torstai 2. kesäkuuta 2016

TääSiitä tulee kuluneeksi nyt 6 viikkoa, kun haimme rakkauslapsen kotiin. Savolaispoika matkusti Kuopiosta kotiin auton etupenkillä minun sylissäni. Täytyy sanoa, että enää matkustus tuolla tavalla ei onnistuisi. Pentu on kasvanut korkeutta ainakin 10 senttiä näiden muutaman viikon aikana. Sen ulkomuoto on  muuttunut ja karvapallerosta on tullut koipeliini! Tuntuu että kaikki syöty ruoka on mennyt sen jalkojen pituuteen :D

Täällä harjoitellaan ahkerasti hihnassa kulkemista ja sisäsiistiksi oppimista. 
Ollaan tutustuttu matolääkkeeseen ja pohjavillaharjaan. 
Kaivettu naskalien välistä milloin kenkää, sukkaa ja käpyä. 
Testattu eri koirannappulamerkkejä, ihmetelty eläinkaupan pakastealtaan palikoita  ja keitelty kanaa. Herätty joka yö vähintään kerran sängyn alta kolistelevaan koiraan ja pesty tiuhaan lattioita.

12 viikkoisena annettavan rokotuksen jälkeen saatiin alkaa tutustumaan enemmän lähiympäristöön ja tuttuihin koiriin. Varsin jännää! Toistaiseksi pentu on pelännyt jopa meidän pupuherraa tuolla alakerrassa. Kissoista ja fasaaneista tuo viis veisaa eikä yritä edes lähestyä  niitä.


Kerrassaan omalaatuinen on tämä piski. Se ei hauku muulloin kuin leikkiessään. 
Ovikello saa soida, oveen saa koputtaa ja sisään saa astua vieraskin ilman haukutuksi tulemista. 
Tämä poika harvemmin tervehtii edes perheenjäseniään.Usein se vain vilkaisee ovelta tulijaa. 
Vieraisiin se suhtautuu varauksella eikä välttämättä tule luokse edes pyydettäessä. Se osaa olla hienosti yksin kotona muutamia tunteja eikä juurikaan tuhoa paikkoja. Ainoa aikaansaatu harmi taitaa olla kaksi kertaa poikki nakerrettu internet -piuha.
 Niin kovin rakas siitä on tullut. Karvalapsesta.


14 kommenttia:

 1. Voih mikä söpöläinen <3 Onko se nöffi?
  Täytyy ihan jäädä seurailemaan karvakamun kasvua ;)

  http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä melko suloinen, 14-viikkoinen <3 Sitä luullaan usein nöffiksi, mutta itseasiassa tämä on sekarotuinen eikä yksikään roduista ole nöffi :D Tässä on puolet tiibetinmastiffia joka on ilmeisen määrittävä tekijä ulkonäössä ja luonteessakin :)

   Tervetuloa seurailemaan meidän elämää, kiva jos viihdyt kanssamme pidempäänkin <3 :)

   Poista
  2. Ihan olisi nöffistä mennyt, mutta kaunis on jokatapauksessa ja selvästi kasvamassa iso koiruli <3 Varmasti viihdyn! Aurinkoa viikonloppuun <3

   Poista
  3. Eräs nöffin omistaja pysähtyi tossa kylillä autolla meidän kohdalle ja kysyi onko tää nöffi. Hänellä oli takapaksissa aikuinen naaras ja jestas kuinka upea ja iso se oli <3 Ja totta, sillä oli ihan samanlainen pää kuin tällä meidän pojalla! Ruumiinrakenne on tällä ilmeisesti erilainen kuitenkin ja tämä jää pienemmäksi, vaikka isoksi kasvaakin :)

   Ihanaa viikonvaihdetta sinulle & kiitos kivoista kommenteista! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on kyllä sellainen karvapörrö vielä tuossa pentuturkissaan :D Vähän jännittää nähdä millainen se aikuiskarva tulee olemaan ja kuinka isoksi tuo mahtaa koko koira kasvaakaan!

   Poista
 3. Oih ja voih!! Mikä ihana karvakasa. Sille on tullut kuono!! =D
  Suloisuus itse.
  Minusta pidättyväisyys koirassa ei ole välttämättä huono asia ollenkaan. Päinvastoin, sellaiset "tulen ja hyppään joka syliin"-tyyppiset, joita tulee kylällä vastaan, on kammottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sillä on kuono, joka ylettyy hienosti jo olohuoneen sohvapöydälle :D :P Hirveen jännä tuoksu tuli tänään illalla isähenkilön kanamunavoileivästä ;)
   Minäkin tykkään, että parempi tuollainen "juro" kuin sellainen päälle hyppivä ja reuhaava koira. Haluttiin iso ja rauhallinen tapaus ja toistaiseksi ainakin meidän toive on kuultu. Sormet ristiin että nää hyvät ominaisuudet säilyy!

   Poista
 4. Mä en malta koska nään tämän ihanan nuoren herran livenä ♥ Se on niin turrikka komistus!!! Suomalaisia mansikoita kasvihuoneelta löydät jo prisman marjatorilta ;) Ihan tämmönen sivuhuomautus :D Tosin maksaakin mansikoita mut on ne vaan hyviä ♥ Kivaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää kaivella kuules kalenteria ja koitetaan sopia treffit tänne meille! :)
   Ai ne on kotimaisia!! Vau, mä jotenkin kiersin kaukaa koko kojun kun ajattelin niiden myyvän vain Espanjalaisia :P

   Ihanaa, aurinkoista viikonloppua sinullekin ihana Katja! <3

   Poista
 5. Voi että sentään! <3 Semmonen just et sitä tekee varmasti mieli koko ajan vähän rutistella ja lässyttää! :D (tiäkkö kun mietin pitkään verbejä koiran mömmöttämiselle! :D enkä oikei onnistunut. No, ehkä toi mömmöttaminen oli nyt lähin kuvaus minkä osaan kirjottaa tähän :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mä kaapasin sen vielä syliin tossa yksi päivä, mutta alkaa se olla mun sylkkyyn jo aiiiiiiika iso :D <3 Kyllähän sille tulee mömmötettyä (oikein oiva verbi!) mutta saa sitä komentaakin, aika kovapäinen on tämä karvalapsi (aivan niinkuin nuo karvattomatkin...)!

   Aurinkoista viikonvaihdetta Laura! <3

   Poista
 6. Hih..jos ei pupuli pure johtoja niin koiruli sitten ;) Ja ihana kun lapsetkaan ei enään haluu siitä luopua vaikka lahkeessa roikkuis <3
  Hieno koira siitä tulee <3 Sekarotuisissa on se hyvä puoli, että voit itse keksiä rodun...meillä on ollut mm. Sotkamon seisoja, Pohjois-Irlannin susikoira...Nyt on Järvenpään Jyräkoira (Helmi, jota luullaan Staffiksi) ja Lohjanharjun Haukkuja (Vinku, jota luullaan Kultsiksi)
  Nauttikaa kesästä ja lomasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha, oikein passeleita rotuja teillä! :D
   Muutamassa viikossa on tämä jo rauhoittunut pureksimisen osalta ja siitä alkaa pikkuhiljaa muotoutua oikein hyvä tiiminjäsen meidän laumaan <3

   Ihanaa kesäkuuta sinulle Satu! <3

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)