sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tartuin härkää sarvista

Ja ompelin puuvillaa, vaikka en siitä hommasta yhtään tykkää.
Puuvilla ja joustamattomat kankaat ylipäätään ei ole suosiossani, koska ne on niin armottomia. Pieninkin virhe näkyy ja kankaan reunoista lähtee lankoja "juoksuun".  Mutta koska niin kovasti halusin penaalin alkaviin koulupäiviini, oli tartuttava vihdoin toimeen.

Ohjeen löysin facebookin ompeluryhmän avulla täältä; Katkeamaton ompeluketju -blogista. Hyvä ohje, kunhan mun aivot sen vetoketjun virittelyn oikealla tavalla hoksasi. Mä en ole kauhean hyvä näissä ompeluohjeiden tulkitsemisissa, vaikka olis havainnointikuvatkin...


Ensin tein vuorittoman isomman pussukan. Tiedättehän, kuinka raivostuttavaa on etsiä huulirasvaa käsilaukun pohjalta? Tämä on ratkaisuni siihen. Sellainen laukun järjestelijä, bag organizer. Otin tämän heti eilen käyttöön kun lähdettiin katsomaan Kustaan sotaa, ja hyvin pelitti!



Vetoketjut on toinen juttu, mitä välttelen aina kun voin. Vaikka todellisuudessa pitäisi vaan harjoitella sitkeästi ja toistamalla "poistaa päänsisäinen peikko". Oikein hyvinhän tämäkin meni, vaikkei minulla ole edes vetoketjupaininjalkaa. Jos joku tietää mistä sellaisen saa Janomeen tilattua niin vinkatkaa!


Tällaiset penaalit sain aikaiseksi. Etummainen on ensimmäinen yritys, jossa vetoketju meni vähän vinoon, mutta se ei käytössä haittaa ja penaali toimii oikein hyvin noinkin. Tyttö omi sen itselleen heti.


Taaimmaisen vetoketju on "piilovetoketju" eli tosi kapea ja aika huomaamaton. Siihen en tikannut pääliompeleita, vaan jätin reunat vähän pussittamaan.  


Nämä on niin paljon kivempia kuin kaupan penaalit! Vuorikankaat ja vihreä päällikangas ovat Eurokankaasta, valkoinen paksu ruusupuuvilla Ikeasta.


Tämän pirtsakan valitsin sitten itselleni koulukäyttöön. Helppohan tuo oli pienen harjoittelun jälkeen ommella ja ompelujälkeenkin olen kerrankin tyytyväinen.

 

Näitä tulee varmasti jatkossa tehtyä lisääkin! 

 Mun pitäisi ostaa joku pienehkö, mukana kulkeva ja selkeä kalenterikirja. Onko ehdotuksia mikä olisi hyvä? En ole vuosiin (hetkinen...kymmeneen vuoteen!!!) sellaista tarvinnut, mutta luulen (toivon!), että sen avulla saisin perheen aikataulut pysymään kasassa ja itseni ajantasalla. Puhelimen muistioon en millään jaksa naputella kaikkia lukujärjestyksiä ja merkkipäiviä...

Mutta nyt, Suuttujan kenkiä nimikoimaan ja vaihtovaatekassia pakkaamaan, huomenna alkaa päiväkoti! Niisk.





 
 

16 kommenttia:

  1. Ihania penaaleita olet ommellut ♥ Tuo turkoosi, jonka valitsit itsellesi kouluun on munkin suosikkini. Ihanan pirtsakka ♥ Tosi siistin ja kivannäköisiä kaikki. Onnea opintoihisi ja mukavia päiväkotipäiviä Suuttujalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Itseasiassa sinä olit mukana Eurokankaassa kun tuon kankaan ostin ;) Nyt kun olen taas tullut "tutuksi" puuvillan kanssa niin uskallan aloittaa sen sun viirinauhan :P En tiedä miksi, mutta kauhee jännitys ja kynnys ommella jollekin toiselle!

      Poista
  2. No tosi kivat pussukat oot ommellut! :) Munkin pitää kaivaa ompelukone naftaaliinista ja surauttaa verhot makkariin. Onneks vaan niin yksinkertaista kun en oo aikoihin ommellut. (eikä sitä konetta tarvi ees kaivaa kun henkisestä naftaliinista, tuolla se on odottamassa omalla paikallaan, inspis vaan on uupunut.. ;) )

    Tsemppiä huomiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, kaiva ihmeessä, ompelu on kivaa ja se fiilis kun on saanut jonkun valmiiksi ihan omin käsin! :) Ja kiitos tsempeistä <3

      Poista
  3. Niistä tuli tosi hienoja ja työn jälkihän on huippusiistiä. :) Nyt kun oot vetoketjun arvoituksen ratkaissut, niin saat selittää sen selkokielellä mullekin. ;)
    Näistä paikallisista ompelukoneliikkeistä vois kysyä sitä paininjalkaa. Ovat kovin palvelualttiita. Maahantuojalta tilattuna voi tulla aika hulppeat postikulut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, noi on kyllä ihan kivoja ja mietin just meikkipussin vääntämistä, kun mun meikit asuu tällähetkellä Ikean pakastuspussissa :P Mut ensin pitää ostaa lisää vetoketjuja!
      Ai täälläkö on jotain ompelukoneliikkeitä?! :O

      Poista
    2. Nyt en suoriltaan mee vannomaan, onko niitä jopa kaksi, mutta yksi ainakin. Aivan ihana rouva jaksaa joka kerta vastailla M:n kysymyksiin käsityötarvikkeista, kun siellä käydään (myyvät siis myös lankaa, siksi on tullu useammin käytyä :D).

      Poista
  4. Voi miten ihania pussukoita! Niin ihanat kankaatkin. Itsekkin pitäisi kaivaa ompelukone esiin ja alkaa ommella jotain kivaa tunikaa töihin työvaatteeksi. Olen yrittänyt metsästää mallia, mutta tuloksetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näistä tuli aika kivoja :) Nyt on ilmestynyt uusin naisten Ottobre -lehti, niitä löytää mm. Prisman lehtihyllystä ja siinä on kivoja mekko/tunika -kaavoja! Kirjastoistakin kannattaa kysellä aikaisemmin ilmestyneitä lehtiä.

      Poista
  5. Susta pitäs tulla ompelu-täti. Helposti työllistäisit itsesi kaikilla sun hauskoilla vaate ideoilla lapsille ja muilla ompeluksilla!!! Sun kankaat on niin hauskoja ja iloisia :) Mutta olkoot ;) mee nyt sitte opiskelemaan ja hyppää tähän oravan pyörään, toivotan tsemppiä täältä hurjasti <3 P.S Ja niin oli penaalitkin ihan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos totta puhutaan, niin mietin kyllä sitäkin vaihtoehtoa. Mutta ehkä ompelu on kuitenkin ennemmin rakas harrastus <3 Oravanpyörä; -Here I come! :D

      Poista
  6. Tuo valkoinen ruusupuuvilla on aivan mahtava! Heti kun alat noita tehdä myyntiin niin tänne parit:-) Oikeastaan kaikki ovat todella kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista <3 :) Myyntihommiin ei taida rahkeet ihan riittää, siinä kun pitäisi olla kaikenmaailman y-tunnukset ym. Muutaman harjoituskappaleen, jotka jäi yli, voisin tietysti viedä seuraavalla kerralla kirppispöytään :)

      Poista
  7. Ihania ompeluksia! Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Viikonloppukin oli hurjan kiva, siksi ehdinkin nyt vasta vastaamaan tähän kommenttiin ;) <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)