keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Sieltä se hiipii

Joulu.

Ensimmäiset tortut on jo paistettu ja uusia piparkakkumuottejakin ostettu. Meillä on ollut perinteenä paistaa lasten kanssa vuoden ensimmäiset piparit itsenäisyyspäivänä, eli sehän on siis ihan pian!




Viime sunnuntaina me tehtiin perheen kanssa retki Helsinkiin joulukadun avajaisiin. Käveltiin ihanasti valaistun Esplanadin läpi, nähtiin Aleksanterinkadun valojen syttyminen ja joulukulkue. Lasten kanssa kurkittiin ja ihasteltiin kauppojen koristeltuja jouluikkunoita. Näin se joulufiilis sytytetään! Vaikka oikeesti sen parhaimman joulutunnelman tekee lapset ja niiden vilpitön ilo ja töhötys tontuista ja kaikesta <3




Fazerin kahvilan ikkunasta mun piti oikein napata kuva kun se oli niin kaunis. Tämän ikkunan kohdalla Suuttuja ilmoitti haluavansa myös tuollaisen suklaakonvehdeista tehdyn kuusen, ehhehhee.






Kotiin olen laitellut toistaiseksi vielä melko maltillisesti joulua. Silleen vähän tunnelmavaloja, hyasinttia ja sunnuntain retkipäivään sisältyneeltä kirppiskierrokselta löytynyt peltinen JOULU -kyltti.





Samalta kirppikseltä löytyi myös nämä röyhelöiset tyynynpäälliset, rottinkikori, sinkkiastioita ja pieni ripustettava koriste. Nyt minun olisi käytävä ostamassa muutama sisätyyny näihin päällisiin, jotta saisin ne käyttöön ja sinkkiastioihinkin lisää hyasintteja. Yksi asia johtaa toiseen ja...no kyllä te tiedätte.






 Olohuoneen klaffipöytää koristaa lyhty ja peurat. Näistä peuroista olen aivan erityisen viehättynyt, ne on niin kauniit! 
Itseasiassa olen huomannut, että meidän joulukoristeet on enemmäkin TALVIkoristeita, ei niinkään jouluun liittyviä eli nämä todennäköisesti saavat olla paikoillaan vielä joulupyhien jälkeenkin. Pitkäaikaisia koristeita siis!




 Paitsi paperitähdet! Nämä on kyllä jouluiset ja aivan pakko ne oli jo napata vintistä mukaan kun ne siinä houkuttelevasti esillä oli. Minä en ole halunnut laittaa näihin valoja sisään, vaan ne saavat toimia pelkkinä ikkunakoristeina. 


Sääli, että vielä eilen maata peittänyt ohut lumikerros on yön aikana sulanut pois. Maisema on taas ikävän harmaa ja kurainen. 
Mutta pidetään hyvää (ja jouluista) mieltä yllä glögillä ja takkatulella! Eilen muuten yllätin meidän Suuttujan laulamasta Petteri Punakuonoa <3 Pitääkin kaivaa joulu cd esiin ja aloittaa joululaulujen lallatus, näin ne saadaan iskostumaan lastenkin päähän, heh!





10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja hienoja löytöjä kirpputorilta! Minulla on myös kaksi isoa paperitähteä ikkunassa ilman valoja. Tykkään käyttää niitä ilman valoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jotenkin en osaa kaivata noihin paperitähtiin valoja, kun noita tunnelmavaloja on muutenkin ympäri kotia ja silti kuitenkin ne kuuluvat jouluun ja ikkunoihin :)

      Poista
  2. Pitäisi mennä katsomaan jouluikkunat lasten kanssa. Kaunis tuo Fazerin ikkuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stockmannin jouluikkuna on myös u p e a ! <3 Ja tosiaan Espan puistossa kannattaa käydä katsomassa jouluvaloja, siellä on jättimäiset hirvet/peurat/porot, mitkälie, ja kuusi tietenkin ja ravintola Kappeli on myös vallan ihanan näköinen valoineen!

      Poista
  3. Mullakin on tänä vuonna sellainen fiilis, että mieluummin haluaisin kotiimme talvi- kuin joulukoristelun. Hyviä kirppislöytöjä olet kyllä taas tehnyt. Aah, hyasinttejä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset. Ne ihan jouluisimmat koristeet ehtivät olla esillä tosi lyhyen ajan, siis tontut ja joulupukit ym. Nämä talveen liittyvät taas voi pitää vaikka helmikuun loppuun saakka esillä jos siltä tuntuu. En minä ainakaan enää tammikuussa halua katsella tonttuja ja joulupukkeja :D Tai mitään PUNAISTA ylipäätään!

      Hyasintit on ihania <3 Löysin viime viikolla Prismasta näitä ihan pikkuruisia nuppusia ja nyt ne aukenee niin söpön vaaleanpunaisina :)

      Poista
  4. Ihania kuvia, tosi jouluisia - vaikka ihan totta, enemmän tuommoisia talvisia ovat! <3

    Mä olin jo aatellut että Hesan reissu jää joulun alta pois mutta nyt mietin et ehtiskö sitä kuitenkin.... (vähän kyllä epäilen..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko ihana on jouluinen Helsinki <3 hiukan harmittaa kun ei ehditty/jaksettu ryysätä Stockmannille katsastamaan joulukrääsä-osastoa :/
      Porvoosakin olis kiva käydä, siellä on ihan omanlaisensa tunnelma myös :)

      Poista
  5. Meillä myös paljon noita talvisia koristeita myös joita ei sitten heti tarvi riisua Tammikuun alussa pois :) Koti on aina aika paljas ja odottava joulun jälkeen joten ihanaa jos jotain pystyy jättämään vielä hetkeksi tunnelmoimaan talvi iltoja ♥ Ihana reissu teillä ollut, minä tykästyin Helsingin ihanaan tunnelmaan vanhoine rakennuksineen ja kauppoja vieri vieressä, ihana kaupunki!! Oikein kivoja pipari talkoita, meillä myös piparkakkutalojen koristelut joku päivä ja itsenäisyyspäivänä juhlitaan pojan nimipäiviä taas isolla porukalla syöden. Joten syytä tässä toipua ja reipastua ;) Onneksi tänään oli jo selkeästi parempi aamu! Ihanaa joulun odotusta teille ♥

    VastaaPoista
  6. Helsinki on kyllä ihana, mutta saatan olla "hieman" puolueellinen niin sanoessani :D
    Minä olen kova siivoamaan "kausikoristeet" aina heti pois, mutta nyt kun on tullut ostettua muutamia uusia kivoja juttuja niin luulenpa, että ne saavat olla vähän pidempään esillä :)
    Kiva kuulla että vointisi on parempi <3 ihania nimipäiväjuhlia sinne ja mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)