olipa kiva nähdä alueen kehittyneen!  
Enää ei tarvinnut kivuta kivikon päälle katsomaan merelle, 
vaan siihen oli rakennettu kaksikerroksinen katselutasanne. Tasanteilta löytyi myös penkit ja klaffipöytiä. Tänne voisi kuvitella siis tulevansa ihan eväiden kanssa ensi kesänä!

 


Selkämeren maisemat ovat kyllä upeat! 
Kun näköalatasanteelta katsoo suoraan eteenpäin voisi nähdä Ruotsin, 
sikälimikäli matka ei olisi noin pitkä. Mutta hauska ajatus kuitenkin siinä ulappaa katsellessa. Ehkä siellä Ruotsin puolella samaan aikaan tähyilee joku meille päin. 


  

Tällaiset extempore -retket on jotenkin niin virkistäviä. 
Minä olen aina, lapsesta saakka, tykännyt istua autossa ja katsella vaan ohikulkevia maisemia, taloja ja pihoja.

Kyllä minä myönnän, että syksyssä on puolensa.
 Väkisinkin tässä vastarinta murtuu, vaikka kuinka olen rääkynyt menneen, 
liian lyhyen, kesän perään. 
Tuvassa on kiva laittaa villasukat jalkaan ja vetää vilttiä hartioille, kun ilta alkaa hämärtyä.

 


Meillä onkin tuolla tuvan kaapin päällä aina kasa erikokoisia varapeittoja. 
Siitä voi kukin valita mieleisensä täkin jonka alle pujahtaa tai ottaa lisäpeitoksi vuoteeseen. 

 

Minuun on iskenyt joku syksyinen sisustusvimma ja pyörittelen kaikenlaisia päässäni taas. 

Olisi kiva pukea mökkikin syksyyn, ostaa syyskukkia ja laitella karvalankamattoja, mutta ikävä fakta on se, ettei meillä ole talvella mökille mitään asiaa. Eristämättömät lattiat ja lenksut ulko-ovet pitävät tuvan niin jäisenä, ettei siellä tarkene olla. (tottapuhuen, en haluaisi myöskään kokea ulkohuussissa käyntiä tammikuun pakkasilla)

Tyydyn siis pähkäilemään kodin syksyä ja siihen sopivaa tunnelmaa. Mieli tekisi napsutella nettikaupasta syksyn sävyisiä tekstiilejä, mutta vielä olen malttanut mieleni. Mikä on teidän syksyn sisustusväri? 

*
*
*
 
Aurinkoista viikkoa! 
Minä palailen loppuviikosta lasten synttäripostauksen merkeissä! 

 
 

6 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut mukava mökkiviikonloppu! Täysi kalenteri kuulostaa tutulta, toivottavasti sieltä löytyy tilaa jos vaikka saisin teidät meille nyt vihdoin kutsuttua... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on niin leppoisaa, vähän niin kuin arkea paossa, vaikka samalla tavalla sielläkin pitää ruokaa laittaa ja siivota ym. mutta se on niin erilaista siellä :)

   Kiva olis jotkut treffit järkkäillä nyt syksyllä, jos ei teillä niin vaikka sitten ravintolassa tms.?

   Ihanaa syksyistä viikkoa <3 Ja koetahan parantua pian!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Syksy on kaikkine väreineen parasta aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, syksyn värit on kukkaisan kesän jälkeen rauhoittavia ja samaan aikaan leiskuvia. Syksyn valo on niin kauniin lämmin <3

   Iloista alkavaa syysviikkoa Katja! :)

   Poista
 3. Ihanan viihtyisää!!
  Vaikka aina vannonkin olevani kesä/kevät -ihminen, kyllä syksyssä on ehdottomasti puolensa. Ainakin kun sää on tuollainen kuin ottamissasi kuvissa. =)
  Tuo täysinäinen kalenteri on rasittava. Aina pitäisi etukäteen varata sinne VOK-aikaa (varattu omaan käyttöön), johon ei ottaisi mitään....
  (Olen hyvä sanomaan, näkisitpä oman kalenterini.Hih!)

  Pirteää syksyä kuitenkin jatkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Mulle tulla tupsahti pari ylimääräistä koulutonta/harjoittelutonta päivää kalenteriin, kun hoitotyön kurssin alussa sanottiin lähäreillä olevan vapaus poistua tunneilta, kunhan esittää tutkintotodistuksen ja tulee tekemään lääkehoidon tentin :) Jeij! Tosin eiköhän niillekin päiville tule koulutehtäviä tehtäväksi, mutta periaatteessa jo heti löysempää :D

   Tollanen VOK-aika olis kyllä hyvä varata kalenteriin! Jos keväällä ottais ihan koekäyttöön! Mies tossa mainitsi, että voitais hommata sellainen "perhekalenteri" seinälle niin pysyisi hänkin vähän kärryillä arjesta ;) :D

   Iloa alkavaan viikkoon Vivi! :) <3

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)