perjantai 20. marraskuuta 2015

Voihan!

Appiukko minkä teki! Yhdellä lauseella se sai minun pääni ihan pyörälle ja aivot niksahtamaan. Että pienellä talon laajennuksella saisi kivasti portaikon verran lisää tilaa. Nyt en saa tätä ajatusta päästäni!

Meillähän on melko pieni talo ja varsinkin eteistilaa on todella vähän, käytännössä ei lainkaan. Miten ihana olisi saada takit ja kengät kuistilta lämpimään eteiseen ja kuisti muuhun kuin pelkkään vaatesäilytyskäyttöön!

Nyt tuolla kuistilla on iso vaatekaappi takeille ja kengille, lipasto pipoille ja hanskoille ja vaaterekki talven toppavaatteille...eli siellä mahtuu juuri ja juuri pyörähtämään, mutta ahdasta on heti kun siellä on kaksi ihmistä pukemassa. Saati sitten neljä.

 


Vessaa (sitä talon ainoaa) voisi samalla vähän laajentaa eteisen puolelle jos siihen kohtaan saisi lisää neliöitä portaikon osalta.


 


Ja mä saisin kauniit portaat! Onhan ne nytkin tosi sievät ja vanhat, mutta aika kapeat ja umpinaiset. Sellaiset avoportaat olisi siivouksen ja kaiken kannalta mukavammat. Noihin kapeisiin rappusiin on ihan kamalaa runtata itsensä pölynimurin kanssa!

Ja koska meillä jokatapauksessa on yläkerran remontti tulossa, niin siinä samalla tuon portaikon uusisi. Siinä sivussa; niinkuin sanotaan, ehhehh.



En mä tiedä. Mutta kun appiukko sai sen kuulostamaan niin helpolta. Tosta noin vaan nopeasti pieni laajennus. Eihän se paljoa vaatisi.

Hyvä tässä näinkin on. Eikä pitäisi aina olla tavoittelemassa jotain parempaa. Mutta kyllä se pieni ajatus tuolla takaraivossa kytee ja odottaa hyvää ajankohtaa pulpahtaa taas pinnalle. Ehkä sitten joskus?



Mutta (hyvät)ideat sikseen, nyt toivotetaan hyvää viikonvaihdetta ja toivotaan, että minun man-flu helpottaa näiden parin vapaapäivän aikana! Ottakaahan rennosti ja nauttikaa viikonlopusta :)


10 kommenttia:

  1. Vieläkö siellä sairastellaan? Mä onneksi pääsin helpommalla. Pikaista paranemista sinne ja koitahan nyt levätä oikein kunnolla viikonlopun aikana <3 Hyvä on teidän koti ihan sellaisenaan, mutta.. ainahan sitä on kiva unelmoida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä :/ Edelleen pyörryttää, yskittää ja nenä on tukkoinen! Luojan kiitos muu perhe on pysynyt terveenä! Onneksi sulla ei tullut näin pahana <3
      Mä oon kova haaveksimaan ja vaihtelemaan mielipidettäni :D Se on kyllä tavallaan vähän rasittavaakin :P

      Poista
  2. Kuullostaa hirmu helpolta, ja sullahan on maailman paras ja taitavin aviomies, eiks jeh?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuulostaa! Ja todellakin todellakin todellakin, ihan paras ja taitavin rakennusmies aviomieshenkilönä :D Enää puuttuu rahoittava osapuoli :P

      Poista
  3. Ou nou, sit ei muuta kun tsemppiä vaan remppaan, jos sellaseen alatte... Mä just kattelen tässä vanhoja valokuvia ja ihan just äsken pääsin niihin kuviin, joissa remppa oli ihan alkutekijöissään ja ajattelin, että *HUH* onneks kaikki se on jo ohi, NEVER AGAIN... Tähän on laitettu aivan karmivan paljon aikaa ja voimia ja rahaakin, mä en kerta kaikkiaan enää koskaan alkais sellaseen uudelleen... toisaalta helppo sanoa nyt, kun kaikki on valmista. Ja kyllä kaikki todellakin on nyt niin kivaa, kun vertaa siihen mitä tää on ollu, huhhuh... noita vanhoja kuvia katsellessa katselin myös melkoisella kauhulla sitä huushollin kuosia ja kuntoa, mitä tää tosiaan oli *jaiks*... Mutta kyllä rehellisyyden nimissä voin sanoa, että monta kertaa olin kyllä etenkin sen vuoden takaisen alakerran remontin aikana niin loppu, että ei ihan tosikaan. Remontin seassa on kauhea asua, ainakin niin mittavan remontin mitä toikin meillä oli. Vuodesta 2008 asti on täällä koko ajan jossain kohtaa remontoitu ja voi herttanen sentään mitä sotkukuvia niihin vuosiin mahtuikin, kun oli tavarat millon missäkin nurkassa...

