sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Iltapäivän välipala; banaanikakkua

Uunista leijailee herkullinen tuoksu. Se on banaanikakku. Isosiskolta saatu ohje. Tällä tulee myös hyviä muffinsseja. Kokeilkaa!

Itse en ole mikään suuri kuivakakkujen ystävä, jouluiset taatelikakut ja rusina-hedelmä-yökötykset, yyh, mutta tämä on oikeesti hyvää eikä ollenkaan kuivaa ja tiivistä vaan sellaista kuohkeaa ja kosteaa! Maistuu lapsille ja aikuisille, kesällä ja talvella!

Tarvitset:

2dl sokeria
200g margariinia
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2tl kardemummaa
2 kypsää banaania (mitä mustempia ja kypsempiä, sen parempi)

: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sekaisin. Lisää yksitellen munat, samalla vatkaten. Laita kuivat aineet yhteen ja lisää sekaan. Lopuksi haarukalla muussatut banaanit mukaan. Voitele ja korppujauhota vuoka ja viskaa taikina siihen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 min. Kakun kypsyyttä voit testata hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, on kakku vielä raaka.

Itse tein tämän maidottomana, käyttämällä margariinina sinistä Keijua.

Olen tehnyt tällä samalla pohjalla lukuisia erilaisia kakkuversioita. Jättämällä kardemumman ja banaanin pois ja lisäämällä esim. pakastemustikoita, vadelmia, tuorejuustoa...Nam.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)