torstai 3. maaliskuuta 2016

Värihaaste: pastellit

Helmikuun värihaasteena olivat pastellit. Ehdin ommella taas hävettävän vähän, mutta jotain pientä kuitenkin. Sääli sinällään, koska minä rakastan hempeitä sävyjä ja niitä kankaita löytyy kaapista jo valmiina. En ole laitellut näitä kuvia pitkin helmikuuta, niinkuin haasteen tarkoituksena kai oli, vaan listaan ne näin kuun vaihteen tienoilla yhteen postaukseen. Jotenkin se on selkeämpää näin. Vai pitäisikö näitä laitella sitä mukaa kun niitä valmistuu, mitä tykkäätte?

Lapsena inhosin vaaleanpunaista. Ehkä siksi, kun se oli kaikkien päiväkodin tyttöjen lempiväri? Minun lempivärini lapsena oli vihreä. Hammasharjaa myöten kaiken piti olla vihreää. Nykyään en sitten pidä vihreästä lainkaan ja vaaleanpunainen on yksi lemppareistani! Niin se mieli muuttuu!

Näin jossain ompeluaiheisessa blogissa kuvan pupupehmosta ja päätin kokeilla sellaisen toteuttamista itsekin. En muista ommelleeni aikaisemmin juurikaan leluja, joten tästä oli helppo aloittaa.




Lapset saivat valita itse kankaat. 
Ehkä arvaattekin, että toinen pupuista on tyttö ja toinen poika? 




Tiedättekö, minua harmittaa kun kaupassa myydään lähes pelkästään lyhyitä toppeja. 
Tyttö tykkää käyttää legginssejä ja monet kaapista löytyvät paidat on malliltaan lyhyitä, 
jolloin napa vilkkuu. Ei kovin kiva näin talvipakkasilla.
Olen kaivannut pidemmän mallisia toppeja tuollaisten lyhyiden paitojen ja leggareitten kanssa pidettäväksi, joten ompelin sellaisen. 
Helmaan laitoin joustavan leveän pitsin antamaan vähän ilmettä. 
Tyttö tykkäsi tästä kovasti, jes!


Mä niiiiin tykkään näistä raikkaista valkopohjaisista kuoseista! 
Tämä Maijat on ollut ehdottomasti yksi lemppareistani <3


 Näitä pitää tehdä lisää, kun kerran tilausta on. 



Jokin aika sitten tilasin tätä rock-henkistä, mutta ihanan hempsakan väristä trikoota ja nyt vihdoin sain ommeltua siitä hiihtolomaksi tytölle tuubikaulurin ja pipon. Molemmissa on vuorina mustaa trikoota.


 Joku tässä väriyhdistelmässä vetoaa minuun! 



Suuttujan kypärämyssyt, ne kaikki kaksi, tuntuvat olevan usein kateissa. Joko ne on päiväkodilla kun niitä tarvittaisiin kotona tai sitten ne on pyykissä tai jonkun takin hihassa piilottelemassa. Ja koska tyttö sai hienon Siiri rokkaa -setin, niin pitäähän Suuttujankin osuutensa saada. Tässä siis vanhan kypärämyssyn pohjalta leikelty uusi versio.




...Ja pitkähihainen paita. Hihat on mustaa perustrikoota Eurokankaasta. 




Itselleni omepelin pastellisista Jussin jämistä niinikään pitkän topin. 
Minäkin katsokaas viihdyn leggareissa, heh.
Yläosaan laitoin mustaa trikoota. 
Tästä tuli ihan kiva ja varmasti tulee käytettyäkin. 
Toppeja ei voi koskaan olla liikaa vaatekaapissa!





Sellainen pastellinen helmikuu meillä.

Sitten voikin tarttua maaliskuun vastavärien kimppuun. Jaiks. 



11 kommenttia:

  1. Mullekkin saa tehdä tollasia toppeja :) :D t.sisko

    VastaaPoista
  2. Ai et siis muka ole ehtinyt ompelemaan???? ;)
    Ihania luomuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3 Toiset tähän haasteeseen osallistuvat tuntuvat olevan paljon tuotteliaampia. Mutta toisaalta, minä ompelen vain tarpeeseen, eikä tarkoitus ole täyttää supervauhtia vaatekaappeja pullolleen. Seuraavaksi pitäisi siirtyä kesävaatteisiin, lapset tuntuvat kasvaneen viime kesäisistä ulos :P

      Poista
  3. Kiva katsoa reippaan äidin tuotoksia. Ompelua, leipomista, lasten kanssa touhuilua, bloggaamista ja koti niin kauniina! Kymppi sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! Nyt menin ihan hämilleen kauniista kommentistasi <3 Kiitos, pelastit päiväni!

      Poista
  4. Voi hitsi mikä ihana pipo+kauluri -setti!! Sitäpaitsi ihan mun väriset. Turkoosi on mulle just se, mikä istuu ihon väriin ja pitää mielen pirteänä. =)
    Onko tuollainen putkikauluri hankala tehdä? Joskus olen jotain ommellut ja konekin löytyy, harvemmin vaan käytössä muuten kuin verhojen reunojen kääntelyyn tms.
    Tällaisia kun lukee, tulee mieleen miten kivaa olisi pitää vuorotteluvapaavuosi ja koettaa opetella tekemään kaikenlaista itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joku tuossa värissä kyllä on! Meidän tytön lempparivärit on turkoosi ja mintun vihreä ja ne sopiikin sen ihoon tosi hyvin, mulle taas siniset ei käy ollenkaan.
      Tuubikauluri ei ole vaikea tehdä, kun vaan muistaa jättää kääntöaukon oikeaan saumaan :P nimim. aina purkamassa...

      Poista
  5. Siis aivan ihania kankaita! Ja värejä! Voi kunpa osaisi itsekin, tai edes saisi kipinän opetella. Aika ei vain riitä. Viime kesänä jo päätin aloittaa harjoittelun, hain mummin vanhan ompelukoneen, joka sitten päätti käynnistäessä pölläyttää kunnon savupilven ilmaan ja hajota siihen paikkaan. Taas jäi harjottelut ;) Hih!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)