    Minusta teillä on niin söpö pikku talo ja myös melkoisen sopivan kokoinen teidän perheelle, mutta toisaalta kyllä oikein hyvin myös ymmärrän, jos jotain tekis mieli tehdä ja etenkin jos tuntuu, että lisää eteistilaa taikka veskitilaa tarttis. Itellä kun on tää suunta ja haave ennemminkin vähän pienempää kohti, ainakin sit kun lapset on poissa kotoa, niin tulee vaan tunne, että teidän talo on just sellanen kompakti ja kiva ja sopivan kokoinen ja mä en sitä alkais muuntelee. Mutta pahahan se on sanoa, kun mä en oo sä. =) Eli jos/kun joskus alatte hommiin, niin tsemppiä ja jaksamista vaan siihen puuhaan, lopputulos mieleen ja sitä kohti... ♥

    PS. Mä en ainakaan muuten saanu mitään tartuntoja sun flunssasta. Mut mä oonki terästä siinä suhteessa, en sairasta koskaan. Paranemisia sulle!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokatapauksessa aletaan yläkerran remonttiin jossain kohtaa, joten tää kaikki muu tulis vähän niinkun samalla stressillä :D Tai sit ei! Mut joo, remontin keskellä asuminen on kyllä ihan sieltä ja syvältä, se tuli toissakesänä todettua kun remontoitiin keskikerros ja kellarin sauna/pesuhuone/takkahuone.Ja ainahan me tuolla mökilläkin eletään jonkun projektin/remontin keskellä, eli kai siihen on tavallaan tottunut näiden vuosien varrella. Aina joku paikka repsottaa :D :D
      Mä taidan olla suuruudenhullu! Mulle mitkään neliöt ei riitä! Isoin haave on ehkä joskus muuttaa johonkin vanhaan kouluun/asemarakennukseen ja tehdä siitä koti <3

      Hyvä ettet saanut lenssua! Mullekin tää on harvinaista sairastaa tälleen :O Yleensä saan yhden pienen flunssan talvessa ja se on parilla nenän niistolla ja pienellä päänsäryllä ohi, mutta nyt pääsi yllättämään rankemman kautta.

      Poista
  4. Mun mielestä teidän portaikko on niin kaunis jotenkin! Tosta kuistista olen todella kade, tahtoisin samanmoisen mutta ei meille sellaista saa. Mutta se nyt ei vissiin ollut edes lähdössä?

    Ymmärrän hyvin tuon remppahaaveen, täällä kun on jo vuosia sitä odoteltu. :D Tai siis mehän laajennettiin sillon -05 mutta tää muu remppa. Portaat meilläkin siirtyy ja aika paljon muutakin siihen kuuluu. Vähän tuo Helin "vuodatus" tuossa saa jännittämään, me kun eletään niin kirjaimellisesti myös rempan keskellä. :D Tuossa yläkerran "keskihuoneessa" kun on nyt just reikä seinässä ja villoitus siellä kesken niin vähän pukkaa kylmää ilmaa sisään... (ja purut kulkeutuu sukissa jne). Mutta jonkun ihme zenin oon löytänyt nyt enkä koko ajan vaan mieti et millon millon millon. (tällä hetkellä näin... ;) ) En mä osaa muuta sanoa kun että tsemppiä, mitä sitten päätättekin! :)

    Mäkään en saanut tartuntaa. Oikein oon tässä ihmetellyt et miten en oo sairastunut kun töissä oppilaat yks toisensa perään niiskuttaa jne. Pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rappu on kaunis munkin mielestä kyllä, mutta ei kovin käytännöllinen :/ Kuisti on ihana, eikä tosiaan lähdössä minnekään, mutta mua ei yhtään haittais jos se vähän kasvaisi ;) Ja jos sen saisi lämpimäksi tilaksi.

      Hei hyvä sä ja sun zen! Ja tottahan se on, ettei stressaamalla asiat ainakaan parane, päinvastoin. Pitäisikin osata ottaa vähän rennommin!

      Hitsin appiukko :D Laittaa ihmisen päähän kaikenlaisia hullutuksia! <3

      Poista
  5. Mä niin tiedän ton tunteen, kun joku erehtyy sanomaan jonkun tietyn lauseen, niin mähän en sitten unohda sitä ihan äkkiä. Mä haluisin kaiken nyt ja heti ja mies pohtii ja su-lat-te-leeeee toooosi pitkään ja hartaasti. Noh, joskus odotus palkitaan, kuten meillä nyt, kun keittiöön ilmeisesti tulossa vielä pientä pintaremppaa ennen joulua :)) Tsemppiä sinullekin ajatusten ja mahdollisen rempan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ihme norsun muisti! Ja sitten kun se idea alkaa kuulostamaan ihan liian hyvältä niin siitä ajatuksestahan ei sitten pääse irti sitten millään. Mä oon hyvä kehittelemään pakkomielteitä näistä :D (kuten siitä puusohvasta!!!)

      Oooo, kuulostaa niin ihanalta tollanen pintaremppa ennen joulua! <3 Jee!
      Ja teillähän tulee muutenkin kokoajan kaikkea kivaa uutta, terassia ym.! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)