keskiviikko 7. syyskuuta 2016

viisvee

Meidän syyskuun juhlaputki tuli tosiaan korkattua perjantaina kun isähenkilö täytti vuosia, sunnuntaina oli kuudes hääpäivämme ja huomenna täyttää Suuttuja kokonaiset viisi vuotta. No millainen meidän perheen viisi vuotias sitten oikein on?Se on ihana pikkuveli. Se aika usein kampeaa itsensä isosiskon kainaloon nukkumaan. Varsinkin jos sisko on ehtinyt nukahtaa ensin ja itsellä ei tule uni silmään. Siellä se rötköttää siskon ja seinän välissä unikaverinsa kanssa.

**

Sillä on koko naaman levyinen hymy. 
Joskus ihmettelen miten noin pienen suun saakin näyttämään niin leveältä.

**

Se saattaa pitkiäkin aikoja keskittyä yhteen itseään kiinnostavaan asiaan, kuten pikkulegojen rakentamiseen ja vähintään pari kertaa päivässä sen näkee viuhahtavan polkupyörällään tämän meidän päättyvän kadun oman puolen päähän. Sinne toiseen päähän ja risteyksen yli sillä ei ole lupa mennä ja se noudattaakin sääntöä pilkun tarkasti.

**

Se haluaa avata ulko-oven kun tullaan kotiin, auttaa pikkupyykkien ripustamisessa ja omenoiden pesemisessä. Kesätyöpestinkin se otti siskonsa kanssa ja pesivät pientä korvausta vastaan kasvihuoneen.

**

Se ei pelkää korkeita paikkoja vaan kiipeää leikkipuiston korkeimman kiipeilytelineen korkeimpaan kohtaan vilkuttamaan. Keinussa se roikkuu pää alaspäin, seisoo keinulaudalla hurjan kovissa vauhdeissa ja hymyilee korvasta korvaan sitä vauhdin hurmaa.

**

Se suukottaa poskelle. Jos ei se yletä suukottamaan niin se vähintäänkin lähettää lentosuukkoja ja odottaa saavansa niitä myös takaisin.

**

Se pelkää Risto Räppääjän Elvi-tätiä. Meillä ei siis katsota Räppääjä -elokuvia. Ampiaisiakin se pelkää, muttei lähellekään niin paljon kuin siskonsa. Valoisien kesäöiden jälkeen pimenevät illat vähän pelottaa. Tai ainakin se on tosi hyvä tekosyy olla menemättä yksin illalla yläkertaan ennen muita.

**

Se kyselee. Sillä on alkanut joku uusi kyselykausi ja se saattaa heittää kahdeksan kysymystä ilmoille kymmenessä minuutissa. Aika harvoin sille myöskään käy enää vastaukseksi -Emmä tiedä.

**

Se rakastaa lettuja. Ja mehujäätelöä. Ja hedelmäkarkkeja. Ja kananugetteja. Jos se saisi päättää niin se söisi päivästä toiseen vain edellä mainittuja tai vaihtoehtoisesti olisi kokonaan syömättä mikäli lautasella ei siis näy edellämainittuja. Kerran se yllätti päiväkodin tädit ja otti toisen lautasellisen hernekeittoa. Ylitti uutiskynnyksen tempauksellaan.

**

Se tykkää pelata. Wiillä se pelaa Batmaniä ja Harry Potteria ja katselee tabletilta pelivideoita. Nyt se toivoo Minecraft -peliä, mutta sitäpä ei tavalliseen Wii -yksikköön saa ostettua, joten se toivoo myös joko X-boxia tai Pleikka nelosta. Loogista.

**

Sen lempimuusikot on Antti Tuisku ja VilleGalle. Robinkin käy. Tai ainakin se osaa ne levyt ulkoa. Tuttuja juttuja on myös Cheek, Elastinen ja Jukka Poika. Se selvästi fanittaa miessolisteja. Ja Vicky Rostia, koska Sata salamaa ja Antti Tuisku.

**


Voisin jatkaa loputtomiin tätä kertomusta viisivuotiaasta, mutta ehkä saitte näistä esimerkeistä jo riittävästi tietoa ymmärtääksenne, että meillä asuu aika mainio pieni poika, joka on kietonut koko perheen koiraa myöten pikkusormensa ympärille. Juuri niin hurmaava se on. Viisvee.
11 kommenttia:

 1. Paljon onnea synttärisankarille! :) Missä välissä nää pienet kasvoi näin isoiksi? ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synttärisankari kiittää! :) Kyllä tässä vähän äitihenkilö hämmentyy kun lapset kasvaa kohisten ympärillä! :D

   Poista
 2. Ihana!! =) Onnittelut kaikille perheen juhlittaville!

  Tiedätkö, olit mun unessa viime yönä.
  Lähdin tuntemattomasta syystä käymään isovanhempieni entisessä talossa Liedossa, ja kas, te asuitte siellä. Tosin sinulla oli näiden kahden suloisuuden lisäksi 5-vuotiaat kaksoset siinä unessa. Mutta ihan nimeltä sinua kysyin toiselta kaksoselta, ja tulit hämmästyneenä kuistille, että "miten sä täällä olet"....

  Tästä saisi Freud paljon tulkittavaa. =) Uni oli kiva ja teillä oli kiva käydä. Talo tosin oli vanha tuttu, olitte älyttömän kivasti rempanneet sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikä! Ihan mahtavaa! :D Tosin aika pelottava uni, 5-vuotiaat kaksoset!!! :O Mutta siis kiva että meillä oli kiva käydä <3 Tervetuloa uudestaan any time! :D

   Kiitos onnitteluista, tämä juhlahumu on kyllä melkoinen näin syyskuussa! Täytyy huomenna tarttua lettupannuun ja tehdä pojalle synttäriherkut :)

   Poista
 3. Paljon onnea sinne 5-vuotiaalle!🎈
  Ja kivoja juhlija!
  Tulee ihan mieleen meidän juniori.😀
  Nyt siis on jo 12v. Kyllä aika menee välillä liian nopsaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Lapsista sen näkee kuinka aika rientää! Kiitos onnitteluista <3 Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sari :)

   Poista
 4. Voi suloisuus, mikä viisivuotias! Viskarit pystyvät kaikkeen ja oppivat kaiken tuosta vaan. Ihana, villi ja vapaa ikäjakso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos! <3 Juuri tuollaisia viisivuotiaat todella ovat! :D

   Poista
 5. Onnea onnea, ihana poika ja voittanut ainakin yhden pikkutytön sydämen... ;) ❤

  p.s. kyllä meillä on Wiille minecraft. ;) (vai muistankohan nyt ihan väärin...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiväinen nuori mies kun 4-vuotiaana ensimmäisen sormusti ;) :D

   Onkohan teillä Wii U? Kun siihen siis saa minen, mutta tavalliseen, siihen vanhaan konsoliin, niitä ei löydy? :O

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)