maanantai 8. helmikuuta 2016

Maanantain iltakiisseli

Täällä on pussitettu ja pakastettu eilen leivottuja pullia ja samalla tuli tungettua nenä vähän syvemmälle pakastimeen. 
Sieltähän löytyi pussi jos toinenkin viime kesän herkkuja! 
Nappasin sitten punaista viinimarjaa ja raparperia sulamaan. 
Osan viinimarjoista laitoin aamulla rahkan sekaan ja loput nakkasin raparperien kanssa kattilaan ja keittelin kiisseliä. 

Tässä helppo ja nopea arkikiisselin ohje teillekin:



Raparperi-viinimarjakiisseli
(n.1 litra)

8dl vettä
2dl sokeria
5dl marjoja, raparperia tms.
1tl vanilliinisokeria
1tl kanelia
4rkl perunajauhoja

: Laita vesi ja sokerit kattilaan, kun vesi kiehuu lisää marjat ja pieniksi pilkotut raparperit. 
Anna kiehua niin, että raparperit pehmenee kunnolla, noin. 10 minuuttia riittää. 
Lisää kaneli. 
Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja valuta seos kuuman kiisselin sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita kattila hetkeksi takaisin levylle ja anna pulpahtaa. 
Kaada kiisseli kuumuutta kestävään astiaan jäähtymään ja ripottele päälle hienoa sokeria 
(se estää kuoren muodostumisen kiisselin pintaan).



Minä laitoin eilisistä laskiaispullista ylijääneet kermavaahdot tarjolle tämän kanssa.
Kiisseli oli vielä lämmintä, joten kermavaahto alkoi söpösti sulaa kiisselin pinnalle.  
Aika herkkua!



10 kommenttia:

  1. Hei, tätä matkin. Näyttää hyvältä ja on hyvää! (Kermavaahto vielä aateloi ihan täydelliseksi.... slurps.)
    Eilen pengoin itsekin pakastinta ja raparperiä on vielä paljon. Perhe vaan kyllästyy jatkuvaan "crumbleen" joten kiisseli olisikin hyvä vaihtoehto. Sitä voisi ottaa vaikka töihinkin jälkkäriksi....
    *marssii päättäväisesti ottamaan pussin sulamaan*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, pakastinta tonkimaan vaan! :) Kaneli toimii tosi kivasti raparperin kanssa ja meillä kiisselistä tykkää kaikki! Syötiin tytön kanssa aamupalaksikin sitä :P

      Poista
  2. Hyvältä näyttää kiisseli! Pitäisi joku päivä tehdäkin kiisseliä, kun pakkasessa niitä marjoja on.
    Ja kiisselit on niin hyviä.
    Mukavaa maanantai iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä! Ja kun laittaa perunajauhoja vain vähän niin saa hyvää mehukeittoa vaikka puuron päälle :) Meillä tyttö juo sitä ihan mukista välipalalla :P

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvälle tuo kiisseli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihan hyvää! Tietty yhdistelmänä kirpeät marjat ja hapan raparperi voi laittaa irvistämään, mutta minä tykkään!

      Poista
  4. Kiiseliä noi mukulat ovat aina välillä täälläkin vailla ja vispipuuroa. Ihan liian harvoin tulee tehtyä vaikka niin helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin noita mainitsemiasi herkkuja tulee tehtyä kausittain. Taukoa voi olla puoli vuotta ja sitten tulee tehtyä joka viikko jonkin aikaa ja taas taukoa pukkaa :D Kai sitä tulee sit vedettyä överit kun on niin hyvää ja sitten ei teekään pitkään aikaan mieli?

      Poista
  5. Miksköhän nykyisin tulee tehtyä niin harvoin kiisseliä?! Lapsena sitä syötiin tosi usein. Kiisselin keitto oli muuten yks niistä kokkaushommista, mitä mun äiti opetti mulle ensimmäisten hommien joukossa. Herkulta näyttää teidän kiisseli ja kauniit kuvat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein viime kesänä paljon kiisseleitä kun meillä tuli raparperia ihan kauheesti, mutta syksyllä se taas jäi. Nyt ajattelin tehdä useammin, että saa pakastimeen taas tilaa kesäksi uutta satoa varten :) Kiisselit on tosi hyviä ja kotimaiset marjat ihan superfoodia!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